Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego tnie mi się Minecraft? (Prosze POMOCY)

robotorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż jak w temacie tnie mi się Minecraft. mam Optifine i Game boster. Miałem 30fps ale z tymi programami mam 120 lecz spada do 40 i wtedy jest lag czasami nawet do 16. Najgorzej jest na serwerach lecz w kopalni gdy nie chodzę duże nie ma aż takich lagów.

Mój sprzęt:

Komputer

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8600 GT

32-bitowy system operacyjny

Procesor: AMD Athlon? 64 X2 Dual Core Processor 4800+

System: Windows XP

Internet 8-10mb Livebox router leży u mnie.

Pomocy!!!!

Opublikowano

Wdzię, że masz komputer bez zasilacza, no chyba, że masz laptopa he. Podaj dokładny opis sprzętu, bo karta graficzna, ram i procesor to nie wszystko, dyski oraz zasilacz mają duże znaczenie.

//gif w sygnie

Bywalec
Opublikowano

Masz OptiFine, ale czy dobrze ustawionego? Spróbuj zwiększyć ram do Minecraft i pousuwać zbędne pliki jak stare/ testowe światy, texturepacki itp.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Wdzię, że masz komputer bez zasilacza, no chyba, że masz laptopa he. Podaj dokładny opis sprzętu, bo karta graficzna, ram i procesor to nie wszystko, dyski oraz zasilacz mają duże znaczenie.

nie mam laptopa, a karta itp. jest w opisie

Podaj twoją ilość pamięci RAM, na serwerach zazwyczaj jest dużo budiwli i elementów, może twój komputer nie nadążą, na jakim render distance grasz?

AMD Atholon? 64 X2 Dual

Core Processor 4800+

2,49 GHz, 2,00 GB RAM

Opublikowano

Zainstaluj Game Booster oraz najnowsze sterowniki do karty graficznej.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zainstaluj Game Booster oraz najnowsze sterowniki do karty graficznej.

Witam. Otóż jak w temacie tnie mi się Minecraft. mam Optifine i Game boster. Miałem 30fps ale z tymi programami mam 120 lecz spada do 40 i wtedy jest lag czasami nawet do 16. Najgorzej jest na serwerach lecz w kopalni gdy nie chodzę duże nie ma aż takich lagów.

Mój sprzęt:

Komputer

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8600 GT

32-bitowy system operacyjny

Procesor: AMD Athlon? 64 X2 Dual Core Processor 4800+

System: Windows XP

Internet 8-10mb Livebox router leży u mnie.

Pomocy!!!!

...

Może wirus?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...