Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Niekompatybilny obraz ...

binguj_1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od jakiegoś czasu gry włączam konsolę to mam czarny obraz. Nie wiem czemu, pisze mi tylko "Odebrano niekompatybilny sygnał od urządzenia audio" W tym rzecz, że wcześniej takich problemów nie miałem. Pewnego dnia gdy włączyłem konsolę, to właśnie miałem taki problem o którym mowa wyżej. Pytałem się mamy, czy czegoś nie ruszała, no ale nie ruszała. Wszystkie kable odpiąłem i wpiąłem na nowo z myślą, że może jakiś się poluzował czy coś, ale to nic nie dało. A najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że po kilku minutach już mam normaly obraz. Więc w czym tkwi problem? Od razu powiem, że telewizor czy coś nie było wymieniane czy w jakiś sposób poniewierane. No i oczywiście podłączone przez kabel HDMI.

@Edit: Dodam jeszcze, że konsola czy tez telewizor działają poprawnie. W żaden sposób mi się nie zacinąją etc.

Opublikowano

czy to się dzieje od ostatniej aktualizacji? jest duże prawdopodobieństwo że system sam mógł zmienić coś przy opcjach obrazu i dźwięku

będziesz musiał wejść w opcje i odpowiednio wszystko ustawić pod swoje urządzenie

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Wiesz, co .. nie zwróciłem uwagi n a to, czy to było od ostatniej aktualizacji, ale całkiem możliwe. Pobawię się wieczorem z tymi opcjami. Łap lajka.

Opublikowano

Zresetuj opcje wyjścia audio i video ps'ki. Odpal przyciskiem, poczym wyłącz i włącz ponownie trzymając przycisk do chwili gdy nie piknie. Powinno się samo naprawić

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Zresetuj opcje wyjścia audio i video ps'ki. Odpal przyciskiem, poczym wyłącz i włącz ponownie trzymając przycisk do chwili gdy nie piknie. Powinno się samo naprawić

powinno a nie musi, od jakiegoś czasu po którejś tam aktualizacji konsola potrafi sama dostroić obraz i dźwięk do naszego tv, niestety nie zawsze zrobi to odpowiednio, był nawet podobny temat ale tyczył się dźwięku, konsola źle odczytywała parametry tv i trzeba było zmienić ustawienia ręcznie

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...