Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moderator miesiąca! - SIERPIEŃ

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gratulacje, lecz szkoda, że nikt dalej nie docenia Gamusa.

Ciągle mi się wydawało, że albo Piecu lizał dupę, albo po prostu trzyma się bliżej z kimś wyższym niż moderator. Nie wiem czy to pewne, moje przypuszczenia, rozwiejcie mi je.

Opublikowano

Chyba pierwszy raz odkąd jestem na forum nie zgadzam się z decyzją administracji...

To dlatego teraz, że moderator jest moderatorem nie może być mentorem? Bezsens, równie dobrze mogę zrezygnować z moda i dostać się do mentorowiska, a potem znowu wrócić do teamu mpc. Nagle zmieniacie zasady i inni mają się do nich stosować. Nie lepiej jest poinformować, że od tego i tego dnia będzie nowy system przyjmowania moderatorów do mentorowiska.

Mentor a moderator to dwa inne stanowiska, więc nie wiem co to ma do rzeczy. Mentora otrzymuje się za pomoc na forum, a moderator jest od trzymania porządku w dziale. A teraz czemu jest mało kandydatów ze strony zwykłych userów?

Dlatego, że zamiast dać kilku osobom szansę to albo jest jakiś powrót do mentorów (np. Spat) albo on się nie nadaje bo to, bo tamto.

Heh, w takim systemie powinni wszyscy moderatorzy jeszcze raz startować na mentorów bo to nie jest fair względem innych.

To są tylko moje przemyślenia ;)

Piecu gratulację, mówiłem Ci, że będziesz mentorem. :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zgadzam się z Jeronałkę. Już kiedyś było wspominane, że moderator to nie mentor, a teraz co? Zakazano zgłaszać się na mentorów moderatorom (przecież nie patrzymy na pracę moderatorską tylko na kulturę, aktywność, pomoc i chyba wybierając nowego mentora na to patrzy mentorowisko, a nie na opinie kolegów). Teraz mentora dostajemy za świetne wykonywanie swoich obowiązków moderacyjnych? WTF FTW!

Niesiemy wielką pomoc użytkownikom i mamy duży wkład w mpc, a nie możemy zostać mentorem bo jesteśmy moderatorem, beka.

Moderatorzy miesiąca powinni dostawać nagrodę np. MPC Super Moderator, a nie mentora. Mieszacie, mieszacie... -.-

Opublikowano

Gratulacje Piecu oby tak dalej

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano
Zgadzam się z Jeronałkę. Już kiedyś było wspominane, że moderator to nie mentor, a teraz co? Zakazano zgłaszać się na mentorów moderatorom (przecież nie patrzymy na pracę moderatorską tylko na kulturę, aktywność, pomoc i chyba wybierając nowego mentora na to patrzy mentorowisko, a nie na opinie kolegów). Teraz mentora dostajemy za świetne wykonywanie swoich obowiązków moderacyjnych? WTF FTW!

Niesiemy wielką pomoc użytkownikom i mamy duży wkład w mpc, a nie możemy zostać mentorem bo jesteśmy moderatorem, beka.

Moderatorzy miesiąca powinni dostawać nagrodę np. MPC Super Moderator, a nie mentora. Mieszacie, mieszacie... -.-

Akcje moderatorsksie nie są tak bardzo brane pod uwagę w systemie wybierania moda miesiąca. Bardziej brane są pod uwagę czynniki, które również charakteryzują osobę, załgującą na mentora. Kulturalność, pomoc użytkownikom, czynne wypowiadanie się na forum, brak jakichkolwiek problemów, czy konfliktów oraz postawa godna naśladowania. To przeważa nad naszym wyborem.

Nie jest nigdzie napisane, że moderator nie może zostać mentorem. Wprowadziliśmy tylko nową zasadę rekrutacji, która daje więcej możliwości zwykłym użytkownikom.

Powiedzcie mi, kto w oczach userów ma większe szanse na menora? Moderator posiadający ponad dwa działy pod swoją opieką, co automatycznie sprawia, że jest bardziej znany na forum i więcej osób na niego zagłosuje nie tylko ze względu na faktycznie widzialną jego pomoc, ale też ze względu, że jest to kolega po fachu lub zwyczajne "zagłosuje, może w przyszłości nie da mi warna", czy szary Kowalski, wypowiadający się w jednym dziale, bez żadnej rangi moderacyjnej, która wyróżniała by go na tle innych użytkowników oraz bez znacznej ilości znajomych na forum? Jest to szansa dla zwykłych użytkowników, na sprawiedliwą walkę o rangę mentora. Ja niestety muszę z przykrością stwierdzić, że prawie wszyscy moderatorzy, którzy przez ten okres powstania idei mentorów tracili tą rangę dużo szybciej, niż zwykli użytkownicy.

Opublikowano

Gdyby liczyły się akcje to wszystko to nie miałoby sensu. Modzi z małych działów też chcą zaistnieć.

Co do tej zmiany to juz dawno ją proponowałem i fajnie, że weszła w życie; oby tylko userzy składali aplikacje.

Jeszcze raz gratuluję Piecowi :)

Opublikowano

Kiedy ja starałem się o mentora to powiedziano mi, że moderator był moim wyróżnieniem. I proponuje się tego trzymać, moderator w podzięce za pomoc ludziom dostaje pod swoją opiekę własny dział.

Ranga mentora nadaje się bardziej do "promowania" szarych użytkowników. Każdy powinien mieć równe szanse a zwykły użytkownik ma słabe szanse na wybicie nie chcąc zostawać moderatorem :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@Jeron i reszta to walka z wiatrakami :)

Ta ranga (dla mnie) jest obecnie bezwartościowa i przyznawana osobom które nie powinny jej mieć lub nie mają jej ci którzy powinni ją mieć.

Przykład?

http://www.mpcforum....ge__tab__awards

Prawdziwy wzór do naśladowania jeśli chodzi o aktywnośc

Takie faile można powiązać z Paweł_cs etc.

Cześć.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...