Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duży spadek fpsów

Juniorek321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Podczas grania w Minecrafta jakieś 5 min. później mam straszny spadek fpsów do jakiś 10fps.

Sprzęt mam dobry, bo wyciąga mi bfa3 na wysokich detalach.

Wcześniej myślałem, że to wina modów, ale mam ich niewiele.

*rei minimap,

*inv tweaks,

*treecapitator,

*forge,

*forge modlader.

*Optfine.

Wszystko zaczęło się knocić odkąd zainstalowałem Win7, bo na Xpku było all ok :c

Czy ktoś wie o co chodzi?

Opublikowano

a optifine masz? Powyłączaj wszystkie programy z pola widzenia minecrafta, zoptymalizuj sobie także minecrafta.

Ah tak, zapomniałem o optfine. Oczywiście, mam zainstalowanego.

Zoptymalizowałem, ale nadal to samo. Raczej to nie jest wina sprzętu tak jak mówiłem.

Opublikowano

Ile ram?

3, do mc przypisane 1024 mb standardowo. Poza tym mam system 32bit z czego wychodzi, że do jednego programu nie mogę przypisać więcej niż 1gb ram.

Wątpię, żeby był to tego problem, bo kiedy spadają mi fpsy to allocated memory i used memory chodzi tak jak normalnie.

Opublikowano

@up Nawet 100GB RAM na nic mu się nie przyda jeśli będzie miał resztę słabą.

Jeśli to laptop to podłącz go do prądu.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@up Nawet 100GB RAM na nic mu się nie przyda jeśli będzie miał resztę słabą.

Jeśli to laptop to podłącz go do prądu.

Nie, stacjonarny.

Nie mam "reszty" słabej, bo jak napisałem w temacie kompa mam w miarę dobrego, choć też nie błyszczy.

Tak czy inaczej wcześniej (na xpku) wyciągał mi na full yogboxie i wszystkich ustawieniach na +.

Opublikowano

Moze wirusy, kiedy miałeś ostatnio formata? Masz jakis antywirus

Ee tam jakim cudem wirusy by miały wpływać na fpsy? Choć sam nie wiem ;)

Mam AVG -_- Robiłem niedawno skan programem Malwarebytes Anti-Malware i wykryło jakiegoś trojana i się go pozbyłem :D

Opublikowano

Przeczyść kompa Ccleanerem. Zainstaluj Gama Booster, oraz zaktualizuj stery do kart graficznej.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano
Przeczyść kompa Ccleanerem. Zainstaluj Gama Booster, oraz zaktualizuj stery do kart graficznej.

Game Booster chyba pomógł, bo jak zawsze mam chwilę zwiechy po jakiś 5 minutach (fpsy spadają do 5) i zaraz spowrotem wraca do normy. Mam nadzieję, że już nie będzie tego problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...