Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Telewizor do PS3

tyrens

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem przy wyborze tv do ps3. Oglądałem wiele tematów na temat telewizorów lecz wcale mi one nie pomogły. Jeżeli chodzi o wielkość tv to zdecydowałem się na 32 cali ze względu na odległość od tv ok. 3,5m jednak nurtuje mnie ilość hz odświeżania bo nie mam pojęcia na ten temat na różnych forach pisza że wystarczy 50 hz inni ze 60 hz a jeszcze inni że 100 hz tak więc moje pytanie głównie dotyczy częstotliwości odświeżania jaka powinna być w tv do ps3.

W razie możliwości proszę o podanie przykładowych telewizorów. Budżet który chcę pzeznaczyć na tv to tak ok. 1500-2000 zł.

Opublikowano

Hm, ja akurat gram na 800hz, więc u mnie nigdy problemów nie będzie. ;d

Ale jak jestem czasami u kumpla, to na pewno na 100hz będzie płynnie chodzić, z 50/60hz może już gorzej, przy większej akcji jak np. plaga zombiaków w prototype 2 mogą być krótkie ściny, ale bierz 100hz.

A co do telewizora, to wybierz taki, który Ci się podoba i odpowiada, ale jeżeli chcesz znać dobre, oraz polecane firmy to; Samsung, Panasonic, LG.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

gram na 50hz i nie mam żadnych ścin o jakich pisze UP, to samo na monitorze 60hz też nigdy nie było problemów, ściny to zwykle spadek fps w grze a nie wina odświeżania

napisz czy chcesz lcd czy led to będzie łatwiej

jbc to polecam Samsung UE32ES5500

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Akurat tutaj bardziej bym był skłonny do telewizorów LED. Czy przy telewizorach majacych 100 hz nie wystepuje zjawisko skakania obrazu? Tripipi samsung który podałeś jest dosyć dobrą propozycją.

Opublikowano

Akurat tutaj bardziej bym był skłonny do telewizorów LED. Czy przy telewizorach majacych 100 hz nie wystepuje zjawisko skakania obrazu? Tripipi samsung który podałeś jest dosyć dobrą propozycją.

nie, w tej cenie wydaje mi się że nie znajdziesz nic lepszego niż model który podałem, myślę że led można ze spokojem już kupować i nie ma z nimi takich problemów jak jeszcze 1-2 lata temu wstecz, dodatkowo to Samsung który w tej chwili robi najlepsze odbiorniki :)

najlepszym rozwiązaniem pod konsolę PS3 jest kupno Sony Playstation 3D TV ale on ma tylko 24 cale ;) więc już Cię to nie urządza

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...