Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakaz powrotów - bezsens

xDeStRuCtx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Dowiedziałem się od RMCFa, że od 2 tygodni panuje zasada "zakaz powrotów", czyli osoba, która odchodzi z moderacji nie może do niej wrócić. No i, analizując, poza faktem, że ta zasada jest BEZ SENSU, to przecież prawo nie działa wstecz i teoretycznie, skąd mogłem odchodząc rok temu wiedzieć, że zanim będę chciał wrócić wejdzie w życie taka powtarzam, BEZSENSOWNA zasada?

Sugeruję więc wycofanie tej zasady.

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej by było, że zasada jak panuje od 2 tygodni to niech będzie od 2 tygodni. Ten kto odszedł w przeciągu 14 dni chce wrócić, nie ma takiej możliwości, a nie że ktoś sprzed roku czy tam xx miesięcy chce wrócić.

Opublikowano

Chodziło tutaj o to że ktoś pisał że odchodzi a po tygodniu wracał.... .. i to było bez sensu.. Chodzi tutaj też o świerzą krew w szeregach moderacji :D

neutralny

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

RMCF też pisał że odchodzi bo nie ma czasu na forum a musi poświęcić czas w "życiu realnym" (beka)

A co było ?

Ukryta ranga i powrót za 2 tyg.

­39566146920630933015.png

Opublikowano

Jak ktoś nie ma dostępu do AZ to jest z tym problem... Mi jakiś GM powiedział, że od 12 sierpnia nie ma powrotów, więc napisałem podanie i udało się wrócić... Wg. mnie powinny być powroty na kida osób, które zrezygnowały/zostały zdegradowane przed 12 sierpnia. To tylko moja skromna opinia, nie wnosząca nic do tematu ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

powroty na kida owszem, nie na moda

czyli jak byles teamie i chcesz znowu sprobowac na kidzie to nie mozna

bez sens

ale ma tez dobre strony

co chwile jest ze ktos odchodzi potem wraca i w kolko, bez sens dla modow zakaz powrotu odrazu na moda

­

Opublikowano

@UP

Pisałem, nie proszę nikogo o powrót. Chcę zacząć od nowa, od kida, a nie moda.

To napisz aplikację :) Zasada została wprowadzona przez kokosza, więc tak łatwo od niej nie odbiegniesz, ale spróbować zawsze warto. Mi się udało wrócić na lidera - fakt faktem, że to nie jest ranga moderacyjna, ale myślę, że grunt to dobre podejście.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

@UP

Pisałem, nie proszę nikogo o powrót. Chcę zacząć od nowa, od kida, a nie moda.

Ale masz GM'a na serwerze metina a to jest zakazane

każdy może wrócić wystarczy dobre podejscie

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Trochę jest nie halo, bo niektóre osoby mogą sobie wrócić mimo zakazu. Większość wie kogo mam na myśli .

Chyba, że szefostwa MMT, to nie dotyczy. Z tego co pamiętam kokosz pisał "wszystkie stanowiska"

9368_gold.png

Opublikowano

Trochę jest nie halo, bo niektóre osoby mogą sobie wrócić mimo zakazu. Większość wie kogo mam na myśli .

Chyba, że szefostwa MMT, to nie dotyczy. Z tego co pamiętam kokosz pisał "wszystkie stanowiska"

Do teamu moderacyjnego. Nawet AZ nie mam kochanie, czyli nie jestem moderatorem. :)

Opublikowano

Do teamu moderacyjnego. Nawet AZ nie mam kochanie, czyli nie jestem moderatorem. :)

Jesteś moderatorem, bo masz prawa w dziale MMT i zarządzasz ekipą + do tego wypowiadasz się w aplikacjach do MMT ;]

Widok Az nie robi z ciebie moderatora, tylko prawa jakie posiadasz .

9368_gold.png

Opublikowano

Dobra to nie dyskusja na temat Baksia, to była decyzja góry i trzeba ją uszanować. Możecie się z nią nie zgadzać, ale trzeba uszanować.

A co do tej zasady, została wprowadzona w celu, by moderatorzy wreszcie brali odpowiedzialność za to co robią, za to co piszą. A nie, że rezygnujesz a za tydzień wracasz, nie na tym to polega. Trochę odpowiedzialności.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Jak przeglądam zawartość tych jego aplikacji to odrzucany nie jest przez tą zasadę (i sprostowanie: przez pewną datą można jeszcze normalnie starać się o powrót, ale jeśli team moderacyjny się na to zgadza i nie jest full), ale przez to że posiada gma oraz admina na prywatnym serwerze metina. Jak wiadomo, w teamie metina NIE WOLNO mieć rang na żadnym serwerze metin2.

