Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] na serwerze admina nie mogę dać

rafalj1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam swój serwer i jak chce dać sobie admina to mi pisze w konsoli you do not have access to that command i jeszcze server tried to execute user

serwer włączam za pomocą tshocka mam jeszcze jakiś editor tshock i nie wiem jak sie tym posługiwać ani do czego służy xD

5mvx.jpg

Opublikowano

Cytat z mojego poradnika :

d ). gdy serwer będzie gotowy wyświetli w konsoli taką wiadomość : To become superadmin, join the game and type /auth [authcode] <-- w tym miejscu będzie kod, który -->

--> wpisujesz go gdy wchodzisz na serwer, a dokładnie tak :

/auth tutaj_ten_kod_z_konsoli i zatwierdzasz ENTER'em.

Potem postępujesz zgodnie ze wskazówkami, które się wyświetlą. Wpisujesz po kolei te komendy co Ci każe. :)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Cytat z mojego poradnika :

--> wpisujesz go gdy wchodzisz na serwer, a dokładnie tak :

/auth tutaj_ten_kod_z_konsoli i zatwierdzasz ENTER'em.

Potem postępujesz zgodnie ze wskazówkami, które się wyświetlą. Wpisujesz po kolei te komendy co Ci każe. :)

tak właśnie robiłem i mi pisało po wpisaniu loginu i hasła : tried server coś tam

5mvx.jpg

Opublikowano

To wpisz /register swoje haslo tutaj i potem /login swoje haslo tutaj i potem wejdz w ten edytor i w folder tshock i tam masz tshock.sqlite i potem wybierasz zakladke user i klikasz na swoja nazwe jaka masz w terrari i po prawo wybierasz super admin :)

Do administracji mam prośbę żeby zdjeła te kilka procent ;]

Opublikowano

Zapraszam do mojego poradnika ! :) Tam jest wszystko opisane :

http://www.mpcforum.pl/topic/515265-tut-stawianie-serwera-na-tshock/

Pod jego koniec jest tam małe info co do tego programu. ;)

Włączasz program, otwierasz ten plik TShock.sqlite (pamiętaj, że wtedy serwer ma być WYŁĄCZONY!). Potem przechodzisz w zakładkę User Manager i tam powinieneś mieć swoje dane. Klikasz na nie i po prawej w okienku z rozwijalnej listy wybierz superadmin. Zapisz i wyłącz ten program i spróbuj teraz odpalić serwer i sprawdź czy działa. :)

xKaMaSx

exMod

Memory

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...