Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bany za afk a dokładniej za problemy z internetem?

kamil1419

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zazwyczaj afkuje albo nie ma mnie przez jakiś tam czas gry przez Mega lagi albo po prostu przez brak internetu. Czy napisanie coś do supportu, że miało na serio się problem z netem i nawet moi sojusznicy to potwierdzą bo mnie źle słyszeli na skajpe. Mogą skrócić bana? To już mój trzeci ban na 7 dni chyba.

Gość Menesterowy
Opublikowano

Nie, to nie skróci bana, ani go nie odwoła.

Jeżeli wiesz, że masz problemy z internetem, to nie graj.

Opublikowano

Później tacy zajebiści ludzie jak ja przegrywają przez takich nubów -.- Jak ty byś się czuł gdyby tobie ktoś spierdolił szansę na wygraną oraz zabawę ?

pc_sgt.Hobbit.png
Opublikowano

@up Zamknij się. Gdybyś ty miał taki problem jak autor to ciekawe co byś wtedy zrobił.

@topic Czy w innych grach też masz lagi? Jeśli tak no to trudno ale raczej nie pograsz sobie, chyba że na boty.

Opublikowano

Nie pierdol/ lub nie pierdolcie. Można powiedzieć, że wiele też gier mam na norm poziomie bo mam z 34-40 pingu. Czasem po prostu trafi się gra zlagowana. Czasami też jeżeli mówimy o grze 5vs5 da się wygrywać 4vs5 i potem jak ten afk dojdzie to jeszcze da się wygrać.

I tak jak napisałeś, skoro to "zabawa" to o czym my tu gadamy, że musi być must win? ;]

@up no czasami w csie 1.6 też miałem takie lagi neta. Ale po prostu to wady internetu radiowego chyba.

Opublikowano

Dobrze skorpion. Zamykam się. OK Jeśli zamknąłem swój pokój co zrobić teraz? Proszę o dalsze instrukcje.

Skoro mam chwilę wolnego czasu czekając na twoje instrukcje odpowiem Ci teraz na twoje pytanie. Ja bym nie grał w grę, w którą nie mogę grać komfortowo i nie uprzykrzał bym gry innym (znajcie moją łaskę nuby) . Aha i nie wiem czy to było pytanie bo postawiłeś kropeckę na końcu pytania. Hmm dziwne. Z niecierpliwością czekam na twoją odpowieź. Co do tematu żebym łarnów nie dostał. Na twoim miejscu nie szukał bym pomocy na tym forum, tylko zapytał rodziców na ile mają umowę z tą firmą która wam internet dostarcza. Poza tym w dzisiejszych czasach internet jest tani i dobry. Więc nie wiem jaki ty masz internet twój chyba nawet nie leci w "kablu od internetu" tylko w bagietce.

pc_sgt.Hobbit.png
Opublikowano

Dobrze skorpion. Zamykam się. OK Jeśli zamknąłem swój pokój co zrobić teraz? Proszę o dalsze instrukcje.

Skoro mam chwilę wolnego czasu czekając na twoje instrukcje odpowiem Ci teraz na twoje pytanie. Ja bym nie grał w grę, w którą nie mogę grać komfortowo i nie uprzykrzał bym gry innym (znajcie moją łaskę nuby) . Aha i nie wiem czy to było pytanie bo postawiłeś kropeckę na końcu pytania. Hmm dziwne. Z niecierpliwością czekam na twoją odpowieź. Co do tematu żebym łarnów nie dostał. Na twoim miejscu nie szukał bym pomocy na tym forum, tylko zapytał rodziców na ile mają umowę z tą firmą która wam internet dostarcza. Poza tym w dzisiejszych czasach internet jest tani i dobry. Więc nie wiem jaki ty masz internet twój chyba nawet nie leci w "kablu od internetu" tylko w bagietce.

aha

@top

Nie skrócą tego bana , ja nie raz mam (nie kiedy przez m-sc) tak internet zlagowany , że wszędzie ping mam po 100-200 i nie da się grać . Potem wszystko wraca do normy .

Jeśli problemy z netem nie są po ich stronie (czyt: po stronie firmy , która dostarcza internet) to znaczy , że to u Ciebie jest coś nie tak .

