Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Czy warto tak grać ?

JoJoY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tym razem mam do was pytanie co do drzewka Ruskiego a mianowicie to że wbijam KW-1 i idę w arte ruska... I tu pytanie Czy warto grać arta ruską i KW-1 ( zamiast np opierać się na jednym czołgu tylko ) Czy biorą taką arte na CW/ Kompanie ?

Dałem Ci +odwdzięcz się i daj i mi :D

( Dla Ciebie to kliknięcie , dla mnie to radocha )

Opublikowano

Jak grasz KW1 dla zarobku to niezbyt polecam.Lepszy będzie PzIV czy t49 albo M18

a arty ruskie chyba biorą ale tylko do kompani do CW nie jestem pewien

xxx

Opublikowano

To mówisz że PzIV jest dobry do gry i do zarobku ? PS. A po PzIV to lepsze to z H czy to 2 ?

Opublikowano

@Up

Po PzIV idź w VK 3601H, a potem w E100 będziesz mógł przejść przez 3 cudowne czołgi wymiatające na tych tierach.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No niby tak ale w ruskich jest ten KW-1s niby taki pro... a nie wiem czy dobrze zrobiłem grając Ruskimi artą i ruskie HT..... Bo mogłem iść prosto w KW-1 a potem odbić na KW-2 i z niego do S-51...i później na inny 6/7/8 i git...

Opublikowano

jak sprzedales KW-1 to go kup od nowa (dzis jest chyba jeszcze za polowe ceny) i zbieraj na nim expa na kw-2

przy okazji zarobisz sporo kasy ktora kiedys sie sprzyda

860331433165800174608.png

Opublikowano

Nie no ta... a co jest lepsze KW-1 czy KW-2

Opublikowano

@UP

KW-1 Zarobki

A do czego twoim zdaniem jest PzIV ? Do grania czy do zarabiania ? I czym się lepiej gra KW-1 czy PzIV ?

Opublikowano

A to zależy co dla Ciebie oznacza słowo mobilniejsza ?

Opublikowano

PzIV jest mobilny, nie wmawiajcie mu że nie sam go mam z UM na 100% i perkami na 90% i do maksymalnej prędkości szybciutko się rozpędza.

KW-1 vs PzIV Oczywiście że PzIV

Jeżeli gracz w PzIV ma umiejętności i umie grać PzIV to KW-1 ni ma szans.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@UP

KW-1 Zarobki

A do czego twoim zdaniem jest PzIV ? Do grania czy do zarabiania ? I czym się lepiej gra KW-1 czy PzIV ?

PzIV też jest do zarabiania - lepsze działa od KW-1 albo bądź co bądź to jest med.

Miałem KW i PzIV i mi się lepiej gra KW-1. Lepszy pancerz i więcej hp.Chętnie jechałem na spotkania do PzIV bo zawsze one padały, lecz troche zabrały HP :)

Jak chcesz zarabiać to KW-1 bądź PzIV

A kw-2 jest do grania, poźniej polecam Ci w te arty, bo nie opłaca się iść w T150 bo to strata expa i kasy.

@UP

Co ty mówisz? -,- kw1 z działkiem 85mm rozłoży spokojnie PzIV.. wystarczy umieć nie dawać dupska do przodu -,-

Opublikowano

Napisałem że jeżeli gracz w PzIV umie grać to KW-1 nie ma szans, wiem co mówię bo mam PzIV i żaden KW nie jest mi straszny.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

:D Tylko droga do niego jest straszna :D Pz38na :(

A jaki twój średni EXP na tej pz ?

Opublikowano

wlasciwie to pz4 do kaski minimalnie lepsza od kw-1

ale ma byc nerf ze bedzie wieksze dziadostwo niz pz 3/4

Napisałem że jeżeli gracz w PzIV umie grać to KW-1 nie ma szans, wiem co mówię bo mam PzIV i żaden KW nie jest mi straszny.

akurat ...

a co sie dzieje wtedy kiedy kw tez umie grac?

chyba ze nie trafiles na ta sytuacje :huh:

ja zrobilem ostatnio pz4 i wlasnie ja sellnalem (czolg na kaske) i wrocilem do kw

nie przekonal mnie ten czolg wgl

za wolny na meda za suaby pz na ciezki

ale to opinia jedno stronna moj kumpel uwielbia pz4

a co do kw vs pz 4 to kw lepszy ( traf kiedys na myslacego przeciwnika)

co do tematu mozesz grac czym chcesz i jak chcesz

drogi rozne mozesz nawet wszystkie czolgi miec

osobiscie polecam rozwinac drogi wszystkich klas (czasochlonne ^_^)

i sprobowac wszystkich nacji :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@Up

Jak umiesz grać to PzIV, kątujesz wieżę i KW nie przebija, w dodatku PzIV ma szybsze działo i więcej penetracji, na dalsze odległości ściągasz gąskę KW i walisz z daleka.

I jeżeli dla cb PzIV nie jest mobilny to ty chyba nie grałeś nim na załodze 100% i perkach dodających mobilności jazda na sprzęgle itd.

Co do średniego expa to mam około 400, Na profilu mam 300 ale to tylko dla tego że z początku na sotcku lamiłem w chuj i teraz nie mogę drobić tych strat w statystykach.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

:D Tylko droga do niego jest straszna :D Pz38na :(

A jaki twój średni EXP na tej pz ?

Pz38na nie jest taki straszny. Kiedys caly czas go wrzucalo do 7-8 tierow a teraz rzadziej, czesto zdarza sie top lista.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Co?! Pz38nA wrzucało na 7-8 tiery?! Aż się za głowę złapałem. Co do PzIV vs KW-1 to ja uważam, że KW-1 jest lepszy. Co z tego, że pzIV wieże skątuje, jak po skątowaniu korpusu na lajcie zdzierałem HP. Rzadko kiedy rykoszet był, a jak ja grałem kw-1 to nie raz zablokowałem strzał IS-a. Mnie raz dosłownie otoczyli ( 4-5 tiery) team mnie olał mimo mojego wołania o pomoc, myślałem że już pomnie... 5 min. Miałem wciąż 100% hp, jedynie co mi strasznego się wydarzyło, to to, że gąske miałem uszkodzoną. Team zwrócił na mnie łaskawie uwagę, jak w mojej okolicy pozostał tylko Lee z 33% hp. No to w tedy to cała drużyna się rzuciła mi na ratunek -_-. Chwilę poźniej tryumfalnie dobiłem panicznie uciekającego przeciwnika, tym samym kończąc bitwę z 6 fragami (mój nowy rekord w fragach). Ja tak uwielbiam KW-1, że mu machnąłem kamuflaż za golda (miałem resztki po zakupie miejsca w garażu, a nie miałem lepszego pomysłu na co to wydać :D)

Opublikowano

PZ 38na jest dość fajny. Gram nim, mój wynik jak trafiłem na topkę, to 6 zniszczonych, działo ma dość 'potężne', jest szybki i to daje mu przewagę. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...