Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrzewanie w nietypowym miejscu laptopa

C.J

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Siemka.

Ostatnio dotykając się w prawym dolnym rogu matrycy mojego laptopa poczułem ciepło, zdziwiłem się, ponieważ, świeżo po włączeniu 10 minut, wszystkie podzespoły w normalnej temperaturze, a w tym miejscu akurat jest ciepło, żeby nie napisać gorąco.

Posłuże się przykładem laptopa, który jest podobny do mojego i znalazłem go w internecie. Zaznaczyłem na nim miejsce gdzie jest ciepły element matrycy.

1346430777-U154499.jpg

Chłodzenie jest dobre, nowy wiatrak, dodatkowo pod spód dzisiaj kupiłem podkładkę chłodzącą. Na początku myślałem, że to przez ciepło wydobywające się z odpowietrzników wentylatorka, ale z tamtej dziury wydobywa się zimne powietrze, więc nie w tym sęk. Dodam, że nagrzewa się to miejsce przy zwykłym siedzeniu na przeglądarce, gdzie zużycie procesora sięga maksymalnie 20%(mam 1.86GHz) i jest zużywane 500 ram(mam 2gb).

Model laptopa Asus F5RL AP-451.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Jakie nietypowe, inwerter lampy neonowej i sama lampa przy napieciu 1kV ma prawo sie grzac

widocznie kontrast i jasnosc masz ma maksa

Wysane z mojego WT19i za pomoc Tapatalk

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...