Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zęby

mati18137

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyrywaliście już sobie jakieś zęby?:P

Bo ja strasznie zaniedbałem ( nie chodziłem przez 15 lat do dentysty) i musiałem wyrwać dwa w tak młodym wieku ;/ I dentysta jeszcze mówił,że inne też trzeba leczyć (dla mnie są dobre jeszcze:D) , zresztą nie wiem ;/ Prywatnie to w chuj dużo kasy idzie na to.

Opublikowano

Ja w wieku 5 lat wyrywałem sobie zęba. A dokładnie to zawiązałem go nitką i przywiązałem ją do klamki , a kuzyn trzasnął drzwiami. Najlepszy sposób i nie boli :D

chada1.png

Opublikowano

Ja w wieku 5 lat wyrywałem sobie zęba. A dokładnie to zawiązałem go nitką i przywiązałem ją do klamki , a kuzyn trzasnął drzwiami. Najlepszy sposób i nie boli :D

Tak, ja przy lustrze.. Ale nie zęby stałe, tylko wyrywaliśmy mleczaki.

Opublikowano

Ja nie wyrywałem, ale mimo systematycznego szczotkowania, płukania itp. po pójściu do dentysty mam 3 zęby do plombowania 8S. Prywatnie zawsze jest drogo, bo zazwyczaj lepiej (choć prywatnie "za flaszkę" nie jest dobrym wyjściem xD).

7m9a.png

Opublikowano

Ja nie wyrywałem, ale mimo systematycznego szczotkowania, płukania itp. po pójściu do dentysty mam 3 zęby do plombowania 8S. Prywatnie zawsze jest drogo, bo zazwyczaj lepiej (choć prywatnie "za flaszkę" nie jest dobrym wyjściem xD).

Ja jak zacząłem myć to wtedy zaczęły mi się kruszyć! Masakra jakaś hahaha

Opublikowano

Nie boli aż tak "Bardzo" to szybko robią zależy jaki dentysta/dentystka. Ja w wieku 10 lat poszedłem na wyrwanie przedniego zęba i rach ciach i było po kłopocie. Możesz także poprosić o znieczulenie ale to chyba kosztuje.

1357468552-U604459.png

By b4rt4z

Opublikowano

Nie boli aż tak "Bardzo" to szybko robią zależy jaki dentysta/dentystka. Ja w wieku 10 lat poszedłem na wyrwanie przedniego zęba i rach ciach i było po kłopocie. Możesz także poprosić o znieczulenie ale to chyba kosztuje.

Tematy ci się poj*bały

Opublikowano

Nie wyrywałem, mam 15 lat. Mam na jednym plombę, odziwo za młodu nie myłem systematycznie zębów i tylko 1 dziurka ;P. Miałem przecinane dziąsło bo ząb nie mógł wyjsc ;P, to było w wieku chyba 13 lat.

Choć co miesiąc na kontrolę itp. Lecz zęby bo potem będziesz sztuczne nosił i nie będziesz mógł jesc twardych rzeczy tak jak moja babcia xD

skpUo.png

Opublikowano

Czyli ?. Udzieliłem ci odpowiedzi + Podałem ci radę. A co nie chcesz se wyrywać :D ?

Ja już wyrwałem dzisiaj jednego, już wiem jak to jest :) Dwa znieczulenia miałem

Kurde teraz tam językiem szperałem i wynalazłem coś jakby kawałek zęba poruszałem i mi się kawałek dziąsła odkleił i sobie zwija xD.. Mama mówi,że to zarośnie

Opublikowano

Samodzielnie wyrwalem sobie wszystkie zeby, mleczne. Bylo myc i dbac o lopaty. Ja jak bylem maly to nie mylem, ale nosilem aparat na zeby niedawno i musialem myc i tak zostalo.

61093c6efb.png

Opublikowano

Pamiętam jak miałem mleczaka (14 lat miałem) z TAKIMI korzeniami i sobie go szarpałem i mnie bolał to poszedłem do dentysty i mi dał cztery znieczulenia i 10 minut się z nim mocował aż się spociłem D: podręcznikowy ząbek, mam do dziś.

Opublikowano

Tiaa.. mleczaki można było sobie na luzie wyrwać, poczekać tylko do momentu kiedy są w miarę "obluzowane".

Stałych w życiu nie wyrwę i nie dam sobie wyrwać, no chyba, że będzie trzeba ;x.

Opublikowano

Tiaa.. mleczaki można było sobie na luzie wyrwać, poczekać tylko do momentu kiedy są w miarę "obluzowane".

Stałych w życiu nie wyrwę i nie dam sobie wyrwać, no chyba, że będzie trzeba ;x.

No ja muszę jeszcze jednego wyrwać... No cóż.. Nie ma to jak nigdy nie być u dentysty , a że nie bolały to się nie martwiłem.

Opublikowano

Ja od małego byłem zabierany prywatnie do dentysty (do tej pory chodzę do tej samej dentystki). Kasa idzie, ale wolę zapłacić i od razu wejść + mieć profesjonalnie leczone zęby:p

Na NFZ to bym oszczerbiał, zanim bym się dostał ^_^.

A co do wyrywania, to miałęm wyrywanego jedego stałego zęba ale tylko dlatego, że wyrosły mi 2 kły w jednym miejscu:p

Wyrwali mi tego od wewnątrz, a potem aparacik do ładnego wyprostowania :D

A co do mleczaków to sposób z nitką i klamką działał bez zarzutu:p

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

lepiej sobie wyjebac wszystkie zeby wstawic nowe implanty porcelanowe za 2 tysiące jeden i przynajmniej nie bedziesz mial problemow

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Mi 2 lata temu 7 wyrywała..

Trochę bolało, krwi poszło ale ważne że teraz nie boli :)

Fakt faktem leczenie zęba zepsuła sama dentystka xD

Źle go "otworzyła".

1346022155-U721189.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...