Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC/PYTANIA]Postanowiłem zrobić własny serwer i dlatego mam kilka pytań

davidson135791

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie, robie własnego serwa minecraft i dlatego mam kilka pytań:

1)lepiej zrobić serwer bukkit czy zwykły no-hamachi? i dlaczego

2) czym sie różni serwer bukkit od zwykłego no-hamachi

3)jak mam serwa i w opsie napisze mój nick to potem w grze nie mam zdolnosci gma/admina, czemu i jak zrobic zebym mógł robic to wszystko co admin?

4)co zrobic żeby jak ktos wejdzie na mój serw musiał sie rejestrować i logowac a nie wchodził i normalnie grał bez hasła i loginu,

5)dacie jakis link do jakiejs fajnej mapki freebuild/survival? tylko taką fajną z jakims centrum handlowym, i jakimis fajnymi parkurami, z jakimis działkami i po prostu w fajnymi żeczami :D :D

6)i szukam kogos do pomocy który by mi pomagał na serwie jako moderator, moze admin :), jesli są chętni doświadczeni to zapraszam, wymagany ts :).

7) da sie zrobic tak żeby jeden serw był na 2 kompach, w sensie że jak ja mam i go włącze to działa, ale naprzykład jak by mnie nie było to zeby mój brat na innym kompie mógł włączyc ten sam serwer? jesli tak jak to zrobic,.

8) czym sie różni serwer dedyk od no hamachi i bukkita?

9)co to jest vps? i tak zwany silnik do minecrafta

i piszcie swoje rady co by jeszcze pomogło w uleprzeniu serwera :)

10) co to cuboid

a wogóle czym sie różni postawienie darmowego serwera od tego płatnego, na płatnym moge robic cos wiecej jesli taki postawie czy co?

11) co to plugin?

wszystkie odpowiedzi (sensowne) bedą nagradzane 2plusikami i oceną na profilu :D :D

Opublikowano

1. YY? bukkit czy no-hamachi ? :D nawet jeśli postawisz na no-hamachi bukkit ci bedzie potrzebny do odpalenia o.O

2. ^...

3. Muszisz dać sobie opa, albo range jeżeli masz Permission..

4. Plugin AuthMe

5. Poszukaj, dużo tutaj tego jest...

6. Z takimi troche nie ogarami nie pracuje :X

7. Pliki serwerowe przerzuć na ten i na ten komp, jeżeli na jednym wylaczysz to na drugim wlacz jesli o to chodzi

8. Dedyk to dedyk... no-hamachi mozesz postawic na swoim kompie, dedyk lepszy ;]

9. VPS to maszyna wirtualna, coś jak dedyk ;)

Rady? Ogarnij pluginy.

Opublikowano

1. YY? bukkit czy no-hamachi ? :D nawet jeśli postawisz na no-hamachi bukkit ci bedzie potrzebny do odpalenia o.O

2. ^...

3. Muszisz dać sobie opa, albo range jeżeli masz Permission..

4. Plugin AuthMe

5. Poszukaj, dużo tutaj tego jest...

6. Z takimi troche nie ogarami nie pracuje :X

7. Pliki serwerowe przerzuć na ten i na ten komp, jeżeli na jednym wylaczysz to na drugim wlacz jesli o to chodzi

8. Dedyk to dedyk... no-hamachi mozesz postawic na swoim kompie, dedyk lepszy ;]

9. VPS to maszyna wirtualna, coś jak dedyk ;)

Rady? Ogarnij pluginy.

dzieki wielkie, widze że moje pierwsze pytania były troche głupie :) ale sie dopiero ucze, i mam z 2-3 pytania, w odpowiedzi 3 napisałes ze musze dac sobie opa, ale jak mam go dac? bo jesli mam napisac w notatniku w pliku ops swój nick to juz tak robiłem i nic, i znajde gdzie darmową maszyne wirtualną potrzebną do dedyka czy musze zapłacic?

a to pozatym czekam na dalsze podpowiedzi, no i leci plusik dla sandro

Opublikowano

Musisz zapłacić, nic za darmo nie ma. Dedyk i vps są płatne, polecam hosting fiberhost.