Przeczyść rejestr i usuń cookies programem CCleaner , jeśli to nie pomoże , to cóż , przeczekaj , może to chwilowe .

Aha i jeszcze jedno , miałeś takie problemy wcześniej?

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

Jeśli masz internet radiowy to nie graj jeśli masz internet 2.4 ghz spytaj się o kanały swojego ziomka od neta bo może coś zakłóca ja mam 5 ghz radiowy i nie ma takich problemów ; )

Opublikowano
Fatal1ty . Hipsterze yebany pisz może normalną czcionką ? Choya sie znasz a pierdolisz(znane polskie rozumowanie "Nie mam pojęcia na ten temat więc się wypowiem"). Wiesz może iż firma, która dostarcza mu internet może gubić pakiety? Trzeba to sprawdzić w cmd. Tak bay the way to jest forum o czitach a nie samosia, która rozwiązuje życiowe problemy. Po tej stronie spodziewam się haxów/bugów z których można korzystać. NIE CHCĘ CZYTAĆ TU O WASZYCH PROBLEMACH Z INTERNETAM ORAZ SPAMU PLEBSU, KTÓRY NIE ZNA SIĘ NA NICZYM I PIERDOLI BREDNIE. Z góry dziękuję oraz bez odbiora sgt.Odbbyt
pc_sgt.Hobbit.png
Opublikowano

Fatal1ty . Hipsterze yebany pisz może normalną czcionką ? Choya sie znasz a pierdolisz(znane polskie rozumowanie "Nie mam pojęcia na ten temat więc się wypowiem"). Wiesz może iż firma, która dostarcza mu internet może gubić pakiety? Trzeba to sprawdzić w cmd. Tak bay the way to jest forum o czitach a nie samosia, która rozwiązuje życiowe problemy. Po tej stronie spodziewam się haxów/bugów z których można korzystać. NIE CHCĘ CZYTAĆ TU O WASZYCH PROBLEMACH Z INTERNETAM ORAZ SPAMU PLEBSU, KTÓRY NIE ZNA SIĘ NA NICZYM I PIERDOLI BREDNIE. Z góry dziękuję oraz bez odbiora sgt.Odbbyt

Kochany Hobbicie. Tutaj mnie posłuchaj. Przestań zachowywać się jak gówniarz :) "yyyyy przez takich nubów się przegrywa ! yyyy " Jeśli to nie ich wina że mają problemy z łączem bądź wyrozumiały. Myślisz że coś ci to da że będziesz przeklinał, pieprzył że nie chcesz "tutaj" słuchać o problemach z internetem.

Kolego pierwsze. Ogarnij kontakt z komputerem bo widać że jesteś od niego uzależniony i jesteś agresywny :> Po drugie jeśli nie chcesz słuchać o problemach. TO PO CO WCHODZISZ NA FORUM ?

Forum jest po co aby się zapytać tego i tamtego. Ogarnąć to i tamto. Żeby komuś pomóc, a nie przeklinać i zachowywać się jak gówniarz bo jesteś jeden na świecie i wszystko musi być tak jak ty chcesz oraz w grze nie może być takich ludzi bo przez nich mój świat zapada się pod ziemię i nie wiem co zrobić.

Więc. Odstaw komputer na bok. Ogarnij swoje zachowanie :>

P.S Forum nie jest tylko o botach i czitach. Są też działy edukacyjne :*

Topic.

Oni choćby nie wiem co to konta i tak nie odbanują, sam miałem problemy z internetem, jednak była to wina dostawcy, kilka telefonów wystarczyło i wszystko fajnie szło.

xxx

Opublikowano

Nie będę pisał normalną czcionką , bo ta mi się podoba i nikt mi nie zabroni z niej korzystać . To raz

Dwa - skoro jesteś taki "pr0 el0 el0" ogarnięty we wszystkim to dlaczego nie pomożesz , hmm?

Trzy - to forum jest nie tylko do programowania/prezentacji/zadawania pytań TYLKO I WYŁĄCZNIE O CHEATACH , BUGACH ITD , tylko o problemach związanych z grami (w co wlicza się także niemożność gry przez neta) .

