Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kupno komputera

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy o jakim zestawie mówisz, bo mogę Ci podać dobry zestaw za 2500, na którym przez rok będziesz grał w gry na Ultra/High, lub za 5000, na którym będziesz grał przez kilka lat na najwyższych detalach i rozdzielczości.

Dodatkowo musisz powiedzieć czy bawisz się w crossfire i eyefinity :)

Opublikowano

To twój kolega ma chyba takie doświadczenie , że wpisze w allegro ULTRA SUPER KOMPUTER za 1200k i dostaniesz buldozera i wysadzisz przy okazji pół instalacji w bloku...

Dobry zestaw jest do 10k , ale taki za 3-5k też jest ok.

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Pingwin wara od FX. Lepiej nie zaczynaj ze mną wojny.

Za 4 lata 2500k to będzie dzisiejszy Duron ;F

Nie mówię że fx'y są złe tylko mówię o tym że dostanie zestaw z fx'em (dość prądożernym) i dostanie do tego słaby zasilacz który buchnie i po wszystkim -,- ;)

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Fx-y są dobre ale myśle , że od fx-6000+ może się myle ;) , najlepiej zebyś podał ile masz kasy ; ]

Opublikowano

Wy mi tu na razie nie piszcie o żadnych fx. Budżet właśnie nie wiem bo nie chce nazbierać np. 5000 żeby potem się okazało że wystarczyło 2000 (to był przykład)

Opublikowano

Sam się zastanów wolisz kompa za 2k gdzie za rok będziesz musiał kupować lepszego

Czy jednostke za 5k na której pograsz min 3 lata

Opublikowano

Budżetu podać nie mogę bo w pewnym sensie go nie posiadam. Mam na razie 800 ileś złotych ale oczywiście jeszcze zbieram. Po prostu chcę wiedzieć ile mam nazbierać żeby gry działały na full detalach jeszcze przez parę lat.

Opublikowano

To twój kolega ma chyba takie doświadczenie , że wpisze w allegro ULTRA SUPER KOMPUTER za 1200k i dostaniesz buldozera i wysadzisz przy okazji pół instalacji w bloku...

Dobry zestaw jest do 10k , ale taki za 3-5k też jest ok.

Wracając właśnie do tego nie mówię że z allegro tylko skręcić samemu. Nie chcę sugerować że mu wierzę ale z pewnych zródeł dowiedziałem się że skręcenie jest znacznie tańsze.

Opublikowano

Wracając właśnie do tego nie mówię że z allegro tylko skręcić samemu. Nie chcę sugerować że mu wierzę ale z pewnych zródeł dowiedziałem się że skręcenie jest znacznie tańsze.

Czy ja wiem czy tańsze? Przy składaniu komputerów trzeba też trochę wydać bo jak wiadomo dobre marki też trochę kosztują ale za to masz gwarancję że wszystko jest zrobione tak aby wykorzystać twój budżet do maksimum i wycisnąć z niego jak największą wydajność

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

To w takim razie ile będzie kosztować skręcony taki komp?

Dobry komputer można skręcić nawet za 1800 zł ;)

Chodź jeśli srasz kasą to za 5k będzie dla ciebie wspaniały ;)

A taki 2500-3000 zł będzie dobrze działał przez kilka lat na średnich/wysokich detalach ;)

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Tak jak to napisałeś nie sram kasą a nawet mam jej mało. Jeśli chodzi o komputer to 3500 to szaleństwo ale prawdopodobnie nazbierałbym na niego przez 10 lat. Chyba że firma mojego taty się rozkręci.

Opublikowano

Tak jak to napisałeś nie sram kasą a nawet mam jej mało. Jeśli chodzi o komputer to 3500 to szaleństwo ale prawdopodobnie nazbierałbym na niego przez 10 lat. Chyba że firma mojego taty się rozkręci.

Nie mówię że również jakoś sram kasą komputer za 4k to dla mnie marzenie xD muszę się uczyć żeby co kolwiek na raty matka wzieła...

a Twój ojciec ma te kurczaki tak?

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

To chłopie jak będziesz miał jakieś 3 koła to przyjdź. Choć za 2 można też coś jako tako złożyć ale zanim nazbierasz to wiesz co może być..

Mnie na komputer i za 6k stać tylko mi taki niepotrzebny :P

Opublikowano

@Up

Hahaha

ojciec potrafi składać kompy

Wątpię pewnie jakieś gówno by ci złożył i byś przepłacił ;)

POZDRO

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...