Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne zjawisko z lagami ;d

ByBialy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :) ostatnio mam małe problemy z mc gdyż potrafi strasznie przylagować a oto co się dzieje ;p

Czy mam mc odrazu po force update, usunięty mc i zainstalowany na nowo czy z dużą ilością modów to fps strasznie spadają nawet na short.

A najlepsze jest to że gdy przesune ''pasek'' od odległości renderowania np. z short na normal,far itp to fps jest znacznie więcej o jakieś 30-70 fps. (jest tak na singlu i multi z tym że gdy świat się ładuje na multi czyli zwiedzam świat to fps też rosną, ale tylko na chwile aż wszystkie lub prawie wszystko się załaduje... wtf?)

Czyli wychodzi na to że gdy chunki się ładują idzie grać a jak się załadują to lipa 15-20 fps :(

Opublikowano

Przeczyść kompa Ccleanerem. Zainstaluj Game Booster.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Miałem to samo pod tym postem, jak chcesz sobie zobacz: http://www.mpcforum.pl/topic/708288-duzy-spadek-fpsow/#entry5121968

Jeżeli Ci nic z tamtego nie pomogło to przykro.

Mi zadziałał chyba (chyba dlatego, bo nie jestem w 100% pewien czy to właśnie ten program pomógł czy samo się naprawiło :) ) GameBooster.

Opublikowano

To tak udało mi się dać więcej ramu dla mc i jest 2gb na mc, ale nie pomogło wtf? xD gameboster zainstalowany iii? nic ;p Format nie jest potrzebny (system ma jakieś 2 tyg) :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...