Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Artyleria

Ravoner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Uszkodzenia mojej haubicy w dziale samobieznym wynosza 700-1100 dmg, wiec czemu w praktyce ono zadaje po 300-600? Wytłumaczcie mi to bo nie rozumiem.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Może pocisk uderza np. w przód czołgu, albo obok tego i trafiają go tylko odłamki. Włącz bitwę treningową z kumplem i spróbuj na maxa skoncentrować celownik na tyle pojazdu. W ten sposób dowiesz się, gdzie leży problem.

Opublikowano

Zawsze zgrywam celownik na maksa i sprawdzam czy to nie byly odlamki.

Gram M12 i ta artyleria ma tylko dostepne pociski OB i OB premium.

Opublikowano

Może w ten przód trafiasz, staraj się, by celownik był na czołgu, a "kropka" na środku celownika przesunęła się lekko za pojazd.

Opublikowano

problem leży w tym że penetracja haubic jest marna a więc twój DMG spada ale kolesia przebijesz. pomyśl sobie że nie możesz nikogo przebić a masz 1100 DMG to po cholerę ci to a tak tracisz DMG ale kolesia przebijesz. Wiec dla tego się używa HE do resetowania jak capuje np. T95 i stoi do ciebie przodem

Opublikowano

....

Standardowy pocisk - jego wina.

Ten za złoto bierze tyle ile pisze, pozatym tak jak kolega @UP, patrz w co celujesz, jak przód wiadomo że mało.

Pociski premium i standardowe maja takie same dmg różnia sie tylko rozrzutem i odrobine penetracja.

Może w ten przód trafiasz, staraj się, by celownik był na czołgu, a "kropka" na środku celownika przesunęła się lekko za pojazd.

Zawsze stosuje ta zasade, celownik mam ustawiona za czolg badz w tyl kiedy pojazd stoi przodem.

Opublikowano

To ma używać AP w arcie? To nieopłacalne, jeżeli nie ma 100% pewności, że trafi.

Strzelaj dalej z HE, gdy wróg jest blisko wbijaj AP i czekaj aż Ci podjedzie pod lufkę.

Zastosuj się tylko do tego co wyżej powiedziałem i co potwierdził użytkownik xXSuperClownXx (jedynie z tym AP się nie zgodzę).

@edit

Co to za działo? I podeślij jakąś powtórkę, w której tak mało DMG leci.

Opublikowano

Ludzie wy widzicie jaką to ma penetracje?!! nie ma a dlaczego bo ma DMG więc używając HE przebijesz zawsze jak masz trochę DMG to przebijesz a TD z pancerzem w pizdu działo rozsypiesz

Opublikowano

masz strzelać najepiej w dupę ale kto ci stanie dupą do ciebie wal w i w przód a ta kropa najlepiej jak będzie na środku albo na silniku wroga :)

Opublikowano

Ta. Tylko nie czekaj, aż wróg się odwróci, a strzelaj tak, żeby pocisk trafiał od góry w pojazd;) Jeżeli nie będzie szło to nas poinformuj i opisz jak dokładnie to robisz.

Opublikowano

Czyli rozumiem ze kazda artyleria zadaje mniejsze dmg niz jest w statystykach? Jezeli ma wieksza penetracje to wiecej?

Opublikowano

Naczy sprawa wygląda tak. Gdy pocisk leci, do góry, traci energię kinetyczną, zlatując na dół, zyskuje ją, ale to nic w porównianiu z tą stratą. Energia kinetyczna służy do penetracji(tak na marginesie) im szybciej tym lepiej. Pocisk HE jest wyładowany materiałem wybuchowym, dlatego też jest cięższy niż zwykłe przeciwpancerne, które są lekkie i bardzo szybkie. HE uderzając o pojazd, czołg rozpryskuje się, rzadko kiedy przebijając pancerz. Wargaming opierało się na realistyce, dlatego też zawsze zadawane są obrażenia, zawsze spadnie Ci to 1/2hp, rozwali się gąska, czy członkowie załogi zginą. ;)

Opublikowano

Jeżeli trafisz na taką odległość, a to się rzadko zdarza :rolleyes:

Ale próbuj i tymi, i tymi. Sam się przekonaj.

Opublikowano

Napewno, będą one szybkie i lekkie. Ale wątpie że dołączą do artylerii PP. Ewentualnie musieliby zmniejszyć DMG artyleri. A tak na marginesie, tylko jak strzelasz z bliska, to artyleria ma prawo zadać to tysiąc DMG. ;p Pociski PP są bardzo lekkie, przy wystrzeleniu osiągają dużą prędkość, nie kiedy nawet przelecą na wylot czołg i zatrzymają się po 20metrach. A pociski HE to odrazu przy kontakcie z metalem bądź innym twardym podłożem czy materiałem, poprostu wybucha. ;p

Opublikowano

Jeżeli trafisz na taką odległość, a to się rzadko zdarza :rolleyes:

Ale próbuj i tymi, i tymi. Sam się przekonaj.

Narazie ich nie mam, dopiero na m40/m43 i t92 beda dostepne. Mam tylko he i he premium.

Napewno, będą one szybkie i lekkie. Ale wątpie że dołączą do artylerii PP. Ewentualnie musieliby zmniejszyć DMG artyleri. A tak na marginesie, tylko jak strzelasz z bliska, to artyleria ma prawo zadać to tysiąc DMG. ;p Pociski PP są bardzo lekkie, przy wystrzeleniu osiągają dużą prędkość, nie kiedy nawet przelecą na wylot czołg i zatrzymają się po 20metrach. A pociski HE to odrazu przy kontakcie z metalem bądź innym twardym podłożem czy materiałem, poprostu wybucha. ;p

Jak to dolacza, przeciez one sa ?

Czyli z PP po przebiciu pancerza bede mogl zadac np. maksymalna ilosc dmg?

Opublikowano

Nie ma w żadnej chyba na czas obecny pocisków kumulacyjnych(HEAT). To pocisk nie dla artylerii nawet chyba. Dla niszczycieli bodajże.

Narazie ich nie mam, dopiero na m40/m43 i t92 beda dostepne. Mam tylko he i he premium.

Jak to dolacza, przeciez one sa ?

Czyli z PP po przebiciu pancerza bede mogl zadac np. maksymalna ilosc dmg?

Nie zapominaj, że PP dają bodajże mniejsze DMG. ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...