Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Forgotten characters

BigBoNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dlaczego od 800 gier nie spotykam pewnych postaci? np. Xerath, jest mocnym ap carry o pojebanym zasięgu, a ostatni raz grałem z nim gdy był w rotacji, oraz m.in, orianna, sejuani - ta to może kierować gry, slow niczym ashe i wiele cc, czasami widzę je na 1800 elo, ale poniżej są unikatem. Co o tym sądzicie?

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Dokładnie, np. trundle bardzo mocny pick na jungle a tu proszę, ostatni raz jak grałem z nim to mnie wyśmiali że troll pic. Jednak co do Orianny to mam inne zdanie, po tym jak Ocelote grał to tego jest w cholerę na midzie.

A od czego to zależy nie wiem, mety się zmieniają. Pamiętam, zresztą to nie było tak dawno jak rammus był banowany praktycznie na każdym rankedzie a teraz ? Nikt nim nie gra.

Opublikowano

Bo ludzie grają tylko tym, czym gra topka.

Akurat Orianna nie jest najmocniejszym pickiem. Dość łatwo ją zgnębić na linii. W teamfightach niby ma te swoje aoe, ale jakoś większych obrażeń nie robi. A Sejuani jest aktualnie najsłabszą postacią.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Sejuanii jest bardzo słabą postacią, co z tego że ma AoE slow + AoE dmg ze wszystkich skilli, AoE CC. Co z tego że ma chyba najlepsze inicjacje w grze prócz Malphite'a, co z tego że to chyba najlepszy tankowaty AP w grze, który w team fightach robi pogrom, co z tego skoro ktoś napisał że jest słaba? o.O

Opublikowano

1. Jej zajebistego aoe stuna wyłącza jeden dobry flash, 2. Co z tego, że ma aoe spelle jak bije z nich 0 dmg ? 3. Są dużo lepsze slowy w tej grze.

Opublikowano

sejuani to cud w tf'ach. Najbardziesz szkoda mi xeratha, toż to jest zajebisty ap, nigdzie go nie widać

To nim graj.

Sejuanii jest bardzo słabą postacią, co z tego że ma AoE slow + AoE dmg ze wszystkich skilli, AoE CC. Co z tego że ma chyba najlepsze inicjacje w grze prócz Malphite'a, co z tego że to chyba najlepszy tankowaty AP w grze, który w team fightach robi pogrom, co z tego skoro ktoś napisał że jest słaba? o.O

Sejuani jest taka słaba, że nawet jeśli ktoś trolluje to jej nie bierze... Niby czemu nikt nią nie gra? Słaba na supporta, a do jungli jest masa lepszych postaci. O innych liniach nie wspominam. W teamfightach slow'uje przeciwników - op op.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

ale czemu prawie nikt nie gra rumble przecież teraz to jest super pick bo diana jest w rotacji a świetnie ją kontruje

1330007971-U359964.png

Opublikowano

eMode chyba gramy w inną gre skoro twierdzisz, że orianna nie jest najmocniejszym pickiem.

Nie twierdze, że tak jest bo w tej grze nie ma czegoś takiego jak najmocniejszy lub najsłabszy pick.

Na wszystko jest kontra, czasami NAWET sejuani warto picknąć, wszystko zależy od sytuacji.

Powracając do orianny, ona nie jest grana na normalach i niższym elo z powodu trudności a nie słabości tej postaci.

A trundle.. hmm on jest silny, ale ciężko mu pełnić role jaką powinien pełnić, gdyby miał dasha lub cokolwiek co pomogło by mu w łatwy sposób dostać się do carry to ok..

Opublikowano

Bo nie grywasz ze mną. U mnie orianna, leblanc malzahar i xerath to główne postacie. Ogolnie jestem przerazony tym że na 400 wygranych gier xeratha innego niż ja widzialem moze 3 razy. Ale nic z tym nie da się zrobić :)

ngu2w9.jpg

Opublikowano

xerath, trundle, viktor ich bardzo rzadko widać.

Ale imo orianne częściej niż np. zileana, ziggsa czy poppy.

Ona właśnie w ostatnich miesiącach wróciła do łask.

Opublikowano

ja zapomniałem, że jest taka postać jak xerath(nie granie na niego / z nim robi swoje), viktora widuję na co 100 rankedzie, a orianną ownię mida ( do 1650 elo nie było innego picka oprócz mnie )

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Viktora to ostatnio widziałem jak był w rotacji.

Xeratha po rotacji widziałem może ze 2 razy ale moim zdaniem nie jest to dobry pick. Niby ma ten swój zasięg z dupy ale moim zdaniem dmg nie powala. Grałem na niego Ryzem i Ahri, byłem cały czas harrasowany z Q a gdy tylko trochę sie zbliżył padł na bursta.

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano
np. Xerath, jest mocnym ap carry o pojebanym zasięgu

Za to masz lajka :))

xD

Co do tematu.

Nie wiem..może wydają się dla ludzi ciężkimi postaciami aż za ciężkimi.

Czy skiny odstraszają takie tundre.

Albo biorą poprostu lepsze postaci..ale Xer. spotykam na rankedach i w 90% jest jakiś to pro-ogar.Np.Rumble też tak często nie spotykany a niestety pro elo nie był, jechałem go fiorą na midzie (ta taki team miałem że ad na midzie ;X ) jednak takowy Rumble mocny jest w mid/late game a jak ktoś ogar to może qua//pente wbić na luzie ;))

Czy też tacy jak :

-Leona

-Nau

-Hec oO

-Skarner

-Urgot

-Orianna

-Mao

-Jarvan

-Viktor

-Udyr

Cóż..wypowiem się na temat tych co znam etc.

