Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry komputer do gier.

arteekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem złożyć sobię dobry komputer do nagrywania gier. Fundusz to ok. 5k. Czy Te podstawowe częsci byłyby najlepszymi możliwymi cześcami w tej cenie? http://allegro.pl/zestaw-oc-msi-z77a-gd65-intel-3570k-16gb-ddr3-i2577738540.html + http://allegro.pl/msi-gtx670-oc-2048mb-gddr5-256bit-965-6008mhz-pci3-i2575308543.html + Oczywiście inne częsci, lecz nie będę tego zamieszczał. Odrazu mówię, że chcę i5 ponieważ słyszałem, że jest wydajniejszy niż i7. Pozdrawiam.

P.S: Wiem, że i7 ma szybsze renderowanie. :)

19.png

Opublikowano

http://www.morele.ne...ry/info/ZXubHN/

Więcej niż coś takiego to raczej nie ma co składać, możesz sobie ewentualnie wybrać lepsze mobo np Asrock Z77 Extreme4 to wykorzystasz cały swój budżet.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Opublikowano

PO co ci i5 jak i7 jest lepsze i do gier i do renderowania. A to ze "słyszałeś" to nic nie znaczy zobacz benchmarki to pogadamy ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

2600k obrywa w grach od 2500k. Jedynie jak się gra w smarki i rendering to różnica jest ... duża.

@veloci:

2600k do zmiany na 2700k

srA-Daty na Kingstony HyperX

OCZ na XFX Core 550W

670 od GB na 670 od Asusa.

Opublikowano

JakSieMacie - po co te zmiany? 2600K vs. 2700K to o ile dobrze kojarzę tylko takty i grafa - czyli nie warto dokładać, te 100-200MHz każdy dokręci. RAM - czemu A-Daty są złe? Wszystkie RAM'y mają teraz lifetime'a, więc w razie jakiejś awarii tak czy siak da radę. Zasiłka - zmiana dobrego modulara na dobrego niemodulara nie ma sensu, bo moc podobna, a odpinane kable sporo pomagają. A co do grafy - wydajnego WF od GB zmienimy na głośniejszego i większego DCU od Asusa - tak widzę "sens" tej zmiany. Poza fanboyostwem nie ma żadnych podstaw.

Opublikowano

2700k lepiej się kręci w porównaniu do 2600k. Kingstony są stabilniejsze i lepiej się kręcą.

Miałeś DCU, że mówisz, że głośny? Moja 560 ze starym DCUII jest bardzo cichutka, a co dopiero poprawione DCUII w serii 6xx.

Modularny zasilacz nie potrzebny do takiej budy. Do takiego zestawu bierze się minimum Regnuma.

Opublikowano

OC zalezy od sztuki, a 50zł różnicy (vide ceneo) za 0,2GHz przy 1,4V... Jakieś dowody nt. OC A-Dat? Plus dolicz sobie fakt, że na SB OC'owanie RAMek to nieporozumienie - szyna wchodzi 3-7MHz wyżej, co się przekłada na jakieś żałosne 100MHz na RAM'ie w najlepszym wypadku. Tu poiwinien decydować aspekt cenowy. W kwestii głośności chłodzenia - GTX560Ti z DCII jest głośniejszy znacznie od chociażby HD6870 czy HD6950 z WF od GB, HD6850 z DC jest głośniejszy od WF, zresztą od zawsze było mówione, że GB robi ciche karty, a chłodzenia od Asusa są ogromne i nie zawsze adekwatne do rozmiaru - choć chłodzną nieźle. A z zasiłką - jak sie ma te kilka złotych więcej to warto zainwestować w modulara, bo tych kabli zawsze mniej, co się przekłada na przepływ powietrza.

Opublikowano

No fakt, recenzji niereferentów jeszcze nie czytałem. Mimo wszystko brałbym co tańsze, a do tego Asus mnie nieco odrzuca, bo jest grubaśny strasznie.Chyba, że to też zmienili i w GTX6xx są już tylko 2-slotowce.

Opublikowano

Adata to bardzo dobre pamięci a Kingstony są słabe. Jeśli już mamy zamieniać WF3 na coś innego to nie na Asusa z badziewnym serwisem tylko na MSI. Branie zasilacza niemodularnego, w którym na dodatek po krótkim czasie lubi terkotać wentylator to również nieporozumienie.

Opublikowano

Ta? Hmm farmazony piszesz :)

Twoim zdaniem "badziewny" serwis przekreśla doskonałe karty i mobasy? Puknij się w czoło i zastanów się nad tym co napisałeś.

którym na dodatek po krótkim czasie lubi terkotać wentylator to również nieporozumienie.

Dziwne, bo kumpel mieszkający ulicę dalej ma ten zasilacz i nic mu nie terkocze znaffco.

Opublikowano

Ta? Hmm farmazony piszesz :)

Twoim zdaniem "badziewny" serwis przekreśla doskonałe karty i mobasy? Puknij się w czoło i zastanów się nad tym co napisałeś.

Dziwne, bo kumpel mieszkający ulicę dalej ma ten zasilacz i nic mu nie terkocze znaffco.

Kingston to od jakiegoś czasu nie są tak dobre pamięci jak niegdyś były.

Po co brać Asusa skoro Gigabyte ma lepsze karty? Chyba tylko dla marki.

Co do zasilacza to sprawdź sobie opinie w necie. Wentylator Adda jak w tanich Seasonicach. To, że Twojemu koledze nic nie terkocze to nie jest wyznacznik. Ja mam Seasonica z takim samym wentylem i po roku mi terkocze i co na to wielce znawco powiesz? Sprawdź opinie to potem pogadamy.

Opublikowano

Miałeś pecha i tyle :)

GB ma lepsze karty? Od kiedy? Chyba dla ciebie lepsze. Ostatnio to Asus zbiera dobre noty za serię 6xx i 79xx, a nie GB.

Opublikowano

To nie tylko moje spostrzeżenie bo wiele osób na necie o tym mówi. Wystarczy wyjść gdzieś indziej niż tutaj.

Asus zbiera dobre noty? Ciekawe gdzie.. Ja jakoś czytam o masie padniętych tych grafik o których mówisz. Nie zastanawia Cię dlaczego wprowadzili chłodzenie w wersji V2? Bo V1 padały jak muchy. Jest kasa są i noty.

Opublikowano

V1 padały? buhahahahaaha Co czytałem opinię to zachwalali nawet V1 już. Jakoś moja 560 od kupna (półtora roku) chodzi na 1000/2000/2300(core,shad,mem) i nic nie padło. Pokaż mi padniętą kartę asusa(560,570,580)

Opublikowano

Moze przerwe, po co w zestawie GTX570 jak mozna wrzucic wydajniejsza GTX660Ti albo Radeona HD7950. Przegladalem bechmarki i nawet taka HD7870 od asusa za 1030zl w techplanet jest wydajniejsza od GTX570, za ktora trzeba zaplacic jakies 400zl wiecej.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...