Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Sored.

SyberianHusky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc , kupuje serwer na sored.pl za 65 zł ~ , mam sponsora + kolegów którzy chcieli by płacic . Ale problem w tym , ze nie beda caly czas placili , chce utrzymac serwer z dotacji , ale ;x Jezeli Svip kosztuje , 19 zł+ vat (23) to wyślą smsa , a mi na konto wpłynie połowa tego . Czy utrzymam się ? Opłaci się ?

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Moim zdaniem nad fiber powinieneś sie zastanowiś btw. nikt Ci nie kupi za 23zl .Przyjmując ze srednia wieku dzieci która zapewne bedzie grała to 12-15 lat ,zwykle dzieci dysponują 15-20zl proponowalbym zmiejszyc stawke do okolo 6-7zl

Nie reklamujemy serwerów w sygnaturach + gif OFF.

Opublikowano

i w tym jest problem , sam nie bd utrzymywał serwa , a na sored jest jeszcze ts3 (bardzo sie przyda)

XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Syberian na prawdę chcesz brać to Sored?

Bez jaj...

Tam masz 2GB ramu za 65zł i w dodatku przeciążone procesory.

Weź lepiej albo WEBH.pl pakiet PREMIUM. Mam tam serwer 40 slotów. Było prawie 30 osób dzisiaj, setowaliśmy i równaliśmy WorldEdit baaaardzo dużą część terenu pod działki i ZERO kompletne ZERO laga. Aż się dziwiłem ale wszystko chodzi aż miło. Webh.pl <33 Dodatkowo mam tam postawione 2 nie 1 ale DWA serwery TeamSpeak!

No i za 69.90zł masz 3GB minimalnie ramu a max 5GB!!!

Dodatkowo zajebiście szybkie 2 rdzenie, nie jeden ale 2 rdzenie procesora Intel XEON!

Możesz też wziąć serv4web.pl a konkretnie pakiet Hight. Masz tam aż 8GHz procesora i 3GB ramu. Procesor to wbrew pozorom bardzo ważna rzecz dla MC.

Mówię Ci bierz lepiej tego serv4weba albo webh.pl ;)

Opublikowano

Najlepiej kup VPS , tylko , że musisz mieć na to środki , wtedy postawisz serwer minecraft oraz TS3 na jeden maszynie . ; ) A koszty musisz wyliczyć sobie sam , trochę matematyki . ; )

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Jak na prawdę serwer Ci wyjdzie dziennie będzie kupować kilka osób. Jednak poleciłbym Ci automat z Vipami, gdy podeślą sms dod razu połowa pieniędzy wpłynie na serwer.

Dasz rade się utrzymać, ale musisz na prawdę bardzo dobry serwer zrobić.

Opublikowano

Syberian na prawdę chcesz brać to Sored?

Bez jaj...

Tam masz 2GB ramu za 65zł i w dodatku przeciążone procesory.

Weź lepiej albo WEBH.pl pakiet PREMIUM. Mam tam serwer 40 slotów. Było prawie 30 osób dzisiaj, setowaliśmy i równaliśmy WorldEdit baaaardzo dużą część terenu pod działki i ZERO kompletne ZERO laga. Aż się dziwiłem ale wszystko chodzi aż miło. Webh.pl <33 Dodatkowo mam tam postawione 2 nie 1 ale DWA serwery TeamSpeak!

No i za 69.90zł masz 3GB minimalnie ramu a max 5GB!!!

Dodatkowo zajebiście szybkie 2 rdzenie, nie jeden ale 2 rdzenie procesora Intel XEON!

Możesz też wziąć serv4web.pl a konkretnie pakiet Hight. Masz tam aż 8GHz procesora i 3GB ramu. Procesor to wbrew pozorom bardzo ważna rzecz dla MC.

Mówię Ci bierz lepiej tego serv4weba albo webh.pl ;)

Większej głupoty nie słyszałem.

Mam te 2 hostingi i szczerze mówiąc, webh nie ma nawet 1/10 tego co ma sored.

Na webh szkoda stawiać serwer (opóźnienia itp.)

Na sored masz serwery przystosowane specjalnie do serwera minecraft.

Ja na webh mam 1 mapke 300mb 20 slotów na 3GB Ram skonfigurowanych pod serwer a i tak lagują.

Na sored mam 2 mapki po prawie 1GB i jakoś zero laga przy 20/30 :)

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Polecam Ci wybranie pakietu na SoRED.

Co do automatu, mam pełen automat do ProfitSMS, ewentualnie można przerobić na coś innego. Sprzedam go w niskiej cenie, licencja na jeden serwer.

Opublikowano

Większej głupoty nie słyszałem.

Mam te 2 hostingi i szczerze mówiąc, webh nie ma nawet 1/10 tego co ma sored.

Na webh szkoda stawiać serwer (opóźnienia itp.)

Na sored masz serwery przystosowane specjalnie do serwera minecraft.

Ja na webh mam 1 mapke 300mb 20 slotów na 3GB Ram skonfigurowanych pod serwer a i tak lagują.

Na sored mam 2 mapki po prawie 1GB i jakoś zero laga przy 20/30 :)

Dziwne , jakos kumpel posiada 3gb i ma kilka serwow , zero laga.

@up

pisz gg:7541978

XDDD

banner1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...