Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w minecraft

krzychu11000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam laptop msi nie będe teraz podawał modelu bo jestem na wyjezdzie i nie wiem (jak cos to moge podac). Problem jest taki , że mam lagi w minecraft i nie wiem jak się ich pozbyc. Mam ustawione dlugosc renderowania na Short i najmniejsze wymagania. Optifine mam , ale nadal mam 20-30 fps , więc nie gra się komfortowo. Gameboster też nic nie daje. Pomożcie !

Opublikowano

Przeczyść kompa Ccleanerem. Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej. Sprawdź czy komp spełnia wymagania.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Przeznacz na minecrafta więcej ramu i powyłączaj zbędne programy w tle.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ile masz Ram`u oraz jaką kartę graficzną. To nie wymaga żadnej wiedzy, ponieważ wszystko jest napisane w danych laptopa.

Sprawdź : Klikasz start, Komputer , Właściwości systemu ( nad dyskami twardymi, taki pasek ).

Tam jest napisane. Sprawdź i powiedz co tam masz.

@Edit. Jednak nie da się tak sprawdzić karty graficznej.

Klikasz start, Komputer , Właściwości systemu ( nad dyskami twardymi, taki pasek ). - PO PRAWEJ STRONIE MENEDŻER URZĄDZEŃ. - Karty graficzne.

Napisz co tam masz napisane.

Opublikowano

Wiem jak sprawdzic...

Oto moje wymogi systemu:

Pentium? Dual-Core CPU

T4200 @ 2.00GHz

2.00 GHz, 2.00 GB Ram [Dostępne 1,75] (Nw czemu..)

Karta graficzna Nvidia GeForce 8200M G

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...