Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Krótki rendering mapy, problem minecrafta czy komputera?

Harcownikov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka

Mam problem z ( niewiem czym? :D ) Problem wygląda tak że mapa strasznie krótko się renderuje. Pamiętam że na becie 1.2 i innym kompie mogłem widzieć na tych samych ustawieniach w kij daleko, a teraz to może ze 50 klocków na 1.3.2 na innym komputerze. Nie wiem czy to problem z komputerem, kartą graficzną czy minecraftem, ale pamiętam że nigdy tak którko nie widziałem:

594103666f715afamed.jpg

Wy też tak macie? Jeżeli nie to jest jakieś rozwiązanie tego problemu?

Pzdr

Opublikowano

Wiesz ty lepiej już się nie wypowiadaj. Spróbuj OptiFine Ultra i ustaw rendering na smooth. Powiedz jaki masz jeszcze komputer, głównie ile pamięci ma karta graficzna ile masz ram i procesor.

Opublikowano

A więc tak. Wgrałem moda i w (Chunk Loading?) ustawiłem Smooth. Po zmianie nic większego nie zauważyłem. Po ustawieniu Render Distance na extreme poza większymi zcinami też niczego lepszego nie zauważyłem. Komputer ma 2GB ramu ddr2, karta graficzna to ASUS HD 6570 1GB DDR3, a procesor dwu rdzeniowy dual-core po 2.4 Ghz.

Opublikowano

Minecraft to gra, która płata figle. Na starym słabszym kompie mam z 200 fps'ów, a na nowym ledwo 35.

A parametry mam lepsze. Moim zdaniem minecraft chodzi jak chce i gdzie chce. ;)

tworzenie serwerów - PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...