Aha, op musi dzialac jesli w ops wpisales swoj nick ;)

Zobacz czy go zle czsaem nie wpisales, i oczywiscie restart serwera.

Opublikowano

Musisz zapłacić, nic za darmo nie ma. Dedyk i vps są płatne, polecam hosting fiberhost.

Aha, op musi dzialac jesli w ops wpisales swoj nick ;)

Zobacz czy go zle czsaem nie wpisales, i oczywiscie restart serwera.

a jesli zrobie taki normalny darmowy to bedzei duzo gorszy?? wogóle czym sie rózni dedyk od no hamachi

Opublikowano

Dedyk- serwer jest gdzieś indziej, możesz robić co chcesz, jest włączony 24/7 lub kiedy chcesz.

No hamachi - Serwer bez hamachi, najczęściej nie włączony cały czas.

9Sg9q.png

by

adx52x

Opublikowano

Dedyk jest to serwer postawiony na maszynie np. Mineserv.eu, Ownserwer.pl Itp.

No-hamachi możesz postawić na swoim kompie jeżeli posiadasz router.

469811415538581269916.jpeg

Opublikowano

1.Bukkit :)

2.Nie możesz wgrać pluginów na zwykły.

3.Pobierz pliki serwerowe Pimpussia / BR3NDA , tam jest wszystko opisane .

4.Plugin AuthMe

5.Na MPC duzo tego w dziale minecraft ;) Wystarczy poszukać

6. -

7 -

8. Dedyk to tak jakby no hamachi , tylko musisz go kupic.

9. VPS to twoje miejsce gdzie mozesz zakladac kilka serwerów ( nie wiem jak napisać :D )

10. Cuboida robi sie za pomoca World Edita oraz World Guarda. To zabezpieczenia danego miejsca zeby nikt nie upoważniony nie mógł tam niszczyć .

11. Plugin to tak jakby mod tylko na multi .

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

ok dzieki wszystkim, sporo sie dowiedziałem i raczej zrobie no hamachi bo moge miec ciągle odpalonego lapttopa wiec ciągle bedzie online :) teraz szukam kogos do pomocy w tworzeniu, najlepiej jak by miał ts i był oblatany w minecraft a raczem w moderowaniu, a i jeszcze jedno pytanko :D :D co to jest plugin bo szukałem i szukałem i nie mogłęm znalesc,

i oczywiscie plusy dla wszystkich

a i miesięcznie ile może kosztować taki hosting 24/7 ??

Opublikowano

Jeżeli będziesz miał ciągle włączonego laptopa to więcej pożre ci prąd miesięcznie niż serwer na jakimś hostingu.

OD siebie mogę polecić fiberhost.

TANIO

POMOC odpowiada do 5 MIN!

Wysokie stawki SMS

Nigdy nie ma problemów

Opublikowano

Jak masz hamachi dołącz do sieci:

FERAXENMPC

Hasło:

123

Wytłumacze Ci wszystko.

podaj gg albo ts to tam sie dogadamy,

Jeżeli będziesz miał ciągle włączonego laptopa to więcej pożre ci prąd miesięcznie niż serwer na jakimś hostingu.

OD siebie mogę polecić fiberhost.

TANIO

POMOC odpowiada do 5 MIN!

Wysokie stawki SMS

Nigdy nie ma problemów

a ile tam trzeba płacic miesięcznie?

Opublikowano

Taka moja rada jest pierdyliard serwerów minecraft wiec jesli nie znasz sie na tym radze tobie nie robić bo i tak twoj serwer upadnie po miesiacu jak kazdy serwer osoby nie znajacej sie na tym tak jak ty , zmarnujesz tylko pieniadze lepiej kup cos innego za to np ksiazke przyda sie bardziej niz serwer

1377774857-U369478.png

Opublikowano

podaj gg albo ts to tam sie dogadamy,

a ile tam trzeba płacic miesięcznie?

1.50 zł za 1 slot. Policz

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

to dosc drogo :/ a jak zrobie bez hostingu to moze tam wejsc tyle osob ile chce?

Zależy od sprzętu - by na własnym pc utrzymać to pod serwer z 1GB RAM pod 12 osób bez pluginów, zależy również od karty i procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...