Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF] Jak skontaktować się z Supportem (live chat)?

Jowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chciałbym pokazać wam jak skontaktować się z supportem EA przez live chat.To lecimy na początek otwieramy tą strone:

https://help.ea.com/

Powinno wyglądać to tak:

46twao.jpg

Teraz logujemy się, e-mailem i hasłem z bfh, bf p4f itp.

Po zalogowaniu zjeżdżamy na sam dół, wygląda to tak

188141jezyk.jpg

Wybieramy United States bo inaczej nie ma live chat'u

Klikamy tak jak jest na obrazku

188155contact.png

Teraz zależnie od gry wybieramy kategorie, jeśli wybieramy grę Battlefield Heroes czy Battlefield Play4Free musimy wybrać Battlefield 3 gdyż przy BF P4F i BFH nie ma opcji live chatu a do reszty wybieramy normalnie. Wygląda to tak:

188159gra.jpg

Wybieramy gre ,potem tylko kategorie czego dotyczy nasz problem i platformę na której gramy i opcję rozmowy przez

124047jsko.jpg

Powinno wyświetlić się nam takie okno

124050beztylu.jpg

a tam zaczynamy rozmowę z pracownikiem EA. Czasami trzeba poczekać kilka minut i dopiero rozpoczniemy naszą rozmowę.

Dlaczego napisałem ten poradnik?

Wielu z was zapewne zapyta po co komu ten poradnik, więc ja uprzedzam fakty. Jest po to gdyż coraz częściej ludzie padają ofiarą kradzieży konta i ludzie piszą napisz do supportu ale jak ktoś się zapyta jak tam napisać to temat zamknięty i nikt nie odpowiada

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano
i ludzie piszą napisz do supportu ale jak ktoś się zapyta jak tam napisać to temat zamknięty i nikt nie odpowiada

Pokaż mi jeden temat, w którym nie odpisałem jak zgłosić się do supportu. (Na pw)

To, co opisałeś to live chat. Support pojawia się już na stronie:

https://help.ea.com/pl/

lub jako wysłanie ticketa.

Jeżeli nasz problem dotyczy techniki, to z żadnej gry oprócz BF3 niczego się nie dowiemy.

Bardziej opłaca się zadzwonić, gdyż agenci zazwyczaj odpowiadają, że nie ma wystarczającej wiedzy i musi się skontaktować z kimś z góry.

Troszkę to wszystko na siłę, jednak liczą się chęci.

Opublikowano

1. Ja daje link bezpośredni

2. Skąd mam wiedzieć co ty piszesz komuś na pw

3. Nie gadaj głupot bo pisałem z supportem już mnóstwo razy i zawsze mi pomagał w sprawach dot. BFH

4. Tak bardzo się opłaca, a jak zapomniałeś emaila do konta to literówka się wkradnie i po sprawie.

Ps: Czy zawsze jak chce coś dobrego zrobić musisz mnie krytykować

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

1. Dajesz link do live chatu, w tytule widnieje support.

2. Chodziło mi o to, abyś to Ty mi dał link na pw, gdzie temat jest zamknięty po pytaniu "jak".

3. Każdy Ci potwierdzi, że nie znają się ani na BFH ani P4F ani BF3. Podają podstawowe czynności, które są nic nie warte.

4. Jaka literówka ? O czym Ty piszesz ?

Popieram każdą próbę napisania tutorialu, wydaje mi się, że nie muszę tego pisać. Chcę aby każdy tut niósł jak najwięcej informacji na poruszany temat, wyczerpał sprawę do końca. Tutaj mogłeś także opisać wysłanie ticketu po Polsku, stworzenie tematu na oficjalnym forum supportu lub opcję zadzwonienia. Nie krytykowałem tego tutoriala, a pisanie nieprawdy. Nie znalazłem takiego tematu, który został zamknięty bez odpowiedzi, poruszyłem także kwestię przydatności live chatu i tyle.

@down

Nie rozśmieszaj mnie.

Opublikowano

Chodzi mi o literówkę w podaniu nicku o wiele ludzi ma różne nicki z różnymi znakami, np. xxKillerxx. I jak typek źle zrozumie jedną literę przez telefon to kaplica. Tutoraial będzie uzupełniony w najbliższym czasie.

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

A co powiesz na to że ja np tego nie mam ;x

Wcześniej miałem ale teraz niet xD

Zmieniałem kraj, przeglądarke i nic :F

OndteAw.png
Opublikowano

Przecież napisałem że trzeba czekać.

@Googlus Widzisz komuś się przydało :)

Widzę, sam daje linka do tego tematu.

@up

Kiedyś było tak, że live chat miał godziny, w których działał. Być może w weekendy nie jest dostępny. Nie wiem czy to poprawny tok rozumowania.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka .

mam problem ktory polega na tym iz tak jak by moje konto na origin sie zbugowalo . nie moge dodac znajomych nie mam zakladki sklep itp dodalem na to konto gre BF3 i pytanie czy moge odzyskac moj kod lub aby mi odbugowali konto gdy proboje sie zalogowac tym kontem na stronie ktora podales pisze ze zly mail lub haslo nie wiem o co chodzi wpisywalem nawet literka po literce a jak sie tam nie zaloguje to nie moge nic zrobic jak by ktos mogl zaradzic napiszcie dzieki z gory ;]

dodaje ss :D

Opublikowano

Nie rozumiem twojego problemu. Z tego co widzę to tak:

1. Kupiłeś bf3

2. Orgin się zbugował

3. Nie możesz się zalogować na stronę

Tak?

Najpierw spróbuj przeinstalować orgina

Ty nie masz się logować passami do orgina a do konta ea.com to przy rejestracji produktu czy coś. Tak mi się wydaje ale nie jestem pewien bo moim zdaniem orgin to syf i z niego nie korzystam. A jak już przeinstalujesz to napisz o kod.

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

przeinstalowalem origin juz z 3 razy i nic nie dalo zalozylem nowe konto tak o aby sprawdzic czy na nowym koncie wszystko bedzie git z tego co widze to tym kontem mam wszystkie opcje na origin wszystko by bylo dobrze ale jak chce wpisac moj kod do bf3 to pisze ze jest juz uzyty i teraz jestem juz nie wiem co robic ;/

Opublikowano

przeinstalowalem origin juz z 3 razy i nic nie dalo zalozylem nowe konto tak o aby sprawdzic czy na nowym koncie wszystko bedzie git z tego co widze to tym kontem mam wszystkie opcje na origin wszystko by bylo dobrze ale jak chce wpisac moj kod do bf3 to pisze ze jest juz uzyty i teraz jestem juz nie wiem co robic ;/

Skoro użyłeś go na poprzednim koncie to nie ma cudów, nie będzie działał na kolejnym. Jeżeli nic nie pokręciłem i usiłujesz to uczynić to jest to niemożliwe.

Możesz się zalogować na Origina a na Battleloga nie, tak ? W takim razie podałeś złą datę narodzin i nie masz 18 lat. Tym samym nie możesz grać. Możesz napisać do supportu z prośbą o zmianę daty urodzenia.

Opublikowano

no to juz wiem w czym problem tylko w tym przypadku to jest troche chore bf 3 jest od 16 lat a ja mam 16 lat akurat tyle co skonczylem wiec przynajmniej powinni mi dac jakies pozwolenie zebym sb w ta gierke pogral ,,,

a innaczej nie da sie zmienic daty urodzenia ?:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...