Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] VPS i RAM

Pietia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam vpsa i zainstalowałem na nim bukkita + 4-5 pluginy.

I tutaj mnie zdziwiło zużycie ramu. Przy 2 osobach online na serwie zużycie wyniosło 2525MB przy czym zużycie procesora wyniosło 2,7% z 2,6GHz. Czy może to być wina jakiegoś dodatku?

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

Skopiuj sobie w pliczki i zrób reinstal.

Zobacz jak się zachowuje.

Jeśli jest dobrze to znaczy że to jakiś plugin.

I tak wogóle to możesz spróbować Optifine na serwa wgrać(nwm czy jest coś takiego)

Opublikowano

@Up. Nie ma optifine na bukkit, optifine tylko zwiększa fps i wydajność Minecraft ^^ A usuń pluginy i zobacz jak sie zachowuje, możliwe że to jakiś plugin. Jeśli chcesz to moge skleić ci paczke pluginów tylko pisz na pw.

Opublikowano

@Up. Nie ma optifine na bukkit, optifine tylko zwiększa fps i wydajność Minecraft ^^ A usuń pluginy i zobacz jak sie zachowuje, możliwe że to jakiś plugin. Jeśli chcesz to moge skleić ci paczke pluginów tylko pisz na pw.

To jednak nie pluginy. Czy powodem takiego zużycia ramu może być wgrana mapa?

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

jeśli jest ogromna to możliwe że to mapa

Pliki mapy zajmują niecałe 10mb czy to jest ogromna mapa?

Opublikowano

OpenVZ - Jeśli o to chodzi.

System ubuntu

Przeinstalowałem system i teraz zużywa 695mb ramu czy to dobry wynik jak na pusty serwer ?

Opublikowano

OpenVZ nie jest przeznaczony do serwerów minecraft dlatego yak ci zużywa, HyperVZ jest lepszy , i mniej zużywa ram, cpu... I te 690

... MB czy ile to już z 13 osób by weszło bez lagów...

Pisze z tel. i nie mam możliwości edytowania postu. Napisz do boku hostingu czy by mogli zmienić Wirtualizacje serwera...

O jednak jest :D

Opublikowano

OpenVZ nie jest przeznaczony do serwerów minecraft dlatego yak ci zużywa, HyperVZ jest lepszy , i mniej zużywa ram, cpu... I te 690

... MB czy ile to już z 13 osób by weszło bez lagów...

Pisze z tel. i nie mam możliwości edytowania postu. Napisz do boku hostingu czy by mogli zmienić Wirtualizacje serwera...

O jednak jest :D

Ok, a jeśli nie ma takiej możliwości to można jakoś zoptymalizować pliki?

Opublikowano

Raczej vps by sie nie nadawał i by nadawał sie na śmietnik... Ale może i jest możliwość, ja jeszcze vps nie miałem ale sporo poczytałem... Emm.. skąd masz vps. ? I za jaką kwote. ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...