1334497071-U17330.png

Opublikowano
~pół roku.

rok.

To napisz aplikację :) Zasada została wprowadzona przez kokosza, więc tak łatwo od niej nie odbiegniesz, ale spróbować zawsze warto. Mi się udało wrócić na lidera - fakt faktem, że to nie jest ranga moderacyjna, ale myślę, że grunt to dobre podejście.

Pisałem aplikację, zostala zamknięta ze względu na to, że 'jestem w teamie serwera metina', a kiedy wyjaśniłem to z RMCF na PW, to on podsumował, że mimo wszystko nie mam szans na powrót przez wprowadzoną przez kokosza zasadę. Nie pełnię funkcji moderatorskich na forum tego serwera, a w grze na postać GM jest zablokowana.

Weteran
Opublikowano

To napisz jeszcze raz aplikacje w której napiszesz, że z rmfc wyjaśniłeś to zajście w poprzedniej aplikacji chodzi o gm oraz admina

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Dochodzisz i masz Moda jak odchodzisz to z niego rezygnujesz..i w te miejsca szukamy innych.. to trochę nawet bezsens.. jest np. 5 modów w dziale i nagle wróci sobie jeszcze 5... i biją się o raporty itp itd.. Zakaz powrotów jest OK. Nie masz czasu nie pchaj sie w moderację proste ,a jak odejdziesz to przyjdą nowi w twoje miejsce ^^

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Dobre to jest, dostajesz moda a po 3 tygodniach masz wywalone i "A dobra powiem im że rezygnuję", potem Ci się zachce to "A może bym wrócił", takiego czegoś nie powinno być i nie powinno być to tolerowane, to jest jak zabawa w kotka i myszkę... Jeśli masz konkretny powód i musisz z powodów wyższych- rodzina, czy brak internetu, to OK, nikt się za to nie obrazi, a jak uporasz się z problemami, posiedzisz na forum to można przecież dogadać się z administracją, postawić sprawę jasno i jeśli będzie zapotrzebowanie na moda to Cię z powrotem wezmą, tak ja to widzę.

Oczywiście ty jesteś w innej sytuacji i ciebie ta zasada nie powinna obowiązywać bo została wprowadzona niedawno, myślę że mógłbyś się dogadać na PW z GM.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Dochodzisz i masz Moda jak odchodzisz to z niego rezygnujesz..i w te miejsca szukamy innych.. to trochę nawet bezsens.. jest np. 5 modów w dziale i nagle wróci sobie jeszcze 5... i biją się o raporty itp itd.. Zakaz powrotów jest OK. Nie masz czasu nie pchaj sie w moderację proste ,a jak odejdziesz to przyjdą nowi w twoje miejsce ^^

Jestem tego samego zdania. Rezygnując z Moda, rezygnujesz także z tzw. pracy jaką jest Mod.

Jeżeli byłeś Modem i chcesz zaczynać od Kida to i tak nie wrócisz :) Chyba że skończyłeś karierę na poziomie Kid'a.

Opublikowano

Noo tak, ale dziwne jest to, że nawet nie mozna zaczac od zera.

Dajmy ze 3modow odejdzie, 4 sie wyjebie, 3sie opierdala i nikt na ta posade nie wroci bo nie bedzie aplikacji.

To wkoncu ludzie z zapalem, ktorzy byli modami / kidami nie beda mogli na ta posade wrocic.. I wkoncu team bedzie sie kurczyl.

Tak to widze.

RMCF nie chce tu nikogo hejcić, obrazac ani zebys sie spowiadal, ale odpowiedz nam na jedno pytanie.

Dlaczego sam, mimo tego zakazu wrociles po 2tyg, chodz i tak te 2tyg mialem ukrytego globala i byles pierwszy w modlogs.

Czy "zycie realne" w pewnej sekundzie zniklo?

I jeszcze jedno pytanie, napisales ze jak ktos rezygnuje i chce wrocic.

A jak kogos wylano, za humor GMa?

Opublikowano

I jeszcze jedno pytanie, napisales ze jak ktos rezygnuje i chce wrocic.

A jak kogos wylano, za humor GMa?

Niezależnie od sposobu utracenia rangi - rezygnacja, degradacja - nie.

Opublikowano
A nie, że rezygnujesz a za tydzień wracasz, nie na tym to polega. Trochę odpowiedzialności.

Wracanie po kilkunastu dniach nazywasz nieodpowiedzialnością? Gratuluję, właśnie sam siebie dobiłeś.

DBY2M.png

exMPC Media Team exGold MemberexModerator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...