Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router - Konfiguracja

PMMD123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od dłuższego czasu - 2 miesięcy jest problem z moim routerem, zaczęło się to dziać po wyłączeniu prądu z powodu burzy.

Objawem tego jest fakt iż komputer nie łączy się z routerem problem jest na linii Router-Komputer, czyli komputer nie dostaje informacji (pakietów z danymi) od routera. W tym celu zrobiłem na tym komputerze sieć Wi-Fi przez TP-LINK TL-WN821N 11N Wireless Adapter - przez USB przez to internet mam, ale często przerywa jak to z internetem Wi-Fi.

Jak napisałem wyżej problem jest na linki Router-Komputer i zauważyłem, że tego powodem jest Mac Adress - zrobiłem go i wszystko działało na kablu aż do wczoraj gdy znowu przyszła burza - znowu nie zapisał się adres MAC, teraz nie wiem jak go dodać, by znów działało. Dodam jeszcze, może zbyt dużo kręce, no ale dobra najwyżej będę tłumaczył... Że jak chce dodać adres Mac mojego komputera do routera to pisze ze on juz jest dodany, ale za żadne skarby komputer nie chce się połączyć przez LAN, ale przez Wi-Fi łączy się tym własnie adresem - może Wi-Fi blokuje przepływ danych? Nie wiem aż tak się na tym nie znam.

Info:

Mam router TP-Link WR740N podpięty jest do niego laptop przez Wi-Fi i wszystko śmiga za każdym razem.

FirmWare: 3.9.7 Build 090821 Rel.58159n - nie akutalizowałem go odkąd mam ten router będzie to juz z 3lata. Słyszałem, że FirmWare można akutalizować tylko przez LAN nie wi-fi czy to prawda?

Jakiej potrzebuje pomocy?

Jak moge to naprawić? Jeśli adresy MAC są tego przyczyną to: (patrz dół)

Chce się dowiedzieć jak dodać Adres MAC mojego komputera do Routera?

Przeszukałem dużo stron, ale nie znalazłem opisu mojego przypadku, może szukałem źle za co od razu przepraszam.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...