Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z RPG Maker MultiPlayer

KrystianHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Chciałbym stworzyć grę RPG.Więc ściągnełem program rpg maker.Mam już napisane 75%.Lecz nie wiem jak zrobić Serwer.

(Jeżeli się da to wolałbym na strone wrzucić).I Proszę o Pomoc jak zrobić z tego MultiPlayer.

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Opublikowano

Na stronę internetową Kolego się niestety nie da. Wiem ,że istnieje program ,którym postawisz serwer Multiplayer na podstawie plików RPG'makera. Problem ,że serwer ten ma pare brakujących bibliotek i czasem błędy wywala. Wiem też że istnieje strona na której tworzysz grę (taki RPG Maker przez neta). W grę można wtedy normalnie grać przez przeglądarkę. Problem jest taki ,że adresu nie znam :D

PS: Trochę tworzyłem w RPG Makerze i też chciałem zrobić taką grę OnLine to troszkę się znam ;p

Opublikowano

Dzięki Jeszcze Szperając po necie słyszałem coś o ecilpse czy jakoś tak.

Tak dokładnie to chodzi mi poprostu o to żeby zrobić server Multiplayer Tej gry.Takie coś jak tibia albo metin2d

Edit:Może Ktoś chętny do Pomocy?

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Opublikowano

Dawno temu, około 4 lata. Widziałem skrypt na multiplayera, ale to był bardziej Co-op bo eventy zaczęte przez jednego gracza działały na serwerze i na wszystkich pozostałych. Jak umiesz pisać skrypty to i tak nie masz odpowiedniej maszyny, która musiałaby pociągnąć kilkuset graczy (przynajmniej tak sądzę). Spróbuj w Eclipse.

@up Za free czegoś takiego nie dostaniesz. Sam RPG Maker na PC'ta jest płatny tak jakby co.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...