Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] 1v1 6300

deo112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę, że jeszcze się nie przekonałeś.. Dlatego opiszę jak działa postać Malzahar. Zdecydowanie najlepsza postać 1 vs 1, po prostu solo, nie ma postaci, która ma z nim jakiekolwiek szanse. Natomiast, jeżeli przeciwników jest więcej.. Wtedy Malzahar niestety nie jest w stanie walczyć na wysokim poziomie. Teraz po krótce, opiszę kombo tej postaci. Jego ulti w późniejszej fazie odnawia się w czasie, bodajze 76,8 sek. I właśnie co tyle, jesteś w stanie, grając nim - zdobyć fraga. Sam gram Malza i przyznaję, jest przegięte. Zaczynając como od wiadomości o pasywie, także przesadzonym - co 4 skille Malza przywołuje Voida, który zadaje dmg. Żeby przybliżyć jego siłę, dodam, że w ciągu 15 sekund sam zbija wieżę - w swej ostatniej fazie. Ale dość teorii. Wyskakuje nam jakaś postać.. Dajmy na to, Ryze. Używamy skilli do pojawienia się voida.. I wtedy się zaczyna, kiedy minion dostaje się do ostaniej fazy i jest w stanie zroić niesamowity dmg, narzucamy na Ryze skill, który mamy pod E, jest to DoT'a, dodatkowo zaznacza ona cel, który ma bić void. W tej chwilli uwielbiam mieć flasha, i po szybkim tp, narzucamy "plamę", czyli skill, który jest pod W. Dodam, że bierze ona hp na % i stojąc w niej przez cały czas trwania, czyli 5 sekund, zjada przeciwnikowi 50% HP! Rzucamy plamę pod nogi, i szybko używamy błogosławieństwa od Riot, czyli ulti. 2,5 sekundy stuna. Niesamowity dmg. Policzcie do kupy teraz wszystko co działa na Ryze'a. Skill Wizji (E), Void, Plama (W), Ulti®. Nasz drogi Ryze, nie jest w stanie nic zrobić, a po zrobieniu takiego właśnie kombo, jestem PEWNY, że Ryze nie będzie żył do zakończenia samego ulti. Sam zbieram fragi, nie używając poprawnie voida, na przykład w drugiej fazie.. Bo jest mi to niepotrzebne. Jedno kombo - jeden frag. A jeśli Ryze, chce nam rzucic silence i nas załatwić zanim my wyprowadzmy kombo? No cóż, nie wspomniałem o skillu pod Q. Jest to portal, który narzuca silence temu, kto jest w bliskiej odległości. Narzućmy silence przed kombo i.. Teraz podsumujcie, że używając poprawnie kombo, w full itemach na jedno kombo, zjadałem 7k hp. ;)

Mam nadzieję, że pomogłem, i nie uraziłem zakochanych w swych charach ludzi ;)

Opublikowano

Na 1 vs 1 dobrym mordercom jest Diana - podwójny doskok, przyciągniecie, Annie - jeżeli podłapie kilka fragów jest ona maszyną do zabijania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...