Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pamięć RAM

Gucio0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Planuję sobie dokupić troszkę pamięci ram.

To co posiadam teraz :

Type DDR3

Size 2048 MBytes

Manufacturer Kingston

Max Bandwidth PC3-10700 (667 MHz)

Part Number 9905403-083.A00LF

Serial Number FCE71A88

Week/year 10 / 10

SPD Ext. EPP

Planuję dokupić :

http://www.morele.net/pamiec-kingston-khx1600c9d3b1k2-8gx-406260/

Akurat pasuje bo zostały mi 2 wolne sloty. Tylko teraz rodzi się pytanie, czy te 2 układy dadzą mi w sumie 12 GB i czy będą dobrze współgrać?

A może polecacie coś innego?

Jakbyście potrzebowali jakiś innych informacji, piszcie w postach

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

taka jedna kostka Ci w zupełnosci starczy. 4gb do gier, 6gb do nagrywania filmików, renderowania a 8gb to już przesada wg mnie ;). Choć im więcej tym ponoć lepiej. Ale 8 to już jest max, no chyba że chcesz serwery gier stawiać.

skpUo.png

Opublikowano

taka jedna kostka Ci w zupełnosci starczy. 4gb do gier, 6gb do nagrywania filmików, renderowania a 8gb to już przesada wg mnie ;). Choć im więcej tym ponoć lepiej. Ale 8 to już jest max, no chyba że chcesz serwery gier stawiać.

W sumie miałbym 12 ;)

Poradźcie mi tylko, czy opłaca się kupić te kości, czy jest jakaś inna propozycja.

Moja płyta obsłuży do 16 Gb.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Radziłbym wyjąć tą starą kość, ponieważ ma taktowanie (jeśli dobrze widzę) 667 MHz, z kolei to bardzo mało, i jeśli włożyłbyś te 2x4 to automatycznie przetaktowałyby się do 667Mhz.

aqcu39P.png
Opublikowano

Radziłbym wyjąć tą starą kość, ponieważ ma taktowanie (jeśli dobrze widzę) 667 MHz, z kolei to bardzo mało, i jeśli włożyłbyś te 2x4 to automatycznie przetaktowałyby się do 667Mhz.

Ok, czyli kupię te 2 kości z taktowaniem 1600 i będę mięć w sumie 8 Gb ramu. też spoko.

A macie może jakieś inne lepsze/tańsze propozycje kości?

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

1. Podaj cenę jaką możesz przeznaczyć na RAM.

2. Jak na Kingston HyperX 2X4GB to TANIO.

3. Nie łącz dwóch innych modeli kości pamięci, bo mogą się gryźć. Jak już naprawdę musisz mieć to kup 3X4GB tego samego modelu rzecz jasna.

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

1. Podaj cenę jaką możesz przeznaczyć na RAM.

2. Jak na Kingston HyperX 2X4GB to TANIO.

3. Nie łącz dwóch innych modeli kości pamięci, bo mogą się gryźć. Jak już naprawdę musisz mieć to kup 3X4GB tego samego modelu rzecz jasna.

Ta oferta, którą podałem mi odpowiada, myślałem jednak, że uda sięwyciągnąć coś tańszego, a równie dobrego ;)

Już postanowiłem, że kupię te 2 kości, 8 ram jak na razie powinno starczyć. Chodiz głównie o rendering.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...