Cztery - "Nie chcę czytać tu o waszych problemach z internetem oraz spamu plebsu , który nie zna się na niczym i pierdoli brednie" idioto (uznaj to jako komplement <3) średniowiecze już dawno się skończyło , ale idąc Twoim tokiem rozumowania , to uważasz się za "szlachtę"? Hahaha , wyjdź , zamknij drzwi i sprawdź lepiej czy masz wszystkie zeszyty przygotowane do szkoły <3

bez poważania , Fatal1ty

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

sprawdź lepiej czy masz wszystkie zeszyty przygotowane do szkoły <3

bez poważania , Fatal1ty

Acha dobrze... Typek mając 14 lat pyta innych czy już kupili książki pozdrawiam. Nothing to do here.

Do reszty się nie dowalę bo już mi się nie chce nawet po zobaczeniu twojego wieku w profilu. Z Hobbitem się zgadzam w tym że są lepsze fora do pytanie o takich problemach. My nie bardzo możemy pomóc. Poza tym autor nawet nie napisał jakiego ma neta.

NOMAD474.png

37570.gif

31023.png

4241aj0.png

Opublikowano

Jak w innych grach też masz lagi, nic Ci na to nie poradze.

Lecz jak tylko w LoLu to w grze wciśnij Ctrl+alt+delete, menadzer zadan, pokaz wszystkie procesy i wyłącz KMB.exe.

Ja tak miałem i już nie mam :D

279981407253602336505.png
Opublikowano

U mojego dostawcy też jest już możność zainstalowania 5Ghz. Tylko zadaje sobie pytanie czy się opłaca. Po pierwsze - instalacja 260 zł (chyba całkiem sporo) abonament bardzo fajny. Ale pytanie główne nasuwa się na myśl czy za chwilę lub dwie, nie będzie możności u jakiegoś innego dostawcy (bo u tego pytałem i powiedział, że nie planują) kłaść internet na światłowodach. Jeśli tak bardzo was ciekawi gdzie mam internet to mam tutaj. http://www.rene.com.pl/cennik-poza.php

dokładnie wykupione mam to: 3 1024 kbit/512 kbit/s 47 zł

ale teoretycznie i praktycznie internet chodzi mi jak 2-3 mb.

Widocznie pozostało mi albo czekanie na światłowody albo wykupienie radia 5Ghz. Albo jakieś tricki dostawcy z lepszym nakierowaniem anteny oO? Ale pewnie chodzi głównie to te całe zakłócenia przez radyjko i mój ruter.

Podam tutaj wam w sumie inny problemik. Mój ruter ma w sumie 4 kable. jeden na antene zewnętrzną. Dwa kable do mojego komputera i taty komputer (switche) oraz jeden do zasilania prądem. Mój ruter "jakimś cudem" potrafi rozsyłać wifi ale na bardzo malucieńki obszar. (po prostu on ma tylko 1 slot na antene a teraźniejsze mają nawet 3 i może dlatego)

Ale przejdźmy do sedna problemu. Jak siostra czasami się podłączy do neta to oboje sobie trochę na raz używamy, Ja na swoim siostra na swoim i nagle rozłącza internet i muszę właśnie ruter na 10 sek odłaczyć od prądu potem podłączyć i potem już jest przez jakiś czas ok i czasami znów trzeba rozłączyć na te 10 sek a czasami nie.

@Do userów co znają lepsze fora, bądźcie życzliwi i podajcie "lepsze fora" do tej sprawy. Proszę. ;)

@up procesów kmb.exe chyba nie mam

Opublikowano

Jaki ty masz internet radiowy?

Podaj jeżeli możesz.

Bo mam też radiówke i miałem ping 7000 co 3 sekundy ale to naprawiłem.

deaxy_syg01.png

Dałbym jeszcze UserBara ale max 1 obrazek :x

Opublikowano

Nic ci to nie da, już próbowałem pisać z powodu podobnego problemu no i nic z tego.. Będą ci tłumaczyć o tym, że to LeaverBuster rozdaje te bany za ileś tam opuszczonych gier.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...