Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogólna dyskusja na temat DOTA 2

.Sheep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo1.png

Witajcie !

Przeglądając ten dział nie natknąłem się na taki wątek więc postanowiłem go poruszyć.

Jak zapewne wiecie gra jest w fazie BETA.Twórcy starają się dopracować każdy element aby gra powalała na kolana.Do końca nie wiadomo kiedy gra zakończy fazę BETA lecz chodzą pogłoski Wrzesień/Październik.Grając u kumpla(oczekują na klucz) już w pierwszych momentach gry coś we mnie tknęło,że muszę koniecznie zdobyć klucz.Dlaczego?Gra mimo fazy BETA jest "boska"!Nic dodać,nic ująć.

Jeśli macie coś ciekawego do powiedzenia,chcecie wyrazić swoją opinię to zapraszam !

1345815128-U720647.png

Nie używam cheatów/hacków/botów !

Opublikowano

Co mnie ujelo w D2? Grafika, ktora nie jest cukierkowa tak jak w Lol'u no i o miliony lat swietlnych lepsza od grafiki w D1. Valve postaralo sie i mam nadzieje, ze wersja finalna bedziesz jeszcze lepsza.

76561197996037016.png

Opublikowano

Tak, Dota 2 jest na prawdę dobrą produkcją. Grafika jest na najwyższym poziomie, chociaż wymagań sprzętowych bardzo dużych nie ma. Zachwyciłem się również tym, że postanowili dodać coś takiego jak lista szybkiego zakupu, co pozwala nam kupić przedmiot przed ewentualną śmiercią. Również fajne są itemy, które możemy zdobywać dla naszych postaci. Fajne jest również to, że studio postanowiło zostawić dźwięki killingspree z Doty warcraftowej. I nie jest to gra Pay 4 Win, że jakieś Runy etc. kupujesz. Jedynie denerwuje mnie to, że ruscy grają na Europejskim serwerze, chociaż mają swój własny. Ogółem oceniać przyjdzie nam jak gra już będzie wydana całkowicie.

he?

Opublikowano

Bardzo podoba mi się grafika, to, że nie wystarczy nam 1/2 ew. 3 gry na wbicie poziomu tylko musimy grać i grać. Nie podoba mi się to, że wszyscy bohaterowie są dostępni niech będą płatni ale żeby nawet nie była to jakaś kosmiczna cena, że musimy zbierać i zbierać w nieskończoność. Powinno być również tak jak w lolu rotacja np. na 10/20 bohaterów darmowych co tydzień. Gra jest fajna ale jakoś mnie nie wciągnęła na dłuższy czas ... Zobaczymy jeszcze jak będzie wyglądała finalna wersja Doty2 ;)

Opublikowano

Nie grałem ale jak wyjdzie F2P to kto wie ? Gameplay'e wyglądają obiecująco

1347124469-U687933.png

Opublikowano

League of Legends posiada system run i masteries, po mojemu to nie potrzebny dodatek, ale jak kto woli. W DOTA2 nie ma tego typu dodatków, w rozgrywce mamy kurierów którzy przynoszą nam przedmioty na pole bitwy, możemy też rysować po mini-mapie cokolwiek chcemy.

Tutaj DOTA2 wypada znacznie lepiej, każdy bohater ma blisko 10 min ścieżki dźwiękowej mówionej, w LoL'u jest ponad ledwo minuta dla jednej postaci. Muzyka w tle w jednej i drugiej grze wypada na +

Hmm... smile.gif Co tu dużo mówić, pełna wersja DOTA2 jeszcze nie wyszła, jest to gra o ponad dwa lata młodsza od LoL'a i robiona na pewno z większym budżetem i przez doświadczonych już ludzi w robieniu świetnych gier. Grafika w DOTA2 wygląda jak z kosmosu w porównaniu z LoL'em, jednak wygląd nie jest najważniejszy, a Riot niedługo powinien wydać patch zmieniający grafikę, co było zapowiadane już dawno. Animacja postaci/umiejętności w DOTA2 powoduje że nasze ręce same składają się do oklasków.

W League of Legends bohaterowie posiadają po 4 aktywne umiejętności i jedną umiejętność pasywną. W DOTA2 zazwyczaj herosi posiadają 4 skille(czasem wszystkie aktywne, raz 2 pasywne - 2 aktywne), lecz zdarzają się wyjątki(Invoker ma 14 skilli!). Każdy bohater w LoL'u, tak jak i w DOTA2 posiada ciekawą historie powstania. Wydaje mi się że w do DOTA2 nie można się przyczepić jeśli chodzi o balans postaci, czego nie można powiedzieć o League of Legends...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dota 2 będzie f2p ale niedługo bo narazie jest CLOSED BETA. Masz klusz na steam'ie to grasz. Dota 2 jest świetną i dobrze zbalansowaną grą. Jedynym jej problemem są "Ruski" czyli po prostu 80 % z nich to totalne noob'y feedujące/ przegrywające gre ( w sensie feedowania ) grające na europejskich serwerach chodź mają swoje własne. Ogółem gra świetna!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli ktoś nie wie, to w sklepie Steam można kupić Dota 2: Early Access za 27,99€. Zawartość:

Dota 2: Early Access
Get immediate access to Dota 2 and start playing right away! This bundle includes a Mighty Boar courier, and a full set of items for Sven, Juggernaut, and Witch Doctor.
Items Included
-Mighty Boar
-Stoic Mask of the High Plains
-Wolf Cape of the High Plains
-Aspect Wraps of the High Plains
-Long-Fang the Grey Blade
-Tayrnhelm of the Swordmaster
-Girth of the Swordmaster
-Fluted Guard of the Swordmaster
-Grip of the Swordmaster
-Staff of the Old Doctor
-Wooden Fetish Mask

Opublikowano

nie moge sie zdecydowac pomiedzy dota 2 a lolem prosze namowcie mnie do doty 2, boje sie ze nie ogarne a moi koledzy juz graja i chcialbym z nimi pograc, przedstawcie plusy i minusy doty :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dam Gifta do Dota 2, pierwszej osobie która się tu odezwie pod warunkiem że ma konto na steamie dłużej niż miesiąc.

Dzięki :D mam nadzieje ze jestem jako 1 od dawna mam na oku dote i tu nagle spadłeś mi z nieba :)

Opublikowano

Nie ma problemu :)

Jak chcesz się czegoś dowiedzieć więcej na temat Dota to bij na pw odesle Cie na inne forum bo tutaj nie za bardzo ktoś siedzi i dział Dota 2 w ogóle nie potrzebny jest widzę ;o

Opublikowano

@up, mam puste konto nie używane z Dota 2, wystarczy email zmienić, jak jest zainteresowany to zapraszam na pw.

Już tutaj nic nie pisze bo Dj procenty daje ;) w końcu coś robisz widze bo tak to tylko dział jest pusty ;]

Opublikowano

Z innej beczki, gościu ze szwedzkiego Team'u kupił za 1000$ Golden Baby Roshan (kurier)

Czyste szaleństwo :)

vW5V5.png

http://pcgmedia.com/golden-baby-roshan-from-dota2s-diretide-sold-for-1000/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...