Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pay Per View - wielka porażka ze strony PZPN & SportFive, stracili pieniądze!

Ray1902

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do oglądania meczu polaków z czarnogórą musieliśmy zapłacić 20 złoty, jednak większość wybrała obejrzenie w internecie lub nie oglądanie meczu.

Dzięki temu firmy PZPN i SportFive straciły bardzo dużo pieniędzy, tylko 50 tyś osób z całej polski korzystało z PPV

PZPN i firma SportFive węszyły niezły interes w sprzedaży transmisji meczu Czarnogóra - Polska w systemie pay-per-view. Z informacji portalu "Interia" wynika jednak, że cała operacja zakończyła się fiaskiem. Protest kibiców sprawił, że usługę zamówiło jedynie 50 tysięcy widzów.

Polska zremisowała z Czarnogórą. Mecz w systemie PPV obejrzało 50 tys. osób. fot. AFP/EASTNEWS

Srogo zawiedli się prominentni działacze Polskiego Związku Piłki Nożnej i współpracująca ze związkiem firma SportFive. Po fiasku negocjacji z TVP, zdecydowano się na transmisję z w systemie pay-per view, czyli po prostu "płać za to, co oglądasz".

Zobacz też: Krychowiak: System pay-per-view to nieporozumienie!

Włodarze polskiej piłki liczyli, że sprzedadzą w ten sposób około 500 tysięcy kodów, wartych 20 zł każdy. Tym bardziej, że chęć transmisji PPV wyraziły największe platformy - Cyfrowy Polsat, "N" oraz Cyfra+. Ostatecznie dwie ostatnie zrezygnowały z tego pomysłu. Bały się bowiem kar ze strony KRRiT, a także protestu kibiców, którzy wzburzeni dodatkową opłatą mieli zbojkotować mecz "biało-czerwonych".

Jak się okazuje było to... dobre posunięcie z ich strony. Fani piłki zrezygnowali z oglądania meczu Polaków, a transmisję - z zapowiadanego pół miliona - wykupiło ledwie 50 tysięcy. Daje to wpływ miliona złotych, czyli po 500 tys. zł dla Polsatu i SportFive?u.

Zobacz też: Czytelnicy GG o PPV: To nam powinni płacić!

Jak donosi portal "Media 2" powodzeniem cieszyły się internetowe serwisy udostępniające nielegalne transmisje internetowe. Podczas meczu Polaków wejście na strony z transmisjami było utrudnione z powodu przeciążenia serwerów,

Dla porównania przypomnijmy, że sam Polsat w debiucie PPV sprzedał 300 tysiącom telewidzów walkę Tomasza Adamka z Witalijem Kliczką.

źródło:

http://sport.gadu-ga...tm_medium=hover

Opublikowano

to było wiadome że będzie remis albo przegrana to współczuję tym co musieli płacić na nasze gnidy z boiska :) co i tak nic ciekawego nie pokazali :D

sygnatura3.jpg
Opublikowano

Obrażać to każdy umie

Ja tam z chęcią obejrzałem naszą reprezentacje przez internet :)

Mecz ciekawy a i 1ptk na takim terenie cieszy

Opublikowano

PZPN to nie firma tylko związek.

Szczerze to nie wiem czy oni i tak na lepsze nie wyszli jak by mecz miał być w TVP. No proszę, TVP da rade odbierać nawet na wieszak... Tak metalowy wieszak ! A z tego liczyć 20zł * 50 000 = 1 000 000 zł

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Ja bym nie oglądał nawet jak by mi chcieli dopłacić, takich mamy piłkarzy

-.-

Ogarnijcie te swoje posty wszyscy na temat polskich piłkarzy. Lewandowski gra w jednej z najlepszej drużyn świata i jest tam perełką. Błaszczykowski tak samo, nawet lepszy.

Więc zamknij ryj bo sam lepiej nie zagrasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...