Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Muzyka techno

Flap

Techno  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. CZy lubicie muzyke techno?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do użytkowników mpcforum, czy lubicie muzykę techno?

Jeżeli tak to jaki typ i jaki jest ulubiony wasz Dj.

Ja lubie wszystkie typy trance, house, retro itd

Moimi ulubionymi Dj-jami są Dj Hazel i Dj Kris.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja tam nie lubię, ale są niektóre kawałki które mi się podobają.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Jeżeli ma ładną melo, czemu nie? ;). Ogólnie to lubię takie właśnie utwory w stylu dance,trance, techno, handsup, hardcore, czasami chiptune itp. itd. ;)

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Jedyne co mi się podoba z elektroniki, to Trance. Polecam Armin van Buuren.

Nie trawię techno i nie wyobrażam sobie jak można słuchać takiej muzyki. :|

E tam, o gustach się nie dyskutuje ;)

7m9a.png

Opublikowano

Wpada w ucho ale nie ma przekazu nie interesuje mnie rozwój tej muzyki nie mam ulubionego dja ale czasem cos posłucham

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ja jakoś się odzwyczaiłem od Techno, przeszedłem na dubstep <3.

Czasami jeszcze posłucham jakichś mix'ów.

Opublikowano

@Up

Dj Hubertus w Bajce w Mielnie czasem pogrywa, też po słucham go od czasu do czasu jak wystąpi na Welcome to my house.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano
Techno techno, diabelskie techno! Diabeł nosi pumpy, pentagramy na portkach.[...]

Nie lubię, wydaje mi się takie lamerskie i niekulturalne.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

odkąd techno to muzyka?

dla modów - przeczytajcie to jeszcze 1000 razy zanim dacie warna ,może się domyślicie po tym co napisałem czy słucham ,czy nie ;)

@Down

Techno – gatunek muzyki klubowej wykorzystujący do swoich potrzeb elektronikę z lekką posypką amfetaminy zażywaną tuż po posiłku w toalecie podczas łykania piksów . Co ciekawe, sami wykonawcy kojarzeni z techno mówią, że to nie techno, tylko, przykładowo, „lambada-hardkor”. W każdym razie jest to muzyka zagadkowa, do zbadania przez profesorów akademii muzycznych.

A tu drogie dzieci odgniecie wam się platfus, ponieważ prekursorami tej muzyki były czarnuchy z gargantuicznymi penisami i nosem jak Dworzec Centralny. Tak, techno to gatunek grany przez czarnych, ale dla wszystkich, którzy chcieli się przy takich rytmach pobawić. Łamała więc podziały etniczne, przynosząc Ameryce wielu dumnych mulatów.

Centrum brzmieniowe rozkwitło w Chicago w połowie lat osiemdziesiątych. Wtedy to powstała legendarna grupa Phuture z Dj Pierrem na czele, grająca niezbyt skomplikowany podkład na syntezatorach. Ze względu na wibrujące i brzmienie, muzykę tę nazwano „Acid”. Właściwe techno miało rozpocząć się w latach dziewięćdziesiątych. Niemniej, Phuture oraz ich epigoni poważnie namieszali, mimo że Marek Sierocki do nich nie dotarł, samo zaś zaangażowanie prekursorów w politykę tamtych sądnych czasów miało się mniej więcej tak, jak Jeżyce do Beverly Hills.

No y... tak. p.s open spoiler

Opublikowano
Techno – gatunek muzyki elektronicznej powstały w Detroit w latach 80. XX wieku. Ze względu na typowo elektroniczny charakter gatunku i dużą popularność na początku lat 90., nazwą techno bywa powszechnie mylnie określana całość elektronicznej muzyki tanecznej.

Cytat z wiki.

Nadal myślisz że techno to nie muzyka?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@UP To jest zapewne typowe dziecko które mówi na każdy rodzaj muzyki elektronicznej techno , ruskie techno i niemieckie techo.

Co do tematu to Maximo i Thomas z e2000

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...