Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Karta graficzna?

NoLuckJustSkill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam pewien problem, podczas gdy wlaczam komputer monitor w ogóle nie reaguje. Dioda na moim monitorze miga, ale nie widac ekranu, po prostu ciemnosc. Nie wymienialem karty w ogóle, przeprowadzilem sie 3 dni temu, i nie wiem czy panowie od przewozu mogli go upuscic czy cos, zadne elementy w komputerze nie byly wymieniane, jedynie czyszczone. jakies pomysly?

@add

Gdy wlaczam komputer diody z komputera swieca sie, wiatraki kreca i wszystko jest ok tylko ten monitor :/

@add

dioda "power" na monitorze sie swieci, gdy wylaczam i wlaczam guzikiem monitor to na niebieskim tle wyskakuje PHILIPS, i obraz gasnie

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Odłącz kable karty graficznej od monitora i spróbuj podłączyć jeszcze raz, możliwe że są nie dokręcone/dopięte.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

chodzi o te kable podlaczone do monitora? mam tam kabel d-sub czyli ten niebieski, i kabel podlaczony do monitora - gniazdka, obydwa odpinane i podlaczane na nowo i nic

Opublikowano

A ten niebieski dobrze dokręciłeś bo ten kabel się dokręca, ma takie dwie pręciki i je się dokręca.

A jeśli to nie podziała to chyba padła karta.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

tak, wszystko dokrecone, wyczyscilem komputer, spryskalem wszystko kompresorem powietrza, odkurzylem, wszystkie kable ktore tam sa probowalem dopiac, i dalej nic, dodam tyle, ze gdy podlaczam D-Sub do laptopa, monitor dziala, widze ekran z laptopa na moim monitorze.

Opublikowano

Akurat ja nie mam monitora tylko TV z monitorem :D Kabli mam podłączonych bodajże trzy, jeden od TV, drugi od zasilania i trzeci od karty graficznej.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...