Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mineserv.eu vs Craftserve.pl ... co lepsze ?

kub7pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat który hosting wybrać, ten z mineserv (silver / gold) czy z craftserve (wooden)?

PROSZĘ O OPINIE TYLKO TYCH KTÓRZY MIELI KIEDYŚ DOCZYNIENIA Z TYMI HOSTINGAMI.

ps. Mam przygotowane już pluginy (około 30-35). Czy te hostingi pociągną taki serwer przy około 10 graczach online ?

Opublikowano

Nie nie nie. Mineserv miałem serwer lagi straszne obsługa nie miła. Craftserver drogie, zrezygnowałem i przeszedłem do fiberhosta.

Weź Fiberhost.pl

Wysokie stawki SMS

BOK odpisuje do 20 min pracują nawet w nocy.

Zero lagów.

Niskie pingi

Opublikowano

Nie nie nie. Mineserv miałem serwer lagi straszne obsługa nie miła. Craftserver drogie, zrezygnowałem i przeszedłem do fiberhosta.

Weź Fiberhost.pl

Wysokie stawki SMS

BOK odpisuje do 20 min pracują nawet w nocy.

Zero lagów.

Niskie pingi

CraftServe drogie? Nie, jest tanie. Mają tak często promocje, przykładowo na początek wakacji były ceny o 50% mniejsze, teraz o 20% zniżka.

Mają bardzo dobrze rozbudowany panel, menedżer pluginów, hosting jest bardzo stabilny. Dodatkowo dodali teraz dwa razy tyle samo ramu w tej samej cenie!

MineServ jest niestabilny, nie radzi sobie z większsą ilością pluginów. Posiadają słaby panel, nie miły dla oka i ciężki do ogarnięcia.

Opublikowano

@UP

Ciężki do ogarnięcia? Nie miły dla oka? Mówisz o MultiCraft?

Gościu... CraftServe jeszcze nie dawno miał taki sam panel a ten co teraz jest, jest gorszy.

I CraftServe bez lagów? Płacisz jeszcze raz tyle co w MineServ a jak masz 10 pluginów to są crashe serwera...

Mają tak samo jak MineServ we Francji. A obsługa na CraftServe to porażka totalna. Na MineServ odpisują do 12 godzin a na CraftServe się do teraz nie doczekałem na odpowiedz (Czekam od kwietnia).

Zastanów się co piszesz.

Opublikowano

Ja ze swojej strony również mogę polecić Ci fiberhost.pl, bardzo stabilny hosting i dobrze działa

Testowałem craftserve nie jeden raz i niestety śmiem stwierdzić że jest to typowa masówka.

Opublikowano

Bierz csrv.pl. ;)

+ dostajesz 2x więcej RAM-u, mając serwer iron dostaniesz 4GB zamiast 2GB

+ świetny panel

+ brak rozłączeń panelu, jak to często kiedyś było z multicraftem

+ kolory w konsoli

+ mini mapa na przeglądarce, która nie obciąża serwera

+ własna domena z csrv.pl, przykład br3nd.csrv.pl

+ masa promocji (teraz jest -20%)

+ wiele konkursów, co parę dni rozdają kody na darmowe serwery

+ ogarnięci ludzie w teamie, którzy znają się na rzeczy

+ na e-mail'u zawsze pomagają

+ dodatkowo:

rwer.jpg

gmrb.jpg

Opublikowano

Na tą chwile jestem bardziej na craftserve.pl, wieczorem kupie i zobaczę bo na mineserv już kiedyś miałem i nie było za miło. Strasznie podoba mi się ten panel i opcje na craftserve. Mogę mieć jakieś lagi na serwerze wood z pilkami od @up ;p i kilkoma dodatkowymi pluginami, serwer będzie często pełny bo mam załatwioną ekipę a nie jakiś losowych ludzi.

Więc pytanie czy będą lagi?

ps. Sory że tak dziwnie piszę ale się bardzo spieszę .

Opublikowano

Na tą chwile jestem bardziej na craftserve.pl, wieczorem kupie i zobaczę bo na mineserv już kiedyś miałem i nie było za miło. Strasznie podoba mi się ten panel i opcje na craftserve. Mogę mieć jakieś lagi na serwerze wood z pilkami od @up ;p i kilkoma dodatkowymi pluginami, serwer będzie często pełny bo mam załatwioną ekipę a nie jakiś losowych ludzi.

Więc pytanie czy będą lagi?

ps. Sory że tak dziwnie piszę ale się bardzo spieszę .

Nie będzie lagów. ;)

Opublikowano

Aktualnie craftserv poniewaz maja bardzo fajna promocje, po wakacjach niestety mineserv, prawda wychodzi na jaw.

Teraz dodatkowo mineserv daje wiecej ramu na slot o 20% za ta sama cene.

Co z tego ze craftserve dało 100% wiecej jak po max miesiacu wszystko wróci doo normy

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Co z tego ze craftserve dało 100% wiecej jak po max miesiacu wszystko wróci doo normy

Tylko, że craftserve zwiększyło RAM na stałe...

Opublikowano

Ja mam server na pukawce 10 slotów baza danych 35 pluginów i chodzi jak marzenie :)

Na full servie zużywa może 60 % procka i nie ma lagów :)

Dla mnie najlepsza pukawka ale sam wybieraj ;p

76561198035884547.png

Opublikowano

Stanowczo odradzam pixelteam oraz mineserv

Powody?

- Niemiła obsługa

- Fatalny support

- Wysoki CPU

- Mała ilość ram'u

- Duża awaryjność

- Cena

Opublikowano

Dzięki wszystkim za opinie. Kupiłem serwer na hostingu craftserve.pl . Jutro rano zrobię otwarcie serwera wiec na 100% będzie 10/10 slotów zajęte. Potem napisze jak się spisuje czy są lagi itp.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mojim zdaniem Mineserv.eu ma tanie stawki sms.Zato Craftserve.pl ma dosyć dobre i tanie servery ale za to gdy server kosztuje 25zł przelewem a sms'em ponad 60Zł! Krótko mówiąc... Craftserve.pl ale radziłbym przelewem lub paypalem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...