Wgl. nie wiem czemu ludzie takim Hecem nie grają, pamiętam pierwszy tydz-2 furora taka bo "duszek" na koniu kosi all, cóż..świetny ult escape mode + ghost ok.800 speeda i heja ;) Skarner pro ult na Tf coś ala łapa blitza, mao kox support jak go się go ogarnie a tak dużo skilla nie trzeba, wystarczy kombo w>q>e + w tym czasie R i tylko na dobitke leci jak jeszcze żyje ;) Jarvan świetny tank z dzikim ultem x_x Viktor pro Ap z kox dmg z E chyba (tego lasera) i ulta ;) Udyr dobry jungler, i te jego style..

Wymieniłem dla tego te postaci, bo bardzoooo żadko jest spotykam, nawet na rankedach i szkoda że nikt nimi nie gra, bo słabe wcale nie są ;)

1346022155-U721189.png

Opublikowano

Za to masz lajka :))

xD

Co do tematu.

Nie wiem..może wydają się dla ludzi ciężkimi postaciami aż za ciężkimi.

Czy skiny odstraszają takie tundre.

Albo biorą poprostu lepsze postaci..ale Xer. spotykam na rankedach i w 90% jest jakiś to pro-ogar.Np.Rumble też tak często nie spotykany a niestety pro elo nie był, jechałem go fiorą na midzie (ta taki team miałem że ad na midzie ;X ) jednak takowy Rumble mocny jest w mid/late game a jak ktoś ogar to może qua//pente wbić na luzie ;))

Czy też tacy jak :

-Leona

-Nau

-Hec oO

-Skarner

-Urgot

-Orianna

-Mao

-Jarvan

-Viktor

-Udyr

Cóż..wypowiem się na temat tych co znam etc.

Wgl. nie wiem czemu ludzie takim Hecem nie grają, pamiętam pierwszy tydz-2 furora taka bo "duszek" na koniu kosi all, cóż..świetny ult escape mode + ghost ok.800 speeda i heja ;) Skarner pro ult na Tf coś ala łapa blitza, mao kox support jak go się go ogarnie a tak dużo skilla nie trzeba, wystarczy kombo w>q>e + w tym czasie R i tylko na dobitke leci jak jeszcze żyje ;) Jarvan świetny tank z dzikim ultem x_x Viktor pro Ap z kox dmg z E chyba (tego lasera) i ulta ;) Udyr dobry jungler, i te jego style..

Wymieniłem dla tego te postaci, bo bardzoooo żadko jest spotykam, nawet na rankedach i szkoda że nikt nimi nie gra, bo słabe wcale nie są ;)

lol, to nie wiem ile grasz jeżeli nie spotykasz takich postaci jak leona, nautilus czy skarner

Leona to jeden z lepszych agresywnych supportów, 2 stuny - jeden AoE, dash.. Skarner i nautilus to bardzo częste picki na junglę które widuję prawie codziennie na rankedach.

League of Legends

Opublikowano

@up no ja leone rzadko spotykam poważnie.

Nau częściej swego czasu co 3-5 gre, a skarnera mało .

Ich troje na normalach wgl. nie ma, a rankedy raz na 10/15 ?

Jbc. nie mam elo ok.2K jak Ty więc wiesz..

1346022155-U721189.png

Opublikowano

@up no ja leone rzadko spotykam poważnie.

Nau częściej swego czasu co 3-5 gre, a skarnera mało .

Ich troje na normalach wgl. nie ma, a rankedy raz na 10/15 ?

Jbc. nie mam elo ok.2K jak Ty więc wiesz..

:))) nie mam 2k elo ale miotam się między 1300-1400.

dzisiaj grając 4 rankedy w 2 była leona, w 1 meczu był skarner a nau spotkałem na normalu.

League of Legends

Opublikowano

Bullshit.Seju też da się wymiatać, tylko trzeba mieć UMIEJĘTNOŚCI.Ale fakt to fakt, grałem tylko raz z nią w drużynie i raz przeciwko.Nigdy nie grałem z karmą

Opublikowano

Ja bardzo rzadko spotykam Leonę, Trundla, Xeratha i Oriannę :D Są to mocne champy ale rzadko kto nimi gra.

Leona zapomniany champ? Ja ją widzę w co 5 rankedzie.

Opublikowano

Sejuani jest najgorszą postacią i zdania nie zmienie.

Orianna też jest słaba. Bo niema ani dobrego nuka, ani dobrego dps'u. Przez co w jest słaba i lepiej wybrać kogoś innego.

Jarvan bardzo mocny pick, ale ulti to chyba za duża odpowiedzialność czy coś, bo rzadko się go widuje.

Leona bardzo częsty pick, bardzo mocny support.

Xerath wydaje się być ok, ale jakoś rzadko nim grają. Ja nim nie grałem, wiec tutaj zbyt dużo nie powiem.

Trundlowi brakuje czegoś czym mógłby się przebić przez wroga. Np jakiegoś dasha.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Orianna nie ma nuka ? no chyba nie mówimy o tej samej postaci .. combo Q+W 1/3 hp nie będąc nafeedowanym, w tf podwójne cc, tarcza na tanku/ad carry, spory aoe dmg..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...