Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer Hamachi. Jak zacząć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym założyć 1 serwer hamachi, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Czy mój komputer 2.5GB Ramu pociągnie w ogóle jakiś ludzi na serwie, czy tylko mnie i kolegę. Od czego zacząć tworzenie? Co pobrać? Czy łatwo się jest obsłużyć plikami metina? Jaki program trzeba do obslugi plików? HELP

mca.png

Opublikowano

Z taką ilością ramu powinieneś troszkę ludu pociągnąć, ale to nie będą tłumy.

Resztę znajdziesz w tym co podał ci @UP.

Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/topic/265787-ile-osb-ucignie-mj-komputerdedyk/

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Nie mogę tam napisać, jakiś driver error jest, napiszę tu:

Intel Pentium D

Dysk 55,2 GB

Ram 2,5GB

Prędkość neta: 100,0Mb/s

mca.png

Opublikowano

Nie mogę tam napisać, jakiś driver error jest, napiszę tu:

Intel Pentium D

Dysk 55,2 GB

Ram 2,5GB

Prędkość neta: 100,0Mb/s

Jak dasz 1,5Gb na serwer to jeśli łącze jest stałe powinieneś uciągnąć z 40 osób nawet... Chociaż cieżko mieć chociaż 20 osób online na hamku... ;)

PS. Taka rada co do serwera, popatrz w tutorialach jak się zmienia system ulepszeń, żebyś nie dał kolejnego gotowca bo ludzie tego nie cierpią, że tak powiem... ;)

Opublikowano

Dobra, dałem chyba 1.2 albo 1.3 GB, teraz pobieram FreeBSD. Proszę o nie usuwanie tematu. A jeśli w Virtual Boxie, dałem żeby stworzył nowy dysk czy coś i dałem 20,00 GB to tyle mi weźmie z dysku? tzn. zajmie?

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...