Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KuroShitsuji

KLATKER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym wam przedstawić anime pt: Kuro Shitsuji. Teamat zakładam w tym działe ponieważ odpowiedniejszego nie znalazłem a myślę iż co najmniej mała część osób z tego forum lubi anime, więc postanowałim dać osobom szukającym jakiegoś fajnego dać taką krótką recenzje pisaną przeze mnie i link do odcinków danego Anime. Takie opisy fajnych adnime będą się pojawiały na forum co ok. tydzień jeżeli nie macie nic przeciwko temu.Ale koniec rozpisywanie się porwa przejść do anime.

Tytuł: Kuro Shitsuji

Tytuł/Tytuły alternatywne: Black Butler,

Ilość odcinków: 24

Długość odcinka: Około 25 min

Emisja: Zakończona

Gatunek: Horror, komedia, zagadki

Czas i miejsce w którym rozgrywane jest anime: XIXw. Anglia.

Recenzja: Anime Kuroshitsuji jest adaptacją mangi pod tym samym tytułem.Anime wydane zostało w 2008 roku i od razu zaczeło cieszyć się sporą oglądalnością w całej Japoni.

Szata graficzna w KuroShitsuji do najlepszych jakie w życiu widzałem do najlepszych się nie zalicza ale i tak w porównaniu z innymi przeciętnymi anime przewyższa je, więc do anime z gorszą oprawą graficzną Kuro Shitsuji zaliczyć nie możemy.Warto również wspomnieć iż kreska w Black Butler jest niemal identyczna jak ta w mandze.

Black Butler opowiada o 12 letnim Hrabi Cielu Phantomhive bedącym psem królowej przy okazji szukając oprawców swoich i swoich rodziców , a wszystko zaczeło się 3 lata wcześniej gdy młody Hrabia miał ledwie 9 lat.Posiadał wtedy rodziców ,kochającą rodzinę ale wszystko zmieniło się gdy w rezydencji wybuchł pożar.Rodzice Ciela zgineli a sam Hrabia został porwany przez ich oprawców.Jednakże po 2 latach wrócił do rezydencji mając u swego boku wiernego lokaja Sebastiana Michaelisa, niedawno potem dowiadujemy się iż jego oddany lokaj jest demonem z którym podpisał kontrakt o obustronnej korzyści.Ciel oddaje mu dusze a Sebastian (Bo tak nazwał go młody Hrabia) będzie mu służył jako jego wierny lokaj i mu pomagałw odnalezieniu swoich oprawców.Gdy mordercy rodziców Ciela zostaną ukarani wtedy Kontrakt się wypełni.

To anime może zachwycić i napewno trzyma widza na długie godziny przed telewizorem bądź monitorem.Kuro Shitsuji momentalnię dziwną muzyką nadrabia wspaniałą kreskąoraz nieprzeciętną fabułą.Jeżeli lubisz oglądać anime i szukasz jakiegoś trzymającego widza w napięciu to to anime jest dla ciebie.

Jestem początkowym recenzentem i chciałbym aby moje recenzje były dobre dlatego jeśli coś ci się w niej nie podobało napisz to w poście poniżej.

Opublikowano

Poczepiam się trochę. W pierwszych zdaniach dużo powtórzeń słowa anime. Kim lub czym jest Black Butler? koRZyści, a nie kożyści.

Do tego przeczytaj to

http://www.mpcforum.pl/topic/688866-uwaga-przeczytaj-zanim-napiszesz-temat/

Poza tymi małymi błędami recka jest okej. Jak dodasz te rzeczy z tematu który podałem, będzie komplet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...