Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dźwięk w różnych grach

XKosiKredki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż występuje u mnie bardzo dziwne zjawisko. W grach typu Prototype 2, Darksiders 2 czy AC Revelations głos w dialogach mi kompletnie zanika, lub słychać go straaasznie daleko w oddali, jakby gadali za mną 20 metrów i to jeszcze w jakimś korytarzu.

Prototype 2, Darksiders 2 są to pirackie gry, lecz AC Revelations mam oryginalną.

I teraz tutaj jest ten problem, gdy gram na moich słuchawkach Fatality jest ten błąd, lecz gdy przełączę się na głośniki, czyli włączę sterownik do głośników i przełączę w urządzeniach audio z "głosniki Realtek High Definition Audio" na "głośniki ASUS Xonar DG Audio Device" wszystko działa......

Nie mam pojęcia co z tym mam robić. Bardzo proszę o pomoc, lub zadawać mi pytania gdy potrzebujecie jakiejś odpowiedzi żeby mi pomóc.

Opublikowano

Z doświadczenia wiem że fatality (zwłaszcza te pierwsze) są dość kapryśne, i podatne na uszkodzenia mechaniczne. Chociaż twój opis nie wskazuje na problem ze słuchawkami to najlepiej sprawdź okolice regulacji głośności na kablu. Jak dla mnie to wygląda na problem z ustawieniami dźwięku, jeśli to nic nie da najlepiej by było gdybyś włączył miks stereo i spróbował nagrać kawałek dźwięku z gry. Jeśli będzie ok to znaczy że coś z ustawieniami dźwięku wychodzącego (ewentualnie problem ze słuchawkami), a jak w nagraniu dźwięk będzie nadal słaby to najlepiej poszukaj sterowników do karty dźwiękowej. Jeśli napotkasz jakieś problemy jeśli chodzi o sterowniki do karty to możesz mi podać model, a ja postaram się coś znaleźć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...