Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC] Origin, problem z zarejestrowaną grą...

Sk3yTyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam ogromny problem z grą BF3.

Mianowicie... Włożyłem płytkę do napędu, zainstalowałem Origin tworząc jednocześnie konto (podałem nick, hasło, email, i rocznik urodzenia ustawiłem 1997). Gra się zainstalowała, zaktualizowała więc chciałem pograć.

Po wciśnięciu przycisku Graj, wyskakuje mi okienko "Aktywuj grę" na którym muszę podać dane aby zalogować się do konta Origin. Po podaniu ich wyskakuje mi że są nieprawidłowe.

sadasdh.png

Moje pytanie... WHAT THE FUCK!?

Co mam do cholery zrobić? Jestem w dupie, a nie chcę żeby 150zł. poszło w pizdu...

Proszę o jak najszybszą pomoc, z góry Dzięki.

Kliknij "Lubię to!" jeśli moja odpowiedź Ci pomogła... ;-)

Opublikowano

A zauważyłeś, że koło przycisku zaloguj, jest taki szary napis "Nie pamiętasz hasła?" Próbowałeś może na niego kliknąć? Wpisujesz hasło z Caps Lockiem?

"Moje pytanie... WHAT THE F*CK!?"

Proste, bo błąd masz na swoim screen'ie na czerwono napisany. Na przyszłość trochę pomyśleć radzę ;)

Opublikowano

No ale ja pamiętam hasło. ^^ Nie wpisuje z Capsem.

Pamiętam też e-mail który podawałem, ale wygląda na to że coś jest nie tak, no bo nie mogę się poprzez niego zalogować :-/

Czytałem coś na forum EA i bardzo dużo osób ma tak jak ja, tylko że nie ma rozwiązań..

Jedyne co zostało to pisać i dzwonić do EA. Tak myślę..

Opublikowano

No ale ja pamiętam hasło. ^^ Nie wpisuje z Capsem.

Pamiętam też e-mail który podawałem, ale wygląda na to że coś jest nie tak, no bo nie mogę się poprzez niego zalogować :-/

Czytałem coś na forum EA i bardzo dużo osób ma tak jak ja, tylko że nie ma rozwiązań..

Jedyne co zostało to pisać i dzwonić do EA. Tak myślę..

loooool, pierwszy raz widze takie okienko, pozostaje Ci live chat albo zresetuj kompa i sprawdz origin czy gra wgl jest.

Processor: Intel Core i7-3960X 16 GB RAM

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5

Karta dzwiękowa : Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty champion

Dysk: 3 TB + dodatkowy 1 TB + zewnętrzny 500GB :3

Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template-340x200.jpg

Opublikowano

1997, żeby grać musisz mieć powyżej 18.

Rzeczywiście, jedynym rozwiązaniem jest support. Poproś o zmianę daty urodzenia.

http://www.mpcforum....ie-z-supportem/

yy a to cos da? żeby zmienili mu date urodzenia to musi podać taką jaką miał, ew. samemu ją zmienić w originie(o ile sie da)

Opublikowano

Nie musi, wystarczy, że napisze z konta, na którym chce zmienić datę. Oni wiedzą, że wiele osób podaje prawdziwą i bezproblemowo zmieniają na +18

Opublikowano

Z tego co wiem, BF ma PEGI 16, wiec w.sumie nie powinien, ale oni na to nie zwracaja uwagi wiec to nie jest przyczyna problemu

brat mojego kumpla tez.sobie kilka tyg. temu kupil BF'a, a ze urodzil sie w 1999 to podawalem taka date, bo ja go rejestrowalem. Do tego czasu zadnego problemu nie bylo.

Sprobuj przypomniec haslo na e-mail, nie.wiem czy tam wysyla info jakie jest haslo czy jest to link do strony ze.zmiana hasla, ale.sprobuj.

@ napewno na ten e-mail sie rejestrowales? I nie pomylioes zadnej literki/cyferki?

@sorka za bledy. pisze z.komy

Opublikowano
a ze urodzil sie w 1999 to podawalem taka date, bo ja go rejestrowalem. Do tego czasu zadnego problemu nie bylo.

Niemożliwe. Nie mógłby się zalogować do Origina.

Opublikowano

Niemożliwe. Nie mógłby się zalogować do Origina.

wątpie, w originie można pobierać simsy i inne jakieś słodkie gry dla dzieci.

Opublikowano

Nie musi, wystarczy, że napisze z konta, na którym chce zmienić datę. Oni wiedzą, że wiele osób podaje prawdziwą i bezproblemowo zmieniają na +18

Ale nie mogę się zalogować na moje konto w internecie. W programie Origin (Za pomocą Origin ID) owszem, mogę, lecz jeśli chodzi o internet to pisze mi że adres e-mail jest błędny, a tak naprawdę jest dobry. Na 100% wpisałem wszystko poprawnie. Jeszcze sprawdzałem.

Opublikowano

Ok, naprawdę bardzo dziękuję za pomoc.

Mam jeszcze jedno pytanie, co mam im napisać? Jak ująć to co dzieje się z tym wszystkim?

Opublikowano

Zapamietaj raz na zawsze gdzie byś sie nie rejestrował podawaj 18+ . Ja czesto podaje 21+ bo chyba w niektorych krajach maja np. hazard od 21 roku zycia.

Stop gotowym zestawom komputerowym!

http://www.stopgotowcom.pl/

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

Opublikowano

Ok. Dogadałem się i teraz wszystko jest ok. Bardzo Dziękuje wszystkim za pomoc! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...