Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pewien Program

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześ jestem wob

też chce sie troche pokłucić weźcie mi chociaż napiszcie że pokłucić z błędem napisałem

Kup sobie słownik, pisze się "cześć" i "pokłócić". Rzal mi Cię ;////////

Dobra wiem już co z tym kodem zrobić ale jak tera to skopiować :P?

Bo mi to w notatniku potrzebne

CTRL+C polecam

No ale nie, mistrzu masz racje...

Wiem B)

mjut.png
Opublikowano

AVRki też się koduje głównie w C i skończ już, bo z każdym kolejnym postem jedyne co osiągasz to tylko coraz większą kompromitację.

Dobrze mistrzu wszechwiedzacy, guru i znawco wszelkiej materii.

Ps. Przejrzyj sobie oferty pracy. Nadal poszukiwani sa dobzi programisci assembly do pisania softu obslugujacego dane urzadzenia i nie tylko. No ale nie, mistrzu masz racje...

@Do autora

Na ideone sobie odpal, dalem gdzies link i mozesz mu wejscie przekazywac lub wrzuc do jakiegos ide, ew. uzyj samego kompilatora mingw,msvc... zeby skompilowac kod.

Opublikowano

Tak jest mnóstwo ofert pracy z tym że większość wymaga kilkuletniego doświadczenia w pracy i dokumentu o niepełnosprawności ;p

@mjut omg jakie dziedzko!!!!! pisze sie zal a nie rzal omgomg rotfl x23

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

Kup sobie słownik, pisze się "cześć" i "pokłócić". Rzal mi Cię ;////////

CTRL+C polecam

Wiem B)

No dobra ale jak wpiszę kombinacje np. 7 liter to już u góry kasuje kombinacje i tych u góry nie ma jak skopiować :/

Opublikowano

to użyj fstream czy jakiegokolwiek innego rozwiązania by wpisać sobie to do pliku

Opublikowano

#include <fstream>
#include <iostream>
#include <string>
#include <algorithm>
using namespace std;
int main()
{
 ofstream plik;
 plik.open("D:\\kombinacje.txt");
    string word;
    cout << "Podaj ciag znakow: ";
 cin >> word;
 plik << word << endl;
    while(next_permutation(word.begin(),word.end()))
		    plik << word << endl;
 plik.close();
    return 0;
}

coś w tym stylu

Opublikowano

nie wiesz jak kopiować z konsoli ?

ppm na okno konsoli, Edytuj->Oznacz, zaznacz co chcesz i kliknij ENTER

Możesz w opcjach konsoli zwiększyć jej "wirtualna" wysokość.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Czyli jednak nie chodzi Ci o permutacje z powtórzeniami tylko o zwykły brute force, jak podwałem w pierwszym poście.

Co prawdą nie ma tam możliwości wskazania przez użytkownika długości kodu, ale pomyśle jak to zrobić i tam edita.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Masz moją koncepcje :

w tej wersji od 1 do 12 znaków (ale to nie problem zrobić np do 30) Ale po co ? Przy takiej dużej ilości znaków i tak trwałoby to wieczność.... (no chyba że to 1 znakowy alfbet lol)

main.cpp

http://pastebin.com/7rEjQ7yQ

bfX.cpp

http://pastebin.com/QrXg9Udg

Troche jest syfu w bfX, ale to nie ważne jest to tak samo optymalne jak inne rozwiązania, a wzorując sie pięknymi ideologiami oopu, nie ważne jak wygląda kod w bibliotekach, ważne by działał i wygodnie się go używało.

UWAGA:

Zaprezentowany przeze mnie sposób jest MAŁO OPTYMALNY PRZY DŁUŻSZYCH CIĄGACH. ALE BEZ PANIKI.

Wynika to z tego że każdą litere wpisuje osobną do pliku przez co tracę dużo. Ale ten kod wystarczy lekko przerobić (by np składował w ramie powiedzmy z 100 000 haseł, a potem dopiero wpisywał je do pliku ). Jak mówie nie jest to trudne do zrobienia, wymaga jednak trochę czasu. No cóź, to jest Twój problem, ja Tylko pokazuję Ci jedną z możliwości zrobienia tego czego chcesz. Jest to w 100 % prawidłowe rozwiązanie i jak najbardziej optymalne jakby tylko trochę je ulepszyć (jak napisałem wyżej).

....

I lold.
Opublikowano

A z czego wynika taka potrzeba ?

Bo jeżeli problemem jest LAAG przy otwieranui tego pliku to polecam użyć do czytania takich ogromnych plików tekstowych jakiegoś innego edytora tekstowego; innego niż windowsowy notatnik.

Pierwsze co mi przychodzi do głowy: gVim, notepad++, ale na pewno istnieję mnóstwo innych.

A co do dzielania to Dzielacz powinnien się nadać.

....

I lold.
Opublikowano

zdaje mi się że jak dzielisz bez kompresji to nic się zbytnio nie zmienia i starczy zmienić rozszerzenie na .txt

....

I lold.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...