Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic vs Risen = pojedynek bossów.

turbocheat

Gothic vs Risen  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Któr? seria gier jest lepsza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obie gry maja nie co podobny klimat ale ja osobiście wolę Gothica,Risen miał być następcą Gothica ale uważam że daleko mu do poziomu Gothica a jak wy uważacie?

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Dobrze, że już szkoła się zaczęła, bo nie da się na to patrzeć. Błędy, złe stawianie przecinków.

Żeby nie spamować to Gothic 2

Opublikowano

Dobrze, że już szkoła się zaczęła, bo nie da się na to patrzeć. Błędy, złe stawianie przecinków.

Żeby nie spamować to Gothic 2

Ja jestem słaby z interpunkcji a co do tematu to nie chodziło mi i która część Gothica jest waszym zdaniem najlepsza ale co wolicie serie gothic czy Risena.

Ale jak już mowa o tym która część gothica jest najlepsza to też uważam że gothic 2 jest najlepszy.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Grałem w risena i powiem tak: zależy jak kto lubi, ALE mimo wszystko risen nie przebija gothica w moim mniemaniu. To jest jedynie taki odpowiednik dla tych co gothic uczciwie, całego, przeszli. Kontynuacja? Kontynuacją jest ArcaniA i upadek setarrif... to gówno nie jest siebie warte. Jeśli zastanawiasz się nad kontynuowaniem serii 1-3 to zamiast G4 polecam risena.

//Poza tym dark waters dopiero zaczynam grać i nie ma szału

@Up

Gothic II dobry ale jak się zastanowić to Mroczne Tajemnice jebią system i czasami jednak bym na nie postawił :P

Opublikowano

Przecież obie gry są tych samych ludzi. I obie trzymają ogromnie wysoki poziom.

Risen 2 to był dobry stuff.

Ja osobiście nie wybieram żadnej. Grałem we wszystkie części obu gier i były bardzo dobre. (oczywiście nie wspominając o g4)

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Pytanie ;D Gothic ;) Mam nadzieję małą, że jakoś Gothic 4 powstanie od PB. Tylko taka część z przytupem <3

1393461645-U349224.png

Opublikowano

gothic, pod każdym względem przebija crapowatego risena którego zabił według mnie system walki, pod koniec gry byłem w stanie zginąć przez szkieleta (ja go biję, ten się chroni tarczą której nie schowa póki nie przestanę atakować, próbuję go zajść a tutaj bug, szkielet zadaje błyskawicznie kilka ciosów i koniec)

fs_overall.png

Opublikowano

Osobiście wolę Gothica. Pamiętam, jak kupiłem CdAction (chyba każdy na początku kupował gazety z grą ;)) i zaciekawiony zainstalowałem pierwszą część. Okazała się na tyle fajna, że utopiłem się w jej zaje*istości.

BTW: Co to za gówniana moda na ankiety? Jedna ankieta się pojawi, np. "Sport vs Sport", to od razu jest wysyp "Sport 1 vs Sport 2", "Sport 3 vs Sport 4" itd.

7m9a.png

Opublikowano

Osobiście grałem w wszystkie części I Gothic'a I Risen'a ;) To było tak Gothic 1 > Gothic 2 Noc Kruka > Risen 1 > Gothic 3 > Risen 2 Dark Waters ;) Jeżeli miałbym wybierać to Gothic 1 ;p Ponieważ tam fabuła ma sens a nie jak w 3 robisz jedno i to samo czyli ,, zabij i przynieś '' albo '' zanieść matce list bo mnie h** boli '' .. Więc moim zdaniem Gothic I

. .

Opublikowano

Ciężko wybrać spośród dwóch klasyków, lecz postawie na Risena. Jedynka jest niezła ale "Dark Waters" przebiło wszystko.. 3 dni wspaniałej gry :) oczywiście za DW odrazu idzie gothic 1 i 2 :D:D

Opublikowano

Nie lubię gier z tychże serii, aczkolwiek Risen2 mnie zaciekawił, skończylem go dwa razy - grafika, dialogi i animacja nie powalają, ale fabuła mnie wciągneła
:)

Więc: risen
Opublikowano

Gothic 2 to the beściak

Potem 3 gdzie w niektórych serwisach okrzyknięto ją najbardziej zbugowaną grą

"Arkania" krótka jak ogon teriera :D

a Rajsen takie se

Nic nie dorasta do gothica :D

Epicka gra <3

Opublikowano

Goooooothic <3

Osobiście g1 przeszedłem około 20 razy, bawiąc się różnymi profesjami i innymi obozami ;)

G2 koło 10x, + kilka razy noc kruka ;) Bo w g2 grałem przed wyjściem nk ;)

G3 jakieś 5x skończyłem. Jedyne co mi się bardzo spodobało w tej wersji, to teleporty. W poprzednich wersjach otrzymywało się je, gdy już praktycznie nie były potrzebne ;)

G4 Leży zakurzony na kompie, bo się odpalić nie chce ;(

Risen Jakoś mnie nie wciągnął.

Risen 2, lepiej od poprzednika, aczkolwiek gothicowi nie dorównuje. Fabuła nie wciąga tak jak w poprzednich odsłonach beziego :) Przeszedłem to dla zasady, nie z przyjemności gry. Liczyłem na coś więcej ;)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...