Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Zestaw pod Bfa.

Mercunio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez sensu. Ram minimum 8 gb, zasilacz polecam xfx 550. Do takiej grafiki obudowa minimum 3 wentylatory, w tej zrobisz mikrofalówke. Te karty osiągają do 80 stopni w stresie. Poza tym wywaliłeś chłodzenie procka. Które też jest raczej obowiązkowe(box to syf). Zestaw jest wydajniejszy o może 5 fps, a spalisz go. Tyle Ci powiem.

Opublikowano

To bardzo prosiłbym Cię, o zrobienie zestawu do 3k. Wiesz, ja jestem młody, sam nie zapłace. A nie chcę przeciążać budżetu rodziców... ;f

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

Bez sensu. Ram minimum 8 gb, zasilacz polecam xfx 550. Do takiej grafiki obudowa minimum 3 wentylatory, w tej zrobisz mikrofalówke. Te karty osiągają do 80 stopni w stresie. Poza tym wywaliłeś chłodzenie procka. Które też jest raczej obowiązkowe(box to syf). Zestaw jest wydajniejszy o może 5 fps, a spalisz go. Tyle Ci powiem.

5FPS? buhahaha. Zobacz 7870 vs 7950. 7950 po o/c jest miedzy 670, a 680.

Opublikowano

Kurfa, to ja już nie wiem. Jedni na tym forum wciskają mi tak, drudzy na innym forum inaczej. Zdecydujcie się :D

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

Słuchaj się Anoizma (JakSieMacie) na tym forum jest najbardziej ogarniętym człowiekiem w tych sprawach.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

To prosiłbym Cię Jaksiemacie, o złożenie jak najlepszego zestawu do 3k. Jeśli będzie tam 100/200 zł wiecej to problemu nie będzie. ;f

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

A mogę się wkońcu dowiedzieć czy trzeba też kupić wentylatory, karty sieciowe, itd.?

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

Procek ivy bridge? Śmiechu warte, super profesjonaliści. Wejdz na forum Pcformat, napiszą Ci tak jak ja. Procesory Ivy to niewypał, poprostu grzałka. Wiem że to nie ten procesor ale poczytaj. Też Ivy http://www.purepc.pl...ridge?page=0,13

JakSieMacie właśnie pokazałeś jaki jesteś ogarnięty. Śmiechu warte. Wjebałeś też ram który pracuje na 1.65V, przy częstotliwości 1600mhz. Kolejny raz gratuluje, Procesory Intela zalecają maksymalne napięcie 1.5V, spali sobie procka. Jak to jest wasz największy znawca to gratuluje, oby tak dalej.

Pozdrawiam

Opublikowano

Gościu nie pisał, że chcę robić o/c patafianie. BEZ LUB MAŁE O/C TO BIERZE SIĘ IB, A JAK CHCESZ WYCISKAĆ OSTATNIE POTY Z NIEGO TO SB! Jak ma być na stokach to wygrywa ofc IB. 10% większej wydajności na drodze nie leży :)

Opublikowano

Karte sieciową masz zintegrowaną. Wymień ram pracujący na napięciu 1.5V. Bo się nie nacieszysz długo prockiem. Masz racjelepiej brać procesor który za dwa lata będzie ograniczał karte graficzną niż taki który można spokojnie podkręcić i cieszyć się dalej. A kręcenie i5 wymaga magistratu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...