Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duży problem minecraft

yasiex0r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z minecraftem dzieje sie to w single jak i w mult, problem polega na tym ze minecraft chodzi dobrze około 400FPS,ów ale jak ide gdzieś w las albo gdzieś dalej od domu gra zaczyna nienormalnie lagować 1-2 Fps,y i jeśli szybko nie wyłącze gry zawiesi się tak że potrzebny jest reset komputera nie wiem co może być przyczyną gdyż nawet nie moge wyjść z domu o 200 klocków dalej ani kopać w kopalni bo jestem skazany na ten problem dlatego przyszłem po pomoc tutaj zaznaczam że sterowniki javy jak i graficzne są najnowsze i już próbowałem przeinstalować je jednak problem nie ustępuje komputer też nie jest zły ponieważ jest to i7 2700k 3,6Ghz 8 GB ramu i 670GTX TOP więc nie powinno być żadnych problemów z minecraftem.

Prosze o szybką odpowiedz.

All Cops Are Bastrads

L2 To jest moja miłość

Opublikowano

Hmm... jak gdzieś idziesz dalej od domu to świat się generuję. FPS-y mogą spadać ale nie aż tak.

No nie wiem.

Przeinstaluj Minecraft, zainstaluj najnowszą Jave, oczyść komputer ze zbędnego syfu.

Opublikowano

@UP

Aleś Ty mądry...

Przecież pisał, że normalnie ma 400 FPS a aż tak FPS przy generowaniu świata spaść nie mogą. <_<

To coś z winy komputera. Albo zasyfiony jest albo coś takiego.

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz wirusów tzn. przeskanuj kompa. :) Zainstaluj Game Booster.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Komputer jest nowy ma pare tygodni jest czysty oprócz przeglądarki sterowników bf3 minecraft i takich programów takie jak winRAR itp próbowałem inne wersje minecraft żadnych wirusów też nie ma nawet przed chwilą skanowałem dla powności problemu ustąpił ale tylko na single na multi jest dalej to samo co pisałem w poście 1.

All Cops Are Bastrads

L2 To jest moja miłość

Opublikowano

Przypisz więcej ramu do minecraft

Mógłbyś powiedzieć jak to zrobić ? albo czy podałbyś link do tematu w którym pisze jak to zrobić ?

All Cops Are Bastrads

L2 To jest moja miłość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...