Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMD vs Intel

EvedooPL

AMD VS INTEL  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki Procesor wybra???

• AMD X8 FX-8120 3.1 GHz BOX (AM3+) (125W,16MB)
      9
    • Intel CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 BOX
      21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobra nie gadaj może i jest x6 i co z tego więcej narzazie nie potrzebne a i tak intel wygrywa w ankiecie wiec nadal polecam i5 niz te 8120 i mieć nie pewne 8 rdzeni no aż zal patrzeć jak amd to wielkie jedne gówno robią procki w 5 minut i maja mała cenę zęby coś im kupowali wiec pozdro a teraz dawca hejt na mnie boty :D

dla tych co ich nie stać jak wy pewnie boty to kupujecie jakieś amd gówna. tak samo z kartami było musieli cenę obniżyć zęby wgl im coś kupowali ;X i tak nadal intel wygrywa vs amd w prockach może amd zrobi lepszy ale gówno zrobi pewnie znowu jakies 12 rdzeni a tylko 3 z nich będą działać ;X

na tym forum widze same zestawy z i5 a czemu nie amd? na innym forum tez co tam bylem polecają same i5/i7 nic z amd bo tego nie warto brac nawet ;X

Opublikowano

dobra nie gadaj może i jest x6 i co z tego więcej narzazie nie potrzebne a i tak intel wygrywa w ankiecie wiec nadal polecam i5 niz te 8120 i mieć nie pewne 8 rdzeni no aż zal patrzeć jak amd to wielkie jedne gówno robią procki w 5 minut i maja mała cenę zęby coś im kupowali wiec pozdro a teraz dawca hejt na mnie boty :D

dla tych co ich nie stać jak wy pewnie boty to kupujecie jakieś amd gówna. tak samo z kartami było musieli cenę obniżyć zęby wgl im coś kupowali ;X i tak nadal intel wygrywa vs amd w prockach może amd zrobi lepszy ale gówno zrobi pewnie znowu jakies 12 rdzeni a tylko 3 z nich będą działać ;X

AMD może sobie pozwolić na obniżki cen GPU. NV praktycznie do teraz nie wydała karty w przedziale 650-1200zł (prócz GT640), gdzie królują 7850,7870 i 7950

Opublikowano

mi np na kasie za bardzo nie zależy tylko na fps i wydajność czyli wy wydajności jest lepszy intel i nvidia.

i tak jak pisałem każdy zestaw co patrze zawsze to z i5/i3/i7 jeszcze amd nie widzalem tutaj zęby ktoś dal w zestawie może raz ale no nawet nie pamientam ;X

a ja już to końce bo spamu juz nie chce robić.i ostanie słowo dla autora polecam i5 poczytaj se itp amd za bardzo nie polecają ludzie i idz na te forum co podałem tam ci pomogą

Opublikowano

Procesory AMD mają mniejszą żywotność, bo wykorzystują ok. 90% swojej mocy.

Zaś procesory Intela wytrzymują dłuższy okres czasu i akurat i5 2500k jest wspaniała do overclockingu. ;)

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Natan, proszę cię ogarnij. Tak, owszem i5 jest dobrym przeciwnikiem FX-8120, ale jak śmiesz mówić że AMD to gówno!?

PS

nVidia jest dobra w zdzieraniu kasy, radeony to czysta moc i tyle, płacisz producentowi dobrą cenę, nvidia też dobra, ale płacisz dużo za nazwę "nVidia" i tyle.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Procesory AMD mają mniejszą żywotność, bo wykorzystują ok. 90% swojej mocy.

Zaś procesory Intela wytrzymują dłuższy okres czasu i akurat i5 2500k jest wspaniała do overclockingu. ;)

Większej bzdury nie słyszałem

Opublikowano

kolejny popier***** temat pseudo "znawców" wypierdalać z tym gównem na forum gdzie się tym zajmują ^^ myślałem że te tematy na tym forum ustały a tu nadal taki śmietnik, gdybym miał jaki kolwiek głos przebicia na tym forum to od razu bym wam to wszystko pozamykał i porobił odnośniki do właściwych stron ^^

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

sebek22 jak ci sie nie podoba to po co wchodzisz do tego tematu??? Po to jest dział z pogaduszkami o komputerach żeby porozmawiać o róznych poglądach a nie żeby wlazło jakieś dziecko neo które rzuca wulgami.

22s.png

Opublikowano

@up: chłopie na 100% wiem że moja wiedza na ten temat jest o tyle duża że wiem że mój post wyżej był jak najbardziej stosowny, więc jedynym mistrzem chcącym sobie nabić posta jesteś Ty ^^

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...