Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacina Metka

dawidk16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema .

Mam taki problem - otóż ...

Od zawsze cięło mi metka , ale teraz postanowiłem się z tym uporać i dlatego piszę .

Parametry kompa : Procek 3,2GhZ Celeron , 1,5gb ram , 256mb karta graficzna GeForce 7600GS , Windows XP Serwis Pack 3 .

Komputer formatowany był nie dawno , nie ma na pewno żadnych wirusów , ccleaner nie potrzebny .

Mam ustawnienia w configu na najmniejsze .

Z Góry thx za odp .

WarRock - Ciąg dalszy ^^

Opublikowano

Taki tępy nie jestem , wszystko zrobione , orientuje się mniej więcej w informatyce .

Nic nie dało .

WarRock - Ciąg dalszy ^^

Opublikowano

Bez przesady , 3gb ramu do metka ?

Na 100% nie .

Qumple mają po 1gb max. 2gb i ciśnie im na 2 metki bez cięcia na tym samym serwerze .

WarRock - Ciąg dalszy ^^

Opublikowano

Wyłącz wszystkie programy oraz Anty Wirusy.

Skanuj komputer anty wirusem.

Czyść komputer z syfu co miesiąc.

Polecam odkurzacz.

Opublikowano

Hmm... zgadnijcie, dlaczego gdy się klika na windows mode wyskakuje komunikat "This may slow the game"?? Mi osobiście na starym kompie metek dużo bardziej ścinał na windows mode niż na full screen.

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Nie mam pojecia, jesli jest wszystko wylaczone, masz dobre parametry, masz wyczyszczony od wewnatrz i zewnatrz to ...

2 metki Ci powinno ciagnac -,-

Opublikowano

Powiedz jaki to serwer, czy wszystkie, czy jeden.

Powiem, że na Balmorze.pl jest taki sam problem, lecz nie jest to problem komputera tylko serwera, gdyż jest za dużo potworków na słabej maszynie.

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

Mi się zdaję że format by się przydał :D No ale ramu też nie zaszkodzi kupić z 2 gb -.-

1353164337-U602429.jpg

Proszę o zrzucenie trochę % :]

Opublikowano

Moim zdaniem masz problem z Klientem serwera na ktorym grasz, aczkolwiek moze to byc wina sterownikow :)

Opublikowano

Dziękuję za tak liczne odpowiedzi . A więc :

Format dopiero był robiony , mam na windowsie samą muzykę .

Gram na DivineWorld , i wątpie żeby coś z klientem było , bo na wszystkich serwerach mi tak tnie , a sterowniki mam najnowsze.

Może to wina procka ? Z tego co wiem , to Celerony nie słyną z dobrej wydajności ?

WarRock - Ciąg dalszy ^^

Opublikowano

Dziękuję za tak liczne odpowiedzi . A więc :

Format dopiero był robiony , mam na windowsie samą muzykę .

Gram na DivineWorld , i wątpie żeby coś z klientem było , bo na wszystkich serwerach mi tak tnie , a sterowniki mam najnowsze.

Może to wina procka ? Z tego co wiem , to Celerony nie słyną z dobrej wydajności ?

Najnowsze sterowniki nie oznaczają najlepszych... ;) Spróbuj z innymi...

Opublikowano

Hmm a ja mam intel celeron 2x 1.6, 4 ramu, karta zintegrowana 1GB hd

I mi nawet przy 1 okni tnie, nie wazne jaki server ^^ a jak odpale 2 okna postac + buff to jest ciezko :D

a stacjonarny : procek amd athlon 2x2.4 podkrecony do 2.8 ram: 4Gb grafika gForce 430 gt 1Gb i tez dosc czesto mam scinki:/ ^^

Nie wiem czego to wada ale obydwa komputery laptop i stacjonarny sa 2,3 razy lepsze niz parametry podane na metin2 pl clienta

Opublikowano

@Pawłoś , próbowałem , nic nie daje .

A jeśli chodzi o kupno nowych części , to do kompa nie będę dokładał , wolę zalać do pełna ;) .

Myślałem , że będzie się dało coś zrobić bez dokupywania części , ale jak nie , to w metka grać nie muszę :D Tym bardziej , że już rok szkolny ^^

WarRock - Ciąg dalszy ^^

Opublikowano

Ja na starym kompie miałem tak : Intel Pentium Dual CPU E2140 - 2x 1.6GHz, 2GB ram, karta grafiki nvidia geforce gt220 - 1gb i zaczynalo ciąć przy 5 oknie z metinem

Opublikowano

CTRL + ALT + DELETE i usuwasz zbędne procesy typu skype itp ...

Pisać w sprawię budowniczego

15 + / GG / skype epickie budowanie

Serwer 50 slotów więcej informacji na PW

Opublikowano

Proponuje 3 rozwiązania:

1.Zmiana sterownikow karty Graficznej.

2.Zmiana Karty graficznej na kompatybilną.

3.Zmiana Ustawien z GPU na CPU.Config.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...