Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co po liceum ?

piotrek54PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie, za rok kończę gimbazjum i mam zamiar iść do liceum.I moje pytanie:

Co się dostaje po zdanej maturze ?

Czy trzeba iść na szkołę wyższą po liceum ?

Czy po zdanym liceum dostaje się jakiś dowód który można dołączyć do cv?

Jak z pracą, czy lepiej patrzą na maturzystów z liceum niż z technikum ?

Mam średnią 3.0, w tym roku chcę wyciagnąć lepszą - czy będę miał duże trudności w liceum ?

Opublikowano

Po zdanej maturze dostajesz papierek który udostępnia Ci dalszą naukę np. studia. Z pracą po liceum jest trochę gorzej, bo w liceum nie ma praktyk a teraz nie mając jakiegoś doświadczenia w zawodzie nikt Ciebie nigdzie nie przyjmie, no chyba że masz jakieś plecy w mieście.

Opublikowano

Mam takie pytanie, za rok kończę gimbazjum i mam zamiar iść do liceum.I moje pytanie:

Co się dostaje po zdanej maturze ? Papierek, że ją zdałeś

Czy trzeba iść na szkołę wyższą po liceum ? Tak, bo po liceum nie masz żadnego zawodu- jesteś nikim

Czy po zdanym liceum dostaje się jakiś dowód który można dołączyć do cv? świadectwo ukończenia klasy ;d

Jak z pracą, czy lepiej patrzą na maturzystów z liceum niż z technikum ? Pewnie, że technikum. Po liceum musisz iść na studnia, bo inaczej to roboty nie znajdziesz.

Mam średnią 3.0, w tym roku chcę wyciagnąć lepszą - czy będę miał duże trudności w liceum ? Będziesz miał łatwiej niż w technikum, bo w LO nie masz przedmiotów zawodowych.

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

Mozesz iść też do szko

Czyli najlepiej będzie Liceum + WAT ? Wiedząc że mam zapewnione studia.

Czy iść do technikum i liczyć że na WAT przyjmą ?

Lepiej idź do technikum.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Ja jestem teraz w 1 klasie Liceum w klasie policyjnej...

Jak zdam maturę i skończę liceum, to mogę złożyć

papiery do policji i jak zdam testy to mogę zacząć pracę...

Jak już dostanę się, to muszę iść na studia w tym kierunku...

A co do średniej, to miałem 4.93 :D

Więc zacznij się uczyć, bo z taką średnią, to jedynie technikum/zawodówka :)

­Keelah se'lai

Opublikowano

Stary Wyluzuj ! Co ma być to będzie ! Nie zapierdalaj jak głupi dla lepszej średniej ! Ona ci w życiu nie pomoże !

Ludzie po studiach ulice w Polsce zamiatają !

Opublikowano

@up

nie

@2xUP

nie

@reszta

Okey, zdecydowałem że pójdę do technikum -> Zdam maturę (gdyby to było takie proste :P) -> Pójdę na studia / Zarobię na studia

PS: Kolega który jest w liceum powiedział że wyprzedzam materiał z informatyki o lata świetlne, i nawet teraz jak bym pokazał co umiem każdy by mnie przyjął. Więc mogę sie poświęcić dobrej średniej bo resztę umiem.

Oni z informatyki uczą się podstaw jezyka programowania - ja to umiem już od dawna i opanowałem to w 1 dzień.

Opublikowano

Po liceum musisz iść na studia albo jakąś szkołę policealną pasowałoby skończyć bo tak to nawet do mc donalda Cię nie będą chcieli :)

Ja tam robię teraz LO zaocznie (5 lekcji dziennie, 2 dni w tygodniu) i powiem że nie narzekam.

HBV27j.png

Opublikowano

Po pierwsze, idziesz do liceum to musisz iść na studia i to jakieś dobre.

Po drugie, po technikum oprócz matury( jeżeli ją zdasz) masz też tytuł technika( o ile zdasz).

Po trzecie, w technikum informatycznym uczą wszystkich przedmiotów zawodowych od podstaw.

Po czwarte, musisz ogarniać w stopniu dostatecznym matematykę. Jak nie, to leżysz na 1 albo 2 roku.

A i nie radzę iść do jakiegoś chujowego technikum bo niczego Cię tam nie nauczą.

down@

Matole, Chodzę do najlepszego technikum( inf). A ty wypieprzaj do randomowego gastronomika.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Świadectwo że ją zdałeś *_*

Możesz nie iść, ale pracy szukać możesz w MC itp.

Papierek że zdałeś maturę, świadectwo

W technikum masz praktyki więc większa szansa że dostaniesz prace, bo teraz jest zapotrzebowanie na młodych z doświadczeniem.

Mam średnią 3.0, w tym roku chcę wyciagnąć lepszą - czy będę miał duże trudności w liceum ?

W liceum nie zdasz... Tam są same kujony takie jak x070x więc nie masz po co iść.

@up

szukaj pracy jak informatyków od zajebania na rynku pracy będzie.

a jak chcesz obiad to płać i ci zrobie :)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

1. Świadectwo ukończenia szkoły

2.Powinieneś iść.

3. Matura

4. Powinni tak samo patrzeć czy z LO czy TM

5.Zależy jak się uczysz ,ale będzie trudniej.

2uiyzh2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...