Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

skupkont

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przestrzegam przed zakupami na aukcjach allego typu 5KK K U P T E R A Z osoby wystawiające te aukcje liczą na naiwność kupujących nie daj sie nabrać. Na pierwszy rzut oka atrakcyjna cena za 5kkk a potem okazuje sie ze po wplacie dostajemy 5kk !!!!!

A jeśli juz ktoś kupił pamiętaj ze allego to platforma handlowa i obowiązują tam zasady handlowe jak w każdym sklepie wysyłkowym masz prawo żądać zwrotu towaru szczególnie jeśli opis był dwuznaczny i sprzedający ma obowiązek zwrócić pieniądze a ty zwracasz towar albo nieodbierasz towaru i musi ci zwrocic wpłatę.

Dziwi mnie fakt że ludzie dają sie nabrać a potem postraszeni przez takich oszustów jeszcze wystawiają im pozytywny komentarz bo uważają że to ich wina ze nie doczytali w aukcji powinno być wyraźnie napisane co jest sprzedawane !!!!!

Kolejna sprawa to jeśli widzisz aukcje z atrakcyjna ceną na której kupiło już kilka osób a sprzedający ma nadal 0 lub kilka komentarzy ale nie z tej aukcji to tez powód do zastanowienia. Najprawdopodobniej już kilka osób które kupiło nie otrzymało zakupionych Yang ale jeszcze licząc na to że je otrzyma nie wystawiło negatywa ale to zazwyczaj kwestia kilku dni jak jeden negatyw poleci sypia się inne.

ZASTANÓW SIĘ DWA RAZY ZANIM KUPISZ !!!!

Jesli ten temat bedzie interesował forumowiczów to postaram sie zrobić poradnik jak kupowac na co uważać bo mam spore doświadczenie :)

Proszę o wasze opinie na ten temat.

logoooooooo.gif

Zarabiaj 2% od każdego zakupu w programie partnerkim i zbieraj zniżki za Lubie to na facebooku

Opublikowano

Ty jesteś głupi czy udajesz? 5KK K U P T E R A Z tak napisałeś teraz napiszę to bez odstępów - 5KK Kup Teraz, albo nie umiesz czytać albo nie wiem, gdzie tu masz napisane 5kkk? W ogóle możliwe jest mieć 5kkk w eq? Szczerze powiedziawszy kupiłem ponad 300 przedmiotów na allegro (w tym wiele aukcji, Yang, RP itd) i nigdy nie zostałem oszukany. Prawdą jest to że rzadko ktoś oszukuje, i winą jest tylko błąd kupującego, bo ZAWSZE się sprawdza ilość komentarzy i opinie o sprzedającym przed kupnem czegokolwiek, zwłaszcza durnych Yang...

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

^.-

Chyba najpierw się czyta co się kupuje a później klika kup teraz...

Tutaj przykład takiej aukcji

http://allegro.pl/metin2-yang-4kk-k-u-p-t-e-r-a-z-exandros-kirian-i2598545556.html

Opublikowano

dokładnie, trzeba dokładnie patrzeć opis aukcji. :)

Nazwa to tylko tagi, wszystko inne jest w opisie.

Na dole pewnie było małym maczkiem że aukcja obowiązuje 5kk czy coś takiego.

Opublikowano

Ty jesteś głupi czy udajesz? 5KK K U P T E R A Z tak napisałeś teraz napiszę to bez odstępów - 5KK Kup Teraz, albo nie umiesz czytać albo nie wiem, gdzie tu masz napisane 5kkk? W ogóle możliwe jest mieć 5kkk w eq? Szczerze powiedziawszy kupiłem ponad 300 przedmiotów na allegro (w tym wiele aukcji, Yang, RP itd) i nigdy nie zostałem oszukany. Prawdą jest to że rzadko ktoś oszukuje, i winą jest tylko błąd kupującego, bo ZAWSZE się sprawdza ilość komentarzy i opinie o sprzedającym przed kupnem czegokolwiek, zwłaszcza durnych Yang...

Kupiłes 300 przedmiotów i twierdzisz ze 5kkk nie mozna kupic? Ludzie kupuja po 10kkk i wiecej wtedy wrzuca sie po 2kkk na jedna postac wiec 5kkk bez problemu mieści się na 3 postaciach i jeszcze zostaje miejsce.I gratulacje że zrozumiałeś ze własnie o to chodzi zeby odczytać 5kk bez odtsępów bo własnie o to chodziło w mojej wypowiedzi. Ale meritum dotyczyło tego ze jeseli ktos zostanie tak oszukany ma prawo domagać sie zwtotu pieniędzy bo o tym wiekszość ludzi nie wie.

logoooooooo.gif

Zarabiaj 2% od każdego zakupu w programie partnerkim i zbieraj zniżki za Lubie to na facebooku

Opublikowano

A Ja ostatnio dojrzałem fejka na allegro u kolesia o nicku Hmpek czy cos takiego.A więc wystawiał itemy niby na wielu serwerach,lecz dopisywał "AvalonV2" np.

Phantos Pro ebo+9 na grote Av2

i w opisie też było coś podobnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...