Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nagrzewanie się PC podczas gry w BF'a

ultramaxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie chodzi o to jak długo będziesz grał tylko o to że w pewnym momencie zasilacz nie ogarnie z przeciążenia gdyż ma za słabe napięcie na lini 12A.

Jeżeli masz plomby to możesz je spokojnie odczepić, tylko powoli i ostrożnie, tak żebyś po wyminie zasilacza mógł je z powrotem nakleić.

Jeżeli chodzi o zasilacz to wymień na jakiegoś chieftec 500W albo 550W seri GPS.

1372333810-U137250.jpg

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jesli myslisz,z e sprzedawca to bog, wszystko wiedzacy i znajacy sie na wszystkim to brawo.

Przestan tyle pieprzyc i zmien ten zasilacz...

Co do zasilaczy moge ci polecic OCZ :).

Opublikowano

a mam pytanie czy wymienienie jakiegoś wentylatora na 12cm schłodzi trochę zasilacz żeby nie był tak gorący ? może być ciepły ale żeby nie parzył

pr0zniwiarz.png

Takie Tam Staty Z Bf'a 3

Opublikowano

ale będzie to chroniło przed spaleniem karty czy procka ? bo mam gwarancje na zasilacz i na reszte a w bf'a musze grać ! :D a kasy na nowy zasilacz nie dostane bo kupiłem nową deske :D

pr0zniwiarz.png

Takie Tam Staty Z Bf'a 3

Opublikowano

Witam!

2-tygonie temu zakupiłem nowego kompa jego specyfikacje to :

-Zasilacz pc atx 600W modecom fell PRO

-Karta graficzna 1024 MB gf gts 450 asus ddr3

-Płyta asus m5a78l-m lx3 ddr3 VGA

-Pamieć 4 gb/1333 MHZ goodram

-Procesor amd fx-4100 x4 3,6 GHZ sAM3+

-Dysk HDD 500 GB caviar

Podczas gry w Battlefield 3 komputer rozgrzewa się do czerowności . Znajomy powiedział że tak byc nie powinno... Macie jakies rady jak to zapobiec?

PS.

Z góry dzięki!

Pjona!

????? to Ty chyba wziąłeś komputer BIUROWY albo laptopa bo stacjonarniak do GIER to już grubsza sprawa, na pewno masz mały dysk / mało ramu, pewnie 2 rdzenie a TO ZLE / na płytach główynych sie nieznam ale co to tam, i grafika do dupy i Ci sie nagrzewa... jak masz gwarancje czy prawo do zwrotu to zwróc tego grata dołóz troche poczekaj i KUP COŚ DO GIER ! mój stary(kupiony pod koniec 2010 roku :D ) komp dosyć nie drogi a dobry pod bf i inne gry to w pudle Pc2 dysk 1 TB 8GB ramu grafika ATI HD 5800 a monitor samsung b2230 mialem, glosniki logitecha, zasilacza juz nie pamietam jaki bo teraz mam OCZ Fatal1ty Series 750W a Wy kupujecie kompy z 2012 roku! i takie chujowy? POZDRO 600 !

Processor: Intel Core i7-3960X 16 GB RAM

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5

Karta dzwiękowa : Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty champion

Dysk: 3 TB + dodatkowy 1 TB + zewnętrzny 500GB :3

Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template-340x200.jpg

Opublikowano

kto ma przeczyścić kompa z kurzu ? ja sie tylko pytam czy jak kupie wentylator 12 cm to bede mógł grać w bf'a ... a co do CWHC to pozdro.. mi rodzice nie kupią kompa za posprzątanie pokoju a jak mówisz że słaby to battlefield 3 by na ultra nie latał...

pr0zniwiarz.png

Takie Tam Staty Z Bf'a 3

Opublikowano

kto ma przeczyścić kompa z kurzu ? ja sie tylko pytam czy jak kupie wentylator 12 cm to bede mógł grać w bf'a ... a co do CWHC to pozdro.. mi rodzice nie kupią kompa za posprzątanie pokoju a jak mówisz że słaby to battlefield 3 by na ultra nie latał...

Nawet jeśli masz na ultra, to może karta pracuje na 100% i po pewnym czasie już siada.

Spróbuj z mniejszymi detalami..

Opublikowano

@kazik , tak ale wydajność sprzętu po 90c spada ,a powyżej 100c uszkadza :D

@ultra w dziale mamy spis zasilaczy (pogaduszki-komputery)

Opublikowano

Tu masz dobry i nie zawodny z serii GPS ale troszkę musisz dopłacić

http://allegro.pl/zasilacz-chieftec-gps-500a-500w-nowy-i2568715361.html

Lub w twoim budżecie ale ze słabszymi liniami 12A

http://allegro.pl/chieftec-iarena-gpa-500s8-500w-aktywne-pfc-80-plus-i2581347867.html

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nieeeee kurwa, nie zmienisz w zasilaczu napięć na lini 12A, w twoim zasilaczu są za słabe i przez to może się spalić zasilacz a przy tym reszta podzespołów.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A idź tylko nie płacz jak ci zasilacz padnie, po co w ogóle ten temat skoro nie słuchasz się naszych rad?

1372333810-U137250.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

po wstawieniu dwóch wentylatorów komputer nawet nie jest ciepły lód! pomogło też wyciągnięcie lewej obudowy biurka dla lepszego przewiewu...jednak zasilacz nie jest zły...

pr0zniwiarz.png

Takie Tam Staty Z Bf'a 3

Opublikowano

????? to Ty chyba wziąłeś komputer BIUROWY albo laptopa bo stacjonarniak do GIER to już grubsza sprawa, na pewno masz mały dysk / mało ramu, pewnie 2 rdzenie a TO ZLE / na płytach główynych sie nieznam ale co to tam, i grafika do dupy i Ci sie nagrzewa... jak masz gwarancje czy prawo do zwrotu to zwróc tego grata dołóz troche poczekaj i KUP COŚ DO GIER ! mój stary(kupiony pod koniec 2010 roku :D ) komp dosyć nie drogi a dobry pod bf i inne gry to w pudle Pc2 dysk 1 TB 8GB ramu grafika ATI HD 5800 a monitor samsung b2230 mialem, glosniki logitecha, zasilacza juz nie pamietam jaki bo teraz mam OCZ Fatal1ty Series 750W a Wy kupujecie kompy z 2012 roku! i takie chujowy? POZDRO 600 !

Cfffelu pisze że procka ma x4 i również polecam zasilacz OCZ mi bfa ciagnie na ultra i się nie nagrzewa

Opublikowano

gościu gdzie się pchasz do ultra bf na biurowym komputerze.

ty to zagraj w you tube http://www.youtube.c...RI&feature=plcp polecam dobra gra, świetna na zasilacz 200w za 80 zł.

może wiatraczki 120 mm schłodzą komputer, bo się może przegrzać.

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...