Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi na serwerze - dedyk,hosting... Wszystko zaczeło się od wgrania bukkita 1.3.1.....

KAMIKADZEKKS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam wielki problem, który ostatnio pokazał się na serwerze. Zauważyłem, że na MPCForum dużo osób o tym mówi, więc ja także jakby się "zżale na developerów" Z tego co wiem bukkit na 1.2.5 był stabilny - fakt był taki, że jednak TAK - brak lagów, błędów, bugów (przynajmniej u mnie na serwerze) Jednak nadeszły zmiany...

Kupiłem dedyka na sored.pl (oferta 2GB) wgrałem bukkita na 1.3.1 (stabilnego) i pokazały się lagi...

A dokładnie takie coś :

2012-08-26 11:00:04 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

Od razu mówię, że nie jestem laikiem bo mam napisaną własną paczkę pluginów, w której nie ma najmniejszego błęda, więc od tego na pewno nie będzie. I wiem, że ten błąd dotyczy procesora.. no dobra..

Postanowiłem kupić następny serwer o parametrach : (ale już nie na tej samej firmie - czyli nie na sored.pl tylko na innej!)

3 GB RAM

Z Procesorami typu Intel Quad oraz Bi Xeon od 4 do 16 rdzeni 2.8 do 3.6 GHz

(40 slotów)

Pojawiły znowu się lagi i znowu te WARNINGI

Jednak na tej firmie co mam teraz, pokazuje obciążenie procka i pojemność ram

No dobra, zmniejszłem sloty do 20 i nadal to samo ! No kur** mać ile można

Wykorzystanie pamięci ram: 638.98 MB Wykorzystanie procesora: 89.14 %

Z pamięci ram na pewno lagów nie ma bo nawet nie zajmuje POŁOWY maszyny

Tylko na pewno chodzi o wykorzystanie procesora.

Więc tak.

Mój problem głównie jest taki, że mam cholerne lagi na 1.3.1 (a nie chce zmienić bukkita) ponieważ stracę graczy.. Jak zlikwidować lagi? I pozbyć się tych WARNINGÓW..

Proszę o pomoc i wyrozumiałość

//Edit

Teksty typu poszukaj w google, zmień maszynę itp. - mogę sobie w dupe wsadzić

Google - szukałem, są takie podobne tematy lecz nie rozwiązane

Co do zmiany maszyn - zmieniłem już po raz 2.. 3 raz nie zmienie.. jeszcze mnie nie poje*** aby wydać prawie 1000zł przez miesiąc...

Proszę o pomoc ludzi, którzy na prawdę się na tym znają..

Nie potrzebuje pomocy dzieci z wiekiem 6-15 tylko odpowiedź z doświadczono wiekową "administracją"

Opublikowano

Moge tylko potwierdzic to co kolega napisal w temacie ,mam identyczna przypadlosc i to sprawdzone na 2 serwerach :-S

Pozdrawiam

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

zrob spis all pluginow i tryb servera to ci moze pomoge

Spamować nie musisz, tak jak mówiłem pluginy nic do tego nie mają.

To przez mape, usuniesz i wgrasz nowa to nie bedzie lagów.

Przez mapę też to nie jest spowodowane, a tak po za tym aż taki głupi nie jestem, że budowałem mapę miesiąc a teraz mam ją usunąć

--------------------------------------------------

Jak zwykle sam sobie pomogłem, wiem co było przyczyną. Osoby, które chcą się dowiedzieć.

Obciążenie serwera na wersji 1.3.1 jest wielkie (u wielu graczy). Też miałem ten problem, jednak minął. Więc tak co trzeba wykonać :

Otwieramy proparaties i w allow-nether z true zmieniamy na false.

Po wyłączeniu netheru - brak lagów.

oraz Wyczyścić cache

Nie wiem czemu akurat u mnie to pomogło, jednak czytałem po forach i wybuchy lawy są przeciążeniem w 1.3.1 --- a wiemy, że wprowadzono wiele fixów co do law i wody w 1.3.1

Co do osób powyższych, pierw wypadało przeczytać mój temat dokładnie.

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...