Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wybór programu

radekxxdd12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam pytanie jaki jest najlepszy program do robienia intra?? Mi się wydaje że adobe after effects i cinema 4d są najlepsze. I który z tych programów jest lepszy cinema 4d czy adobe after effects?? Proszę pisać Pozdro

Opublikowano

Ogólnie by było jak najlepsze intro trzeba połączyć trzy programy: Adobe After Effects, Cinema 4D i Adobe Premiere Pro

W połączeniu tych 3 programów jesteś wstanie nie ziemskie intra - np. intro UBISOFT'u było robione w tym ;)

A jeśli miałbyś wybierać między C4D a AAE to wybierz AAE (Adobe After Effects)

Więcej opcji i w ogóle - co prawda nie stworzysz tekstu czy czegokolwiek w 3D ale fajne intra można zrobić ;)

5gubmKI.png

Opublikowano

#Up dzięki za odp. ale nie do końca mi o to chodziło chcę zrobić intro podobne do intra Huśka

i czy zrobię te intro w adobe after effects czy w cinema 4d czy w jakims innym?? Mi chodzi właśnie o intro w takim stylu. Tylko że np. bardziej podobne do tego tu:
proszę o odp.
Opublikowano

Adobe After Effect - widać, że jest tam większość materiału w 2D/3D, a Cinema jest głównie pod 3D :)

Opublikowano

czyli do tego intra

będę potrzebował adobe after effects tak?? I jeszcze jedna prośba jak już będę miał adobe affter effects to czy pomoże mi ktoś zrobić ślubne intro?? z góry dziekuję. Ps: Może nie ślubne ale tylko wytłumaczyć co gdzie i jak :)
Opublikowano

Ojjj, to musisz naprawdę profesjonalistę znaleźć jeśli chodzi o takie intra

Ja sam w tym tworze lamerskie intra xD

Jak chcesz, to zobacz: http://www.youtube.com/watch?v=ZDSP5Mh0Hcc

Ale ja już się tym nie zajmuje - bo to strasznie ale to strasznie dużo trzeba się naczytać na necie by robić intra ;/

Ogólnie poszukaj poradników na YT czy na necie - gdziekolwiek :)

5gubmKI.png

Opublikowano

OK dzięki za odp. tylko jeszcze nie wiem czy mozna te intro zrobic w adobe after effects czy w czyms innym prosze o odp.

PS: Wiecie jak zainstalować adobe after effects cs5 na windows vista 32bit??

Opublikowano

Tego typu programów nie zainstalujesz AAE na Win Vista x32 ;)

Ten program jest pod Win 7 x64 ;)

A np. AAE cs 4 jest pod viste 32bit?? Czy wszystkie aae są na x64?? Jak tak to jaki program polecasz do zrobienia tego intra:
?? Pozdro
Opublikowano

Ogólnie to nie ma już AAE CS4 chyba że masz zamiar z piracić a tego forum nie popiera

I raczej CS4 nie ruszy Ci na x32

Wszystkie nowsze są tyko na x64 :)

5gubmKI.png

Opublikowano

Ogólnie to nie ma już AAE CS4 chyba że masz zamiar z piracić a tego forum nie popiera

I raczej CS4 nie ruszy Ci na x32

Wszystkie nowsze są tyko na x64 :)

Więc jakim programem zrobie te cholerne intro?? Proszę o szybką odp. zależy mi na czasie :)
Opublikowano

W Cinema 4D możesz pierdolnąć sobie jakiś tekst 3D i zaimportować go do AAE i tam wykorzystać je w pełni (Jako prawdziwe 3D).

Do intra tylko Adobe After Effects - lecz te programy współpracują.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

W Cinema 4D możesz pierdolnąć sobie jakiś tekst 3D i zaimportować go do AAE i tam wykorzystać je w pełni (Jako prawdziwe 3D).

Do intra tylko Adobe After Effects - lecz te programy współpracują.

Siema chyba nie czytałeś całego posta więc tak Cripzore napisał że nie ma aae na windows vista 32bit i ja się zapytałem w jakim programie zrobie intro podobne do tego:
Proszę pisać dalej w jakim programie zrobię te intro
Opublikowano

Tego typu intro z czego ja wiem, to tylko AAE. W Cinema 4D może być ciężko.

A w AAE to plugin Particular / Write-On + Zdjęcia + Kamera w 3D + Tło + Podkład muzyczny + Odbicia i wszystko.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Tego typu intro z czego ja wiem, to tylko AAE. W Cinema 4D może być ciężko.

A w AAE to plugin Particular / Write-On + Zdjęcia + Kamera w 3D + Tło + Podkład muzyczny + Odbicia i wszystko.

Tylko że jest ten jeden jedyny problem nie ma AAE na windows vista x32 !! I co ja mam teraz zrobić zmiana kompa odpada :(
Opublikowano

Szczerze, to nie wiem. AAE używam od czasu, gdy miałem x64, poczytaj na necie, co zrobić na 32 bitowym, może ktoś coś wie.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Jeśli nie potrafisz profesjonalnie posługiwać się C4D - a intro w tym stylu to nie byle błahostka, i do tego bez AAE nie zrobisz tego

Nie masz wyjścia - zmień system operacyjny i tyle, jak będzie trzeba dokup kości pamięci RAM :) jeśli masz 2 GB to dokup jeszcze 2 i będzie git ;)

PS.Ewentualnie poszperaj i po patrz na necie czy jest możliwość zmienienia szyny danych (bitów) w programach i zobacz czy jest jakaś wersja zmodyfikowana lecz taka nie ruszy z tej przyczyny że AAE wykryje błąd i nie ruszy - albo automatycznie dzięki Adobe Download się zaktualizuje do wymaganej wersji

Jeśli się mylę, to przepraszam ale to są tylko przypuszczenia :)

5gubmKI.png

Opublikowano

Jeśli nie potrafisz profesjonalnie posługiwać się C4D - a intro w tym stylu to nie byle błahostka, i do tego bez AAE nie zrobisz tego

Nie masz wyjścia - zmień system operacyjny i tyle, jak będzie trzeba dokup kości pamięci RAM :) jeśli masz 2 GB to dokup jeszcze 2 i będzie git ;)

PS.Ewentualnie poszperaj i po patrz na necie czy jest możliwość zmienienia szyny danych (bitów) w programach i zobacz czy jest jakaś wersja zmodyfikowana lecz taka nie ruszy z tej przyczyny że AAE wykryje błąd i nie ruszy - albo automatycznie dzięki Adobe Download się zaktualizuje do wymaganej wersji

Jeśli się mylę, to przepraszam ale to są tylko przypuszczenia :)

Aha czyli jestem w dupie :P Zmiana systemu odpada :(

A i jeszcze jedno pytanie czy zrobię te intro w aae cs4 czy nie???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...