Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] techniczne

nightrider123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam w planach zmiane mojego 1-rdzeniowego procka na 2-rdzeniowego wiem, że nie jest to kosmiczny sprzęt ale te 30-40 fps'u w lolu było. Czy jeśli dokonam tej zmiany to wpłynie choć troche to na jakość grania w lola ?

Opublikowano

napewno tak ja mam procka pentium 4 3.0 i mam po 60 fps

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Karta graficzna / procesor / pamięć ram, jeżeli masz mniej więcej dobre pozostałe 2 to nie zaszkodzi zmienić procesor - troszkę różnica będzie, myślę 10-15 fps :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Proc jest najbardziej wymagany do lola. Bo LoL zużywa 2 procesy przez co słabe proce się grzeją i nie wyrabiają. Grałem na BE-2350 2x2,1ghz (biurowiec) i lol ciągnął spokojnie z Asus GF 8200 low na 60 fps'ach i jedynie co o 10fps'ow spadało tylko przy team fightach.

Więc 2 rdzeniaki są wymogiem w LoL'u :).

@down

Właśnie pokazałeś jak żałosny jesteś...

Mu chodzi o grywalną płynność, a nie jakieś 20 fps... Nie wiem jak można grać przy 10- 20fps w LoL'a, no ale cóż, nie którzy lubią grać przy 10fps'ach i gapić się na pokaz slajdów :), gdy reszta się bije.

Opublikowano

Proc jest najbardziej wymagany do lola. Bo LoL zużywa 2 procesy przez co słabe proce się grzeją i nie wyrabiają. Grałem na BE-2350 2x2,1ghz (biurowiec) i lol ciągnął spokojnie z Asus GF 8200 low na 60 fps'ach i jedynie co o 10fps'ow spadało tylko przy team fightach.

Więc 2 rdzeniaki są wymogiem w LoL'u :).

Pierdolisz... ja mam 1rdzeń, 1,5gb ramu, 256karta graf. i gram na 20fps bez lagów. Nawet na 10fps lagów nie mam...

darius__league_of_legend__signature_by_deinyght-d5sd11x.jpg

Opublikowano

Game Booster to już komercha... ściągnij GameGain

A Procek ma sie nijako do FPS , tutaj główną role gra RAM i karta graficzna bo proc odpowiada tylko za AI ale oczywiście najlepiej mnieć tą dwurdzeniówkę i mieć spokój więc jak najbardziej będzie się opłać .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...