Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Blitzcrank AP czy AD?

adi99812

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio kupiłem sobie Blitzcrank'a. Jak na razie jestem zadowolony. Jeśli gram jako support z kumplem, bot jest nasz. Słyszałem, że Blitz'em można grać robiąc go pod AD lub AP, tylko nie wiem, pod co lepiej. Proszę o poradę :)

Opublikowano

Ap tank się świetnie sprawuje, dobre early jak dobrze grabujesz, plus podrzut to jest duże dmg.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jak dlamnie Bliz only mana tank. To jest support i tankowanie sie bardziej zda niż DMG, który ma tylko z ulta. Po to zreszta jest AD cerry a nie support ;]

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

Blitz pod ap czy ad jest słaby, bo jego skille się nie nadają.

Za to jako support, który jest trochę otankowany sprawdza się świetnie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja używałem dotychczas takiego buildu :

3 potki,

buty zwykłe,

skorupka,

kamień filozoficzny,

tabi nindża,

Marzenie Shurelyi

Egida legionu,

Lodowe serce

Myślę że teraz przerzucę się na AP, ponieważ w grze korzystam tylko z Rakietowy Chwyt i Pięść Mocy, gdy doganiam to ze zwiększenia obrotów. Ma ktos fajny build typowo na itemki po AP?

A tobie też polecam AP, bo dobrego AD na blitzie nigdy nie wiciśniesz, zachowując poziom

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Grałem bliztem AD z trinity

Jak z Q przyciągnąłem i wlazł trinity dotego podwojowy dmg z E to jebło z critem za 3/4 hp gościowi :D

Lecz rankedy i gra bez trolowania to only mana tank

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

blitz jest słaby pod ap jak i pod ad najlepszy support czy taki offtank troszkę .

Słaby pod AP? Chłopie pooglądaj czasem streamy shusheia jak jedzie blitzem pod ap na 2300 elo. Obczaicie też tam build. Chociaż dla mnie grać blitzem to tylko jako support ;>, ale słaby nie jest.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Grałem na topie kilka razy blitzem, idziesz atma, mallet, tf i naprawdę jesteś dobry, dmg z e spella jest wręcz masakryczny.

Opublikowano

Bliz pod ap słaby?...Dla mnie bliz only mana tank lub ap carry.Zrobiony pod ap ad carry zabije w 1s.Zawsze gdy jest w rotacji gram nim pod ap i wymiata ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...