Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hip-hopowcy na MPC? :)

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Paktofonika, K44, Grubson. Najlepsze. Ewentualnie donguralesko ale to już trochę pojebane.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najczęściej z hip-hopu , rapu słucham: OSTR , Paktofonika , Eminem , czasami Eldo , GrubSon , Peja i wiele innych ;d

||OFICJALNY SPAMER MPCFORUM||

"Mam szacunek dla uczciwych , mam pogardę dla fałszywych".

"Twoja krytyka , mnie nie dotyka:)".

Opublikowano

http://www.lastfm.pl/user/seba14pl2

Jakbym miał wymieniać wszystkich to trochę to by zajęło, ale ostatnimi czasu jaram się Tuszem na rękach, Voskovym, Żyt Tosterem, Hajem & Złotymi Twarzami, Mediumem i Zeusem <3

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

2pac

Eazy E

Snoop Doggy Dogg (stare kawałki)

Ice Cube

Eminem (stare kawałki)

Gangstarr

Big L

Biggie Smalls

Paktofonika

Kaliber 44

Pokahontaz

Fokus

Rahim

O.S.T.R <3

Trochę Chada

52 Dębiec

Karramba (Pocałuj mnie w dupe,Mój własny raj,ile kosztujesz,dla Ciebie synu)

Opublikowano

Podstawa

Paluch

Słon

Kali

O.S.T.R

Kawałki pezeta( starego pezeta)

oraz Jopel & Komar, niedoceniani :)

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Paluch

O.S.T.R

Pih

Miuosh (miażdży albumem PSS, a PPS zapowiada się zajebiście)

Eldo

HIFI Banda

Ogólnie słucham mało rapu, więc i wykonawców dużo nie wypisałem ;)

7m9a.png

Opublikowano

Pih

Chada

Peja

Małpa

Hi-Fi

Słoń

Sulin

Eldo

KaczoR

Paluch

Ero

Jinx

Jopel

Onar

I wielu innych ..... których nie jestem wstanie wymienić bo naprawdę jest ich jeszcze wielu a ciągnie się za nimi jeszcze więcej .

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

A co myslicie o Bonson vs. Sulin? ^^ Jestem bardzo ciekawy waszego zdania :)

P.s. - Jakie plyty Ice Cube'a polecacie?

dwa noskille próbujące wybić się poprzez diss. jak bym miał wybierać to sulina, lepsze teksty, lepsze flow, ogólnie bardziej mi przypadł do gustu.

Co do tematu ponownie, widzę że większość słucha tylko tych "na czasie" i "legend", nie zauważyłem zbyt często, a czasem w ogóle:

Trzeci Wymiar - boże, ludzie, toż to klasyka polskiego rapu, tego NIE da się nie słuchać

Sokół - może ktoś tam wspomniał

JWP - jeden z lepszych składów na polskiej scenie, polecam zobaczyć

Pono - genialne teksty, aczkolwiek wnioskując nie spodoba się większości

Komar/Jopel - no comment

Opublikowano

dwa noskille próbujące wybić się poprzez diss. jak bym miał wybierać to sulina, lepsze teksty, lepsze flow, ogólnie bardziej mi przypadł do gustu.

Co do tematu ponownie, widzę że większość słucha tylko tych "na czasie" i "legend", nie zauważyłem zbyt często, a czasem w ogóle:

Trzeci Wymiar - boże, ludzie, toż to klasyka polskiego rapu, tego NIE da się nie słuchać

Sokół - może ktoś tam wspomniał

JWP - jeden z lepszych składów na polskiej scenie, polecam zobaczyć

Pono - genialne teksty, aczkolwiek wnioskując nie spodoba się większości

Komar/Jopel - no comment

3W to nie klasyka, co oczywiście nie znaczy ,że nie mają klasy i poziomu. Klasyka to Liroy, pierwsze krążki Pei, Kazik, SNUZ, WFD i wiele innych składów. Jak używasz jakichś pojęć to pomyśl co chcesz wyrazić.

Pono i genialne teksty? Ma proste teksty, żadnego geniuszu w nich nie widać, rapuje o tym co widzi. Nie ubiera sytuacji w żadne zawiłe metafory, więc nuie wiem co genialnego można w jego tekstach widzieć. Owszem, również jest dobry,a jego płyta (Hołd) bardzo Mi się podobała, ale to nie powód, żeby mówić, że ma genialne teksty.

Zanim zaczniesz wysnuwać taką opinię zagłęb (zagłąb?, przepraszam, nie znam prawidłowej formy, mam w dupie google-owe słowniki) się troszeczkę bardziej w temat, o którym mówisz.

Genialne teksty to może mieć Laik albo Bisz.. To nie subiektywna opinia, posłuchaj to się przekonasz. Jeżeli oczywiście do Ciebie dotrą i zrozumiesz co mają do powiedzenia.

Nazwij Mnie hejterem, po prostu mam rozleglejszą wiedzę i pogląd niż Ty.

Ten rap to inny wymiar, z kosmosu biorę każdy panczlajn,
Ciebie podobno nic nie zatrzyma? #Grawitacja
Naginam prawa, rządzę fizyką, istny Newton w wersach,
bo zostawiam Cię na glebie suko.. w cząsteczkach.

Opublikowano

Powiem Ci tylko że 3W jako jedni z niewielu starych wyjadaczy na polskiej scenie nagrywają do dziś, i zawsze na propsie, i głownie o to mi chodzło. Taki Peja przez 3 solówy non stop o tym samym, wskaż mi rapera/ów którzy do dziś nagrywają co najmniej 10 lat na propsie.

Opublikowano

Wszystkie polskie jak i zagraniczne rapsy są dobre, trzeba tylko trafić w swój gust.

Jeżeli mam wymieniać to:

nie wymieniam, rap ma łączyć a nie dzielić.

elo

Niestety firmę i kaliego rap podzielił :/

Kocham mame

Opublikowano

Ja słucham od czasu do czasu 2Paca, moim zdaniem to pierwszy hiphopowiec (tak się na nich mówi?) który się wybił, jako pierwszy zdobył podwójną i poczwórną platynową płytę, jego piosenki mają taki przekaz, że jakby połączyć przekaz wszystkich piosenek polskich hiphopowców to i tak nie dorównały by przekazem piosenką 2Paca. [*]

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja lubie , zalezy jaki , slucham : Eldo, Pezet, Letni Chamski podryw, Slon, Chada,Paluch,Kaczory,PiH,Eminem,Firma (uliczny hardkor ;D),Collegium,DJ DECKS.

A przedewszystkim PAKTOFONIKA! PAKT PRZY DZWIEKACH GLOSNIKA ;D! ,FOKUS,RAHIM!

PROPSY DLA NICH

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

W moich głośnikach coraz częściej gra Diox!

Ale oczywiście WSRH nie stoi z boku ;]

U mnie tez coraz czesciej nawija Diox :) Jakies ulubione tracki masz?

61093c6efb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...