Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VMware player / najlepszy linux / dedyk / priwy

loordofdeathx2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałbym w przyszłości stworzyć własną grę przeglądarkową. chciałbym się więc podszkolić w środowisku linux. Pobrałem VMware player i tam muszę wgrać jakiś system do operacji (może być z ISO), więc oto moje pytania:

1.Czy na takim symulatorze mogę się nauczyć wszystkiego co mi będzie potrzebne do ogarnięcia dedyk / vps?

2. czy w takim programie będę mógł stawiać serwery gier (tylko dla siebie) by pracować nad danym serwerem np. metin2?

3.jaki według was jest najlepszy linux?

4.czy taki program zżera dużo pamięci RAM? (jeśli tak to ile)

Pozdrawiam.

1346184056-U684255.jpg

Opublikowano

1. raczej tak

2.nie wiem

3.ubuntu

4.pewnie tak.

w sumie to ciekawa sprawa jak ktoś napisze o co chodzi to spróbuje :D

xxx

Opublikowano

po co vmvare skoro linuxa zainstalujesz na dysku obok windows bez zbędnych problemów i na pewno działać będziesz szybciej niż w emulatorze

o pamięć się nie martw bo to nie ramożerny windows

ubuntu dla noobka idealny tylko starsze wersje 10 albo 11 , poznasz lepiej dopiero zaczynaj od 12

nie wiem po co nawet pytasz czy się nadaje skoro każde z oprogramowania co chcesz używać jest pod ten system

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

bo chciałbym w przyszłości postawić serwer własnej gry, więc trzeba będzie wykupić dedyka, a że to będzie za pewne drobny projekt to by jak najbardziej wydusić grosz, to będzie to dedyk / vps z linuxem.

1346184056-U684